Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

285862 Slapen Op Je Buik

 • Auteur
  Berichten
 • #1291864

  Hoi allemaal,

  hier ff een vraagje: Ik heb een klein vervelend probleempje ben nu 7 weken zwanger en slaap altijd op mijn buik (anders kan ik niet slapen) nu kan ik al 1,5 week heel slecht slapen want ik wordt erg misselijk als ik op mijn buik ga liggen en wil gaan slapen. Wie herken dit en wie heeft er tips want als ik op mijn zij ga liggen voelt mijn buik ook heel raar.

  kompas

  #3091834 Quote

  Echt tips kan ik je niet geven , maar slapen op je buik word afgeraden tijdens je zwangerschap omdat daardoor belangrijke aders afgeknepen kunnen worden.
  Denk dat het gewoon een kwestie word van wennen om een andere houding aan te gaan nemen. Als je buik groeit word het er ook niet makkelijker op om nog op je buik te slapen .
  Sterkte.

  Groet Xanthe

  #3091836 Quote

  Hallo,

  Ik ben vandaag 17 weken zwanger en ik slaap nog steeds op mijn buik.
  Ik merk nu wel dat het wat onprettiger wordt en dat ik "vanzelf" op mijn zij ga liggen.

  Ik heb dit 3 wkn geleden nog met de VK besproken en zij vertelde me dat het helemaal geen kwaad kan om op de buik te slapen, de baby zit goed beschermd in de baarmoeder. Zij vertelde dat mijn lichaam vanzelf het signaal geeft als het niet meer zo prettig is, nou ik denk dat dit moment nu pas in aangebroken.

  Als ik straks meer ga groeien wil ik een voedingskussen kopen. Het schijnt dat die ook erg prettig zijn om mee te slapen. En na de bevalling komt het van pas met het voeden van de baby.

  Ook is was 's nachts misselijk. Ik heb de eerste weken altijd jus d'orange naast mijn bed gehad en als ik dan wakker werd nam ik een slokje, dit werkte voor mij prima.
  Ook had ik een liga liggen en hier at ik soms van.
  Het is het proberen waard, toch?

  Succes.

  Groetjes Marieke

  #3091871 Quote

  Hoi,
  Ik ken het helemaal, slaap ook graag op mijn buik, maar dat ligt nu gewoon even niet prettig. Ik heb een heel zacht kussen, waar ik nu tegenaan ga liggen. Dat geeft een beetje hetzelfde gevoel als op je buik liggen. Het lijkt wel alsof ik weer met een knuffelbeer slaap, maar dat is dan maar zo. Er zijn ook speciale kussens te koop, volgens mij zijn dat idd voedingskussens. Ik dacht van het merk Doomoo, maar dat weet ik niet zeker. Ik weet dat ze bij babyandmore.nl verkocht worden.
  Patricia

  #3091881 Quote

  hoi hoi ….

  ook ik ben een echte buikslaper en heb echt nachten wakker gelegen omdat ik geen andere lekkere "positie"vond!! echt heel vervelend ,ben nu ook 17 weken zwanger en heb me al dik 3 maanden geleden dat kussen bij prenetal gekocht!!! (ze zijn trouwens deze week in de aanbieding vor 36 euro geloof ik) echt er is een wereld voor me open gegaan op slaap gebied!!!!haha…dit is echt een aanrader voor iedereen…..

  succes ermee!!!
  liefs lonneke

  #3091888 Quote

  Ik slaap ook altijd op m'n buik.
  Tijdens mijn zwangerschap heb ik een voedingskussen aangeschaft, daar lag ik dan met een been overheen en m'n buik rustte dan in dat kussen zeg maar, zo lig je dan niet echt op je buik maar ook weer niet op je zij. Ik kan namlijk ook niet op m'n zij slapen, misschien ook iets voor jou??

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3091889 Quote

  Ik had ook last van misselijkheid. Maar heb er tijdens het slapen geen last van gehad, of dat nou iets met dat kussen te maken gehad kan hebben, dat weet ik niet..
  suc6

  #3091942 Quote

  Ik ben ook helemaal voor het voedingskussen. Werk ook prima voor buikslapers!

  Groetjes Janneke.

  #3091949 Quote

  hey hallo

  ik was lang op zoek naar dit onderwerp maar kon het nergens vinden

  ik vroeg het me namelijk ook af of je op je buik mag slapen

  ik ben nu 7 weken zwanger en heb me hele leven op me buik geslapen dus ik maakte me ook al ongerust of het kwaad kon   maar idd als je eenmaal slaapt en het wordt on confortabel dan draai je je vanzelf wel op je zij of op je rug want ik merk dat ik altijd op me linkerzij wakker wordt ….. stom is dat he

  veel succes allemaal met het vinden van de juiste houding

  groetjes renata

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct