Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

28643 Eerste Bezoek Gyn

 • Auteur
  Berichten
 • #1034645

  Hallo,

  Maandag a.s. ga ik voor het eerst naar de gynaecoloog toe ivm een onregelmatige cyclus. Wie kan en wil mij vertellen wat er bij zo'n eerste bezoek allemaal gebeurt en hoe lang het duurt voordat er wat gaat gebeuren (bijv. clomid wordt voorgeschreven of iets anders)?

  Begin het nu toch wel spannend te vinden en ben benieuwd wat ik (ongeveer) kan verwachten.

  Lfs Pip

  #2936912 Quote

  lieve Pip,

  wat spannend voor jullie joh, maar wel fijn dat er nu iets aan gedaan gaat worden he!!
  Ik kan je helaas niet helpen maar ik denk dat als je dezelfde vraag op het als het langer duurt forum stelt je veel meer antwoord krijgt hierop, omdat helaas daar de dames zitten waar het niet zo snel bij lukt..hopelijk heb je hier wat aan? Clomid wordt idd voorgeschreven om je cyclus te verbeteren en regelmatige eisprong te creeeren.

  Veel succes hoor en sterkte bij de gyn!! veel geluk met zwanger worden en hopelijk lukt het als je eenmaal bij de gyn zit wat sneller!!

  liefs sweety

  #2936915 Quote

  Hoi Pip,
  Ik ben in Oktober voor het eerst naar de gyn. geweest. Er werd bij ons eerst door een co-assistent een soort intake-gesprek gehouden met wat (standaard?) vragen en m 'n temperatuurlijst hebben we toen doorgenomen.
  Daarna door naar de gyn. Er werd toen een inwendige echo gemaakt om te kijken of ze daarmee dingen konden ontdekken die er niet thuishoren. Zelf ben ik wel even geschrokken toen ze met dat apparaat aankwamen, want bij een echo dacht ik aan zo'n ding waarmee ze over je buik gaan, maar deze echo is inwendig, wat betekent dat ze met een staaf bij je naar binnen gaan (sorrry!) Het viel gelukkig wel mee, toen ik me uiteindelijk wat ontspande. Ze hebben ook meteen een uitstrijkje gemaakt voor onderzoek naar baarmoederhalskanker, dit ook voor bevolkingsonderzoek.
  Bij mij konden ze op dat moment niks vreemds ontdekken, dus vervolgens moest ik bloed laten prikken en  op bepaalde dagen in  m 'n volgende cyclus weer daar komen voor nog meer inwendige echo's om de eisprong te kunne ontdekken.
  Bij mij hebben ze na deze eerste serie aan folikelmetingen (tijdens de echo's meten ze via een schermpje de folikel op die als het goed is in één van je eierstokken groeit)
  ontdekt dat ik die maaand in ieder geval helemaal geen eisprong had, en ben ik in de volgende cyclus meteen gestart met clomid.
  Veel succes morgen, en maak je niet te druk, het valt allemaal best mee. Als het goed is, is een gyneacoloog ook iemand die heel rustig en discreet is, en je op je gemak stelt. Zeker als het je eerste keer is.
  Groet, MOON

  #2937325 Quote

  Hoi Pipstip,

  Zelf ga ik volgende week donderdag voor het eerst naar de fertiliteitsarts.
  Mijn huisarts heeft al diverse onderzoekjes laten doen. Daaruit kwam naar voren dat het sperma van mijn man te traag is en dat er bij mij een lichte verhoogde glamydiawaarde in het bloed is gevonden. Vorige week heeft ze een soort van uitstrijkje gemaakt wat verder door in de baarmoeder: hieruit kan dan worden gekeken of ik nu glamydio had of bacterieen aanwezig zijn. Verder heeft mijn man een tweede keer een onderzoek laten doen om te kijken of de waarde hetzelfde is.
  Mijn huisarts heeft jaren op de afdeling gyn. gewerkt en kon me zo e.e.a vertellen.
  Tijdens het eerste onderzoek wordt een inwendige echo gemaakt: hierop kijken ze of de vorm van de baarmoeder oke is en de eicellen. Daarnaast wordt er bloed geprikt indien dat nog niet is gebeurt. Niet iedere arts onderzoekt ook gelijk de man. Tip: als dat niet is gebeurt, vraag erna. Het wil niet altijd zeggen dat als er bij jou iets niet helemaal oke is het sperma goed is. Het kan ook zo zijn dat er bij beide iets scheelt.

  Efin, als bij de echo alles goed is wordt een nieuwe afspraak gemaakt voor een echo met contrastvloeistof: daarmee kunnen ze verklevingen zien. Als er p de echo iets te zien betreft de eitjes dat zul je clomid krijgen en vaker terug moeten voor een inwendige echo. Overigens schijnt dit veel minder vervelend te zijn als het uitstrijkje en baarmoederslijm overzoek: dat laatste was even een beetje vervelend maar viel reuze mee.
  Ik raad je trouwens echt het boek van Mariel Croon aan – zwanger worden.
  Daarin staat heel veel beschreven van alle mogelijke onderzoeken en behandelingen.

  Nou meid, ik hoop dat je er wat aan hebt en wens je alvast heel veel succes !
  Wel fijn dat er een topic is met meiden die ook voor verder onderzoek door moeten: kunnen we dit met elkaar delen enervaringen uitwisselen/vragen stellen.

  Liefs, Silvia

  #2937335 Quote

  hoi pip,

  wij zijn vorige maand bij de gyn geweest,en eerst kregen we een gesprekje over hoe het met mijn cyclus zat en zo,en ook gelijk kreeg ik een inwendige echo,vond het reuze meevallen! ze zagen toen dat er een eitje op springen stond en moest een week daarna bloed laten prikken om te kijken ofdat mijn eisprong goed was verlopen en moest ook nog op 7 andere dingen bloed laten prikken,mijn vroend moest zijn zaad laten onderzoeken,een week na het zaad wegbrengen en bloedgeprikt te hebben kregen we de uitslagen,alles was goed en een dag na de uitslagen testte ik positief!! ZWANGER!

  wie had het nu nog gedacht! in ronde 12 zwanger geraakt!

  succes

  xxx mier (6 weken en 2 dagen)

  #2937340 Quote

  Hallo Pip

  Ik heb net een afspraak gemaakt met de gyn. Ik krijg 13 Februari een intake gesprek.
  Ik ga dit topic volgen want dan weet ik ook een beetje wat me te wachten staat.

  Heel veel succes bij de gyn en laat even weten hoe het was.

  DeeDee

  read more image Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen
  #2937368 Quote

  fijn dat er meer meiden in het zelfde schuitje zitten. dan kunnen we elkaar een beetje op de hoogte houden??
  ik vind het nu wel spannend worden, ik ben benieuwd of de gyn iets kan zien.
  mijn zus heeft pcos en de huisarts begon ook nog over de kans op cysten. ik weet het niet, maar hopelijk weet ik donderdag meer.
  zijn jullie al lang bezig??

  #2937405 Quote

  Wij zijn al 2 jaar bezig. Het eerste jaar dacht ik: ach het komt wel en was ik er weinig mee bezig. Maar de laatste maanden heb ik het er steeds moeilijker mee vandaar dat we naar de gyn gaan.
  Ik ben heel regelmatig ongesteld, cyclus van 25 tot 28 dagen, meestal 27 dagen.

  Is pcos erfelijk? Omdat je zus het heeft en omdat jij zo onregelmatig ongesteld bent. Bij de meeste meiden die onregelmatig zijn hoor je toch pcos.
  Maar wie weet heeft het wel een andere oorzaak, ik weet het natuurlijk niet.
  Ik hoop dat de gyn je meer duidelijkheid kan verschaffen.

  #2937423 Quote

  Hallo!

  Sweety, Moon, Sylvia, Mier, ontzettend bedankt voor jullie antwoorden! Dit is echt informatie waar ik wat aan heb!

  Sylvia, wat handig zo'n gespecialiseerde huisarts. Succes ook volgende week. Laat je even weten hoe het is gegaan? Het boek van Mariel Croon heb ik idd al in huis en vind ik ook echt heel goed. Er staan veel dingen in en is echt heel goed vind ik en ik was benieuwd of veel dingen ook echt zo zijn. Ik bedoel dat een inwendige echo met  een staaf met een condoom eromheen gebeurt staat er niet in geloof ik en dat zijn de dingen die ik graag wil weten.

  Mier, ontzettend gefeliciteerd dat je nu zwanger bent. Echt TE toevallig dat je net na het bezoek en het inleveren van zaad zwanger bent geworden!

  Bootje en Deedee, voor jullie ook veel succes bij jullie eerste bezoek binnenkort. Laten jullie ook even weten hoe het is gegaan?

  Ik heb mijn temperatuurlijst inmiddels helemaal ingevuld. Daarop even opgeschreven hoe mijn cyclussen precies lopen. Gister de verwijsbrief van de huisarts gehaald, kortom: ik ben er klaar voor. Maandagochtend is het zover!

  Lfs Pip

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen