Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

bekkeninstabiliteit

 • Auteur
  Berichten
 • #1290021

  Hallo,
  Heeft iemand ervaring met bekkeninstabiliteit ? Sinds een week heb ik pijn in mijn heupen en heb ik spierpijn in mijn benen. Het kan natuurlijk ook komen omdat ik al lang in de ziektewet zit en niet veel heb bewogen de laatste paar weken. Maar ik begon toch ook te denken, dat ik misschien wel last heb van mijn botten. Weer iets wat me onzeker maakt !!
  Birgit (16 weken en 2 dagen)

  #3081226 Quote

  Hoi Birgit,

  Ik heb hier wel ervaring mee. In mijn vorige zwangerschap had ik het na 7 maanden, en ook gelijk erg heftig, moest bekkenband om en later liep ik op krukken. Heeeel veeel pijn gehad, naderghand deed elke beweging pijn.
  Nu heb ik het ook "gehad". Al vrij vroeg met 13, 14 weken bonnen de symtonen al. Ik ben in therapie gegaan, is ook weer even heel erg geweest, maar na een paar weken was het zo goed als weg.
  Als ik te druk geweest ben merk ik dat wel. Maar ik ben superblij dat het weg is.
  Bij beide zwangerschappen had ik het in mn schaambeen. Meestal doet het zeer onder in je rug, aan de achterkant van je bekken. Daar heb ik nooit geen pijn gehad.
  Als je bij de dokter langs gaat, doet hij was testjes, waardoor hij kan achterhalen of het bi is of niet, en kan je eventueel doorverwijzen naar een therapeut.

  Veel succes, Ris 28 weken

  #3081231 Quote

  Hoi Birgit,

  Ook ik heb bij mijn eerste vreselijke last gekregen van mijn heupen/bekken. Nu is mijn bekken altijd al een zwak punt geweest nadat ik hem op mijn 11e gebroken heb bij een fietsongeluk. Helaas begin ik er nu ook weer last van te krijgen, niemand kon me vertellen of ik bij een tweede zw schap er ook last van zou krijgen en daarom durfde ik het ook een tijd lang niet aan, nu ben ik bijna 16 weken zwanger en begint het dus weer! Ik zie vreselijk op tegen wat er komen gaat en ik hoop maar dat het niet zo gaat als bij mijn dochter(vanaf week 28 kon ik niets meer en zat ik in een rolstoel…) Ik kan je alleen adviseren niets te doen wat extra belastend is, weinig trappen lopen en luisteren naar je lichaam. Ook ik ben bij verschillende therapeuten geweest maar die hebben me weinig verlichting kunnen geven. Mijn enige troost is dat ik er iets moois voor terug krijg maar ben nu al jaloers op de vrouwen die alles kunnen doen tot het einde van hun zw.schap. En die pijnvrij hun zwangerschap en bevalling ingaan….

  Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat ik je niet al te bang heb gemaakt!

  groetjes Odette

  #3081297 Quote

  meestal is pijn in je heupen geen bekkeninstabiliteit. Je voelt de pijn inderdaad vaak bij je schaambeen, stuitje of acht in de rug.
  Maar ik zou het zeker even vragen aan je VK of gyn.
  Ikzelf had er vooral op het einde en ná de zwangerschap last van. Nu (een jaar later) bij vlagen dus nog.

  #3081298 Quote

  pijn in de heupen bedoel ik…

  #3081306 Quote

  Ha Beer,

  Ik heb sinds anderhalve week last van mijn bekken. Ik voel het echt in mijn botten. Ik kan maar kleine meuzenstapjes zetten als ik me voort wil bewegen zonder pijn. Ik heb echt gelet dat ik zo min mogelijk trappen loop (wat voor mijn bijna onmogelijk is) En zeker niets meer tillen. Ook doe ik zoveel mogelijk met de auto, ipv lopen. Sporten is al helamaal van de baan. En wat denk je, sinds gister kan ik ook weer lopen zonder pijn!!!!! YES!! Het is wel zo dat ik dus echt niets meer til hoor, want dat is zo funnest. En als ik nu een stap naar links zet, of een plotselinge beweging, voel ik mijn botten nog wel hoor, AU!!!

  Dus ik zou je alleen maar kunnen adviseren, doe het echt rustiger aan, luister naar je lichaam en loop niet veel, zeker geen trappen en niet meer tillen.

  Ik wens je veel sterkte,
  J (dec forum)

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3081325 Quote

  Ik kreeg ook al rond de 14 weken last van mijn bekken, al wist ik dat toen nog niet. Ik kon opeens alleen nog maar met kleine pasjes lopen ipv normaal en ik kon niet meer rennen. Na verloop van tijd werd dat steeds erger. Mn als ik langer dan 15 minuten in dezelfde houding had gezeten, zoals op mijn werk op een bureaustoel, dan kon ik haast niet lopen van de pijn. Wat heel pijnlijk was waren bewegingen zijwaarts of iets met een scheven rug tillen, ook al was het een pak papier voor de printer. Ik heb toen fysio gehad en daarmee verbeterde het wel, maar weg was het niet.

  De bevalling is bij mij desondanks uitstekend gegaan. Nu, 8 weken na de bevalling ben ik nog niet pijnvrij, maar ik kan inmiddels wel weer 2 uur wandelen en een half uurtje fietsen en dat is al weer heel wat.

  Ik raad je aan een fysio te zoeken die gespecialiseerd is in bekkenklachten. Een vriendin van mij die ernstighe BI had, heeft verkeerde therapie gehad en is nu 2 jaar later nog niet pijnvrij. En dat wens ik echt niemand toe.

  Succes en doe het rustig aan, maar blijf wel in beweging!

  groetjs
  greet

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct