Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

286045 Een Paar Vraagjes

 • Auteur
  Berichten
 • #1292047

  Dag meiden,

  Even een paar vraagjes:

  1. kun je als je zwanger bent gewoon onder de zonnebank gaan of is dit slecht?
  2. fruit ipv brood als ontbijt mag dat?
  3. mag je je borsten gewoon meewassen met zeep tijdens je zwangerschap?

  liefs meisje82 en ?

  #3092833 Quote

  Hai!

  Antwoord op je vragen:

  Onder de zonnebank is niet verstandig, maar als je een handdoek over je buik doet en niet al te lang zont kan het meestal wel. Overleg even met je VK en/of de mensen van de zonnebank, want die weten het vaak wel.

  Fruit als ontbijt mag best hoor, gewoon doen waar jij je lekker bij voelt. Zorg natuurlijk wel dat je genoeg eet.

  En je borsten mag je zeker de eerste tijd nog best meewassen. Als je borstvoeding wil gaan geven is het verstandig om het op een gegeven moment niet meer te doen omdat je een beschermlaagje wegwast. Als je flesvoeding wil gaan geven kan je je borsten gewoon blijven wassen (en ga je niet druk maken over het zeep dat er toch overheen loopt, dat voorkom je niet en is ook niet erg).

  Groetjes,
  Lynn

  #3092834 Quote

  Hallo meisje82,

  Zonnen onder de zonnenbank zou ik mee oppassen. Want sommige vrouwen kunnen last hebben van zwangerschapsmasker. Dan kun je "vlekken" op je gezicht krijgen of in je lichaam. Voor mijn zwangerschap lag ik regelmatig onder de zonnebank, maar toen ik zwanger raakte dufde ik de risico niet te nemen. Ik weet niet of ik daar last van heb, maar je weet het maar nooit. Ook voor je zon moet je oppassen! Ik weet niet hoe ver jij bent. Maar als je wat verder bent zoals ik, dan kan te lang in de zon zitten, best zwaar zijn.

  Over dat fruit in de ochtend: gewoon doen! Wat jij het lekkerst vindt. Maar probeer wel wat vesels naar binnen te werken. Want dat is goed voor je darmen. Als je zwanger bent werkt je darmen minder dan normaal. Dus extra veel vezels en vocht (fruit&groente) dan komt het helemaal goed.

  Wat betreft wassen met zeep. Volgens mij moet dan geen probleem zijn. Idd als je BV wilt geven moet je daarmee oppassen.

  Ik wens je een hele fijne zwangerschap toe en geniet ervan!!!

  Liefs, Loekie
  38w2d

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct