Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Paardrijden!

 • Auteur
  Berichten
 • #1290788

  Hallo allemaal!
  Gister hebben we een test gedaan en die was positief! Morgen heb ik een
  afspraak bij de dokter. We zijn dolgelukkig! Het wordt ons 1e kindje!
  Ik heb een eigen paard en doe aan werstern riding. Heeft iemand
  ervaring met zwanger paardrijden? Kun je dit gewoon blijven doen?
  Groetjes Renate

  #3085458 Quote

  Hoi Renate,

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap!

  Je geeft aan dat je een eigen paard hebt, dus je zult regelmatig rijden denk ik . Dan is je lichaam daar helemaal aan gewend is kun je dat volgens mij gewoon door blijven doen. Ik kreeg vrij snel in de zwangerschap last van bandenpijn, dus ben toen maar een tijdje met rijden gestopt.

  Wat ik om me heen wel vaak hoor, is dat je bevalling zwaarder kan zijn, omdat je bekkenbodemspieren behoorlijk worden getraind door het paardrijden. Tijdens zwangerschapsgym zou je samen met je docente dan weer oefeningen kunnen toepassen om e.e.a. wat soepeler te krijgen?

  Een fijne zwangerschap toegewenst!

  Groetjes van Yvonne Z., mv Claudia

  #3085465 Quote

  hoi renate

  Gefeliciteerd!!! Leuk hoor!!!

  Wat paardrijden betreft, Als alles goed voelt en je paard is zodanig te vertrouwen dat je niet elke week ernaast ligt, gewoon lekker door rijden. Ikzelf heb nog een endurance wedstrijd gereden van 61 km toen ik nog niet wist zwanger te zijn. Maar mn merrie is zelf drachtig en haar hormonen speelden erg op en ze werd hartstikke bokkerig en lastig met rijden. Ik ben daarom dus gestopt. Anders was ik zeker doorgegaan hoor. Nou erg veel plezier met je zwangerschap!!!

  liefs janine

  #3085472 Quote

  Hoi!

  Mijn schoonzus heeft ook een paard en die is blijven rijden tot het moment dat ze niet meer in t zadel kon komen!!

  Luister goed naar je lichaam, als het gaat, gaat het en anders stoppen!!!

  Veel plezier met rijden, heb ik trouwens ook wel weer zin in!

  Groetjes Paula
  25,3 weken

  #3085473 Quote

  Hoi Renate,

  Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik tot 4 maanden door gereden op een manege. Tijdens mijn tweede zwangerschap hielt ik het nit langer vol dan 2 maanden. Ik was ontzettend moe, dat had ik bij de eerste helemaal niet. En ik kreeg na 15 weken al las van mn bekken, waardoor ik echt niet meer op en af een paard kon komen. Ik vond het heel erg jammer. Maar dat paard waar ik op rij, is niet te vertrouwen. Dus toen het bazinnetje wist dat ik zwanger was mocht ik ook niet meer van haar. Zij durf al helemaal niet meer er op te rijden, vandaar dat ik haar reed.
  Als je je paard kunt vertrouwen lijkt me het geen probleem zolang je je er goed bij voelt. De eerste 12 weken zit de baarmoeder nog onder het schaambeen dus kan er zoiezo niks mee gebeuren. Wordt pas gevaarlijker als je een dikke buik begint te krijgen.

  Geniet er nog maar van.

  Groetjes, Ris

  #3085483 Quote

  Hoi Renate,
  Ook ik heb paardgereden en dit deed ik bij een manege waar de eigenares ook kleine kinderen had. Over het algemeen gaan ze ervanuit dat als je een ervaren ruiter bent en een betrouwbaar paard hebt, je gewoon door kan rijden tot in ieder geval je 7e maand.
  Hierna hangt het heel erg van je eigen lichaam en het kind af. Misschien dat je het dan het beste kan overleggen met je VK.
  Geniet in ieder geval lekker van je zwangerschap en doe niets dat niet goed voelt.
  Liefs Lotte

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3085517 Quote

  Hoi

  Het paardrijden kan geen kwaad. Je lichaam geeft aan wat het wel en niet aan kan. Ik ben blijven rijden tot 22 weken, dit kwam omdat het paard ziek werd en ik niet op een andere wilde. Vriendinnen zijn tot 34 weken blijven rijden. Wat bij ons de verloskundige zei, dat is al je langer dan een week niet heb gereden, je moet stoppen. Dit zeiden twee verschillende verloskundige. Dit omdat je lichaam er dan niet meer aan gewend is en de banden oprekken, je kan dan last krijgen van verzakkingen. Bij ons zei de instructrice ook altijd, als je valt zit je kindje goed beschermd, je moet alleen niets breken, want je mag geen foto's laten maken.

  Wat wel belangrijk is, dat je na de bevalling wel netjes 6 weken wacht voordat je weer gaat rijden. Dat is aftellen, kan ik je vertellen.

  Veel plezier samen met je paardje en luisteren naar je lichaam.

  Groetjes Jannie

  #3085532 Quote

  hoi renate,

  ik heb zelf ook een paard en rij dus ook elke dag. ik spring en rij dressuur en rij ook nog wedstrijden..het kan absoluut geen kwaat want het kindje zit in een vruchtzak die de schokken opvangt..

  zelf stop ik wel met rijden met ongeveer 4 maanden zodat zijn bekkenbanden alvast kunne gaan ontspannen, want met paardrijden (als je het bijan dagelijks doet) worden  je bekkenbanden stugger als normaal. dit was ook een tip van een vriendin van mij die heeft gewoon gereden tot een maand of 7 en heeft heel veel problemen gehad met de bevallen omdat haar bekkenbanden ng te strak waren…

  zelf ben ik nu 9 weken zwanger.

  groetjes brigit

  #3085535 Quote

  Hoi,

  Ik heb zelf ook een paard en staat lekker bij huis. Ik rij nog steeds en ik ben nu 19 weken zwanger. Ik rij alleen maar recreatief dus lekker 1 a 2x per week een buitenritje hier in het bos. Zodra ik mij niet lekker voel of het gaat niet meer dan stop ik ermee. Ik moet wel elke dag hier de paarden verzorgen. Wij hebben een kleine pensionstal aan huis en hebben 6 stallen verhuurd. Zelf hebben wij 3 paarden. Ik mest elke dag nog de stallen uit en dat gaat nog steeds. Ook het binnen zetten en buiten zetten van de paarden doe ik elke dag. Gewoon lekker om met de beesten om te gaan. En elke dag lekker buiten. Als je wilt weten hoe het er uitziet hier dan kan je kijken op http://www.lowlandranch.nl
  Mijn zoon van 15 helpt mij graag en is ook gek met de paarden. Ik zal wel een foto maken als ik met mijn dikke buik op het paard zit en die zal ik wel op de site zetten.
  Groetjes
  Petra

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct