Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

285984 Waterpokken

 • Auteur
  Berichten
 • #1291986

  Mijn zus is pas bevallen van een zoontje en komt straks met haar zoontje bij ons op bezoek maar haar zoontje heeft waterpokken. en ik heb ze nog niet gehad..
  Als ik ze krijg is dat   schadelijk voor me kind????hoop dat jullie goede advies voor me hebben alvast bedankt

  #3092497 Quote

  Hallo,

  Het is zeker schadelijk. Ik krijg de link niet geplaatst maar ik zou zeker even op google intikken Zwangerschap en waterpokken. Helemaal onderaan op de pagina staat een link van babyinfo.

  Daar kun je er meer over vinden.

  Groetjes Nova

  #3092501 Quote

  Ik zou je willen adviseren om je zus af te zeggen. Aangezien jij nog geen waterpokken hebt gehad is het zeker gevaarlijk om je neefje over de vloer te hebben die ze wel heeft. Als jij nu waterpokken krijgt heeft dit schadelijke gevolgen voor jou kindje en ik neem aan dat zowel jij als je zus dat liever niet willen.

  Zie de info hieronder ;

  Waterpokken
  De kinderziekte waterpokken (varicella) wordt veroorzaakt door het varicella-zoster-virus. Net als gordelroos (herpes zoster) is het een virus uit de herpes-groep.

  De eerste keer dat je besmet raakt met varicella-zoster, krijg je waterpokken. Waterpokken krijg je meestal maar één keer, maar het virus blijft wel in je lichaam. Een volgende keer manifesteert het zich als gordelroos. Als je volwassen bent wanneer je waterpokken krijgt, ziet de ziekte er veel heftiger uit (met complicaties als longontsteking of hersenontsteking) dan wanneer je kind bent. Geen pretje dus.

  Het is dus belangrijk om te weten of je waterpokken hebt gehad als kind. Als dat niet geval is, moet je voorkomen dat je in aanraking komt met het virus: niet in de buurt van zieke kinderen komen dus. Het virus verspreidt zich door de lucht. Ook een hand geven aan een besmet kind kan tot besmetting leiden, of wanneer je een handdoek of zakdoek gebruikt waar het virus in zit.

 • Risico: een besmetting van de baby in de buik, kan in zeldzame gevallen leiden tot afwijkingen (misvormingen aan armen en benen, oogafwijkingen). Als de moeder de ziekte krijgt in de periode van 5 dagen voor de bevalling tot 2 dagen erna, raakt de baby besmet en moet hij behandeld worden om ernstige gevolgen te voorkomen.
 • Groet Xanthe

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct