Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe heb je je ouders laten weten dat je zwanger was?

 • Auteur
  Berichten
 • #1290036

  Hallo allemaal!
  Voor mij is het nog een beetje te vroeg, maar ik ben al wel erg benieuwd: hoe hebben jullie je ouders laten weten dat jullie zwanger zijn? Onze buren hadden een geweldig cadeau: een wijnfles waar ze  het etiket van afgeweekt hebben  en waar ze zelf een nieuw etiket voor hebben gemaakt, met foto van de echo erop enzo. Tegen de tijd dat het zover is wil ik ook iets leuks doen, maar ik wil ze natuurlijk niet gelijk na-apen… Wie heeft er ideetjes?
  Groetjes, Esther.

  #3081311 Quote

  Hoi! Bedankt voor je reactie. Leuke ideeen inderdaad! Die sokjes zijn ook leuk, en een bedrukt t-shirt (of iets anders bedrukt) daar kan je natuurlijk ook veel mee (fantasie begint te werken, hehe).
  Hihi, ik was niet helemaal duidelijk heb ik alweer gemerkt: voor mij is het nog wat te vroeg om op zoek te gaan naar zulke cadeau's omdat ik nog niet zwanger ben. Sterker nog; we zitten nog maar in ronde 1. Maar omdat ik het cadeau van de buren zo leuk vond en we zelf ook gaan proberen zwanger te worden werd ik erg benieuwd naar andere ideeen.Groetjes!!!

  #3081313 Quote

  Hallo,

  Ik had een kadoodoosje gekocht en die bekleed met roze en blauwe papier, de deksel roze en het doosje blauw.
  Daar in had ik 2 lange vingers gedaan met aan de ene kant blauwe muisjes er aan en aan de andere kant roze muisjes. Daarboven op een briefje gelegd met de tekst voor opa en oma.
  We gingen bij de ouders op visite en hadden de doosjes mee, toen we bij de een koffie en bij de ander thee gingen drinken hadden we het doosje er bij gezet onder het mom van we hebben wat lekkers mee genomen voor bij de koffie/thee.
  Beide ouders waren blij verrast, we waren ook nog maar 3 weken getrouwd toen ik zwanger werd, dus een week of 10 naar de bruiloft hebben we het verteld, dat hadden ze niet zo snel verwacht.

  groetjes kirsten
  40weken

  #3081320 Quote

  Wij hadden een boekje gekocht over opa's en oma's. Dit hebben we aan beide ouders gegeven. Het duurde even voordat ze door hadden wat dit cadeau te betekenen had. Erg grappig die verbaasde gezichten. Het is voor hun alle 4 het eerste klein kind dus erg bijzonder.

  #3081322 Quote

  Hallo,

  Van harte gefeliciteerd met de zwangerschap!!

  Wij hadden de oma's een potje eerste fruithapje gegeven, en de opa's een slabje deze leuk ingepakt. Ze hadden alle vier zoiets van waar is dit goed voor we zijn toch niet jarig ofzo! Toen ze het uit hadden gepakt duurde het even voordat ze het door hadden één van de opa's had ook zoiets van wat moet ik hier nu mee!!!
  Dus dat was wel grappig.

  Heel veel succes met het vertellen!

  Groetjes Leen (39w 4d)

  #3081323 Quote

  Hoi esther,

  Wij hebben het de ouders verteld dmv de chocoladebonbons bij de jamin te kopen, we hadden ze leuk verpakt en hebben het aan de ouders gegeven. Die dachten gewoon lekkere bonbons te krijgen maar toen het doosje open ging kwamen bij iedereen de tranen!!

  Nu ik zwanger ben van de tweede heb ik een oude romper van mijn dochter beschreven met de tekst: ik word een grote zus!! De beide oma's verschonen mijn dochter vaak en het was dan ook niet vreemd dat ik ze op een avond dat ze hier waren vroeg of ze even Isabelle haar luier wilde verschonen…de vreugde kreten van boven waren niet normaal!!!

  Ik wens je heel veel plezier als je het gaat vertellen!!!

  groetjes Odette(16 weken zwanger van de 2e)

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3081324 Quote

  Hoi!

  Gefeliciteerd met je Zwangerschap!
  Ik ben nu zwanger van de tweede, 12 februari 2006 uitgerekend.

  Bij de eerste hebben  we het als volgt verteld:
  Ik had een doos van de chinees, wit met een doorschijnende deksel.
  Daar hebben  we met een klodder kit een beschuitje ingeplakt, in het midden van de doos. Vervolgens hebben we met kit het beschuitje ingesmeerd en daar blauwe, rose en witte muisjes overheen gestrooid.
  Doorzichtige deksel erop gedaan en de doos ingepakt.
  Bij ons kwam het zo uit dat we het rond Sinterklaas hebben verteld, dus ik heb er een gedichtje bijgemaakt en de doos ingepakt in sinterklaaspapier.

  Bij de tweede hebben we het zo gedaan:
  Ik ben met een wit t-shirt naar een copieerwinkel gegaan.
  Daar heb ik in de computer (in het lettertype Comic Sans) de tekst laten typen:
  Hoera!
  Ik krijg een
  broertje
  of
  zusje

  De tekst in het zwart en broertje in het knalblauw en zusje in het knalrose.
  Wij hadden ervoor gezorgd dat we alle ouders bij elkaar hadden (een etentje) en toen ik Dion ging verschonen (hij is 2 jaar en 3 mnd) heb ik hem het t-shirt aangedaan.
  En hem vervolgens zo weer terug de kamer ingestuurd.
  Ik kan je vertellen dat die zeer goed aan kwam!!  Alle ouders stonden te huilen, of een traantje weg te pinken!!
  Erg leuk.

  Veel succes!

  Groetjes, Lonk

  #3081333 Quote

  Hallo,

  Bij de eerste waren we al van plan om te gaan trouwen. Dus toen er te spraken kwam wat we wilde voor ons trouwen…. Maxi-cosi, kinderwagen, kinderkleertjes enz. Het duurde even voor het kwartje viel, maar toen die viel!!!!! Was erg leuk.
  Bij de 2e was mijn man jarig toen ik ongeveer 12 weken zwanger was. We hebben toen van die parapluutje gekocht voor op de taart. We hadden de roze en de blauwe paraplu eruit gevist en die op de stukjes taart gezet. Helaas viel het kwartje niet!!!! Wij mijn mans jongste broertje gebeld (die was er niet bij). Aan hem verteld van de parapluutjes en  gevraagd wat roze en blauw betekend. Dat er iemand zwnager is!!!! Zei hij gelijk helemaal blij. Wij aan hem gevraagd of hij hun vader wilde bellen die bij ons beneden in de woonkamer zat. Met dezelfde vraag die wij aan hem hadden gesteld. Toen het kwartje viel!!!!!!!!!!! Viel ook deze erg hard. Was erg leuk gezicht. Mijn zus zat met tranen in haar ogen.
  Verder hebben we een boekje voor oma gekocht met aan de voorkant een klein fotolijstje met daarin een gedichtje.

  Groetjes,
  Winnie

  #3081341 Quote

  hoi hoi

  Gefeliciteerd!!!

  Ik heb van het zwanger-worden forum iets afgehaald. Kat had daar een mooi liedje met beelden van een ongeboren kindje opgezet, en die heb ik opgeslagen. Toen mijn ouders uitgenodigt voor de koffie, en ze voor de pc gezet, met de woorden dat ik een nieuw spelletje had.

  Het liedje is zooooo mooi en die beelden ook!! Dan raak je meteen in de stemming!! Bij het eerste beeld, de positieve predictor, snapte mijn vader het al.

  Voor degene die het nog niet gezien hebben, kijk even op het zwanger-worden forum. Hij is geplaatst door kat, met als onderwep "mooi". Zal wel een paar pagina's terug zijn.

  liefs janine

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct