Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

wie gaat kinderen nog vernoemen naar opa,s/oma,s

 • Auteur
  Berichten
 • #1290773

  we hebben alleen onze oudste een tweede naam gegeven omdat hij en mijn man met dezelfde letter beginnen dan zit je weer met de post e.d verder hebben we het niet met onze 2 meiden gedaan ,mijn schoonmoeder was al 2keer vernoemd en mijn moeder zij …begin dr niet aan want ik heb al zo,n lelijke naam dat moet je dat kind niet aandoen ,nu verwachten de 4de en ik twijfel of ik ga vernoemen of niet mijn vader is net van kanker genezen en heeft een hele moeilijke tijd achter de rug ik zou hem best erg blij kunnen maken ,mochten wij een zoon krijgen en een meisje zou ik best naar mijn moeder willen vernoemen ,maar dan ben je weer zo gebonden aan een bepaalde naam , ik vind dat het niet te ouderwets moet klinken en vrije namen vind ik ook wel leuk in tegenstelling tot mijn schoonouders, die vernoemden elk kind en vinden eigenlijk dat dat nog wel zo hoort ,tja………….. ik denk dat ik toch voor een vrije naam ga wat jullie?

  #3085377 Quote

  hoi hoi
  wij hebben onze vierde vernoemd naar mijn man,s vader.
  hij is overleden en we vonden dat wel een eerbetoon aan hem.
  we wilden eigenlijk gewoon een letter met de c en het is dus cj geworden,alleen is dit niet toegestaan bij de burgelijke stand omdat het twee letters heeft,beetje dom want je hebt ook wel namen zolas bo enzo.
  maar goed mijn man moest daar ter plekke dus twee namen verzinnen met de letters c en een j.
  nou was de c niet zo heel moeilijk aangezien zijn vader chris heete maar de j was een beetje een probleem.
  mijn man heeft het opgelost door als tweede naam jannies te bedenken en dat is weer leuk voor mijn vader want die heet jan.
  zo hebbben we toch twee leuke namen maar zijn roepnaam blijft cj.
  liefs sil

  #3085383 Quote

  Als je persé wilt vernoemen, kun je de naam altijd een beetje veranderen in een soortgelijke naam, er staan in de tijdschriften genoeg mogelijkheden die vaak allemaal van 1 "ouderwetse" naam afkomen.

  Denk bijv. aan Elisabeth, kun je van maken Lisa, Els, Elize, Lies, enz enz… beetje creatief denken en je hebt zo toch je "eigen" naam gemaakt.

  Maar wij  zijn het  in ieder geval niet  van plan, wij kiezen gewoon namen die we zelf leuk  vinden (en dat is al zo moeilijk !!).  

  Succes met kiezen !

  groetjes Marasje

  #3085385 Quote

  Hai je kunt bijvoorbeeld ook van de 2 opa's en 2 oma's de namen samenvoegen maar weet natuurlijk niet hoe dat bij jullie overkomt. Ik ken bijvoorbeeld een meisje en ze heet Manel. Haar oma's heten Maria en Nel. Maar is maar een tip. Ik zou gewoon doen wat jullie willen. En het is jullie keuze dus als iemand zicht voor het hoofd gestoten voelt is dat gewoon stom. Geniet van je zwangerschap verder.

  #3085394 Quote


  Wij willen het wel graag vernoemen, maar tis wel moeilijk hoor.
  De roepnaam bedenken we zelf, het wordt Levi of Ezra, maar dan willen
  we graag in de doopnaam en naam verwerkt hebben van 1 van de opa's.
  En dat zijn Henrik en Willem en Peter.
  Nou niet echt moderne namen ofzo, dus ik vind het behoorlijk lastig.
  Ik heb nu een boek met ontzetten veel namen + betekenis, dus ik hoop
  dat we er nu wel uitkomen…..

  xx Syrah (29 wk)

  #3085407 Quote

  Mijn vader is jaren geleden overleden aan kanker, toen had ik besloten als ik een zoon krijg vernoem ik hem naar zijn opa, maar ook meteen naar zijn andere opa. Toen kreeg ik een dochter en heb haar vernoemd naar beide oma's.
  Oma 1 heeft Maria Elisabeth Oma 2 Wilhelmina Johanna.
  Mijn dochter heet Britt Hanna (naar Johanna) Elisa (je raadt het al naar Elisabeth). Toch 3 hippe namen en de oma's blij.
  Toen mijn 2e. Weer wilde ik vernoemen, maar jullie raden het al weer een meid. Ik wilde toch perce vernoemen naar mijn vader en schoonvader, alleen op dat moment zaten mijn (ex)man en ik in een moeilijke periode, wilde toen er toch voor gaan en besloten zo onze laatste dochter naar ONS te vernoemen. Patrick en ik Natasja Wilhelmina Johanna.
  Ze heet nu Lynn Natalie (natasja) Patrice (patrick).

  Ondertussen ben ik gescheiden en hopeloos verliefd op rob en 11 weken zwanger van ?
  En ja ik wil weer vernomen…sowieso naar mijn vader…wat er ook komt!
  Succes!!!!

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3085411 Quote

  oooh, ik vind dat jullie al prachtige creaties hebben gemaakt en leuke namen trouwens ,mischien kunnen jullie mij een beetje op weg helpen en dan zie ik wel wat ik er mee doe , mijn moeder is van doopnaam Egberdina roepnaam dini en mijn vader Marten ,nu hou ik wel van gewone hollandse namen geen engelse zoals indy wat wel leuk bij mijn moeders naam past kom met ideeen dames alles is welkom

  #3085415 Quote

  Mijn meiden zijn niet vernoemd. Maar één naam stata al jaren bovenaan mijn lijstje. Het is toevallig de tweede naam van mijn moeder. Mijn meiden hebben die naam nooit gekregen, omdat mijn toenmalige schoonmoeder dat als vernoemen zou hebben opgevat en er beledigd zou zijn als we deze naam hadden gegeven.

  Nu krijg een kindje met iemand anders, en zijn moeder is een stuk makkelijker. Aan hara zouden we uit kunnen leggen dat we dit een mooie naam vinden en dat het niets te maken heeft met vernoemen.

  Dus de kans zit er in dat ons kindje wel de tweede naam van mijn moeder krijgt, maar niet als vernoeming, maar gewoon omdat het een leuke naam is.

  Miep

  #3085421 Quote

  Hoi Alien32

  Even als reactie op je oproepje voor namen:
  je zo voor een jongen kunnen kiezen voor Egbert of Bert (heel hollands) naar je moeder en voor een meisje Martine naar je vader. Dineke is misschien ook wel leuk of Mart als jongensnaam, vind ik ook wel stoer!
  Wij willen ook vernoemen maar dan gebruiken we de doopnamen om te vernoemen en de roepnaam hebben we gekozen die daar mooi bij past en die we ook zelf leuk vinden. Ik hou ook meer van echt hollandse namen en zou denk ik nooit met een engelse naam aankomen!

  Nou, succes met het bedenken van een naam!

  groetjes Klarie
  (vernoemd naar mijn oma Klaaske en mijn tante Hieke, daar hebben mijn ouders ook een 'eigen' roepnaam bij verzonnen)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct