Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

japans

  • Auteur
    Berichten
  • #1292862

    Hallo allemaal!
    Volgende week ga ik met collega's Japans eten, maar niemand weet dat ik zwanger ben en dat wil ik wel even zo houden. Waar moet ik rekening meehouden? Hopelijk valt het niet op!
    Bedankt!
    Liefs
    Petra

    #3097326 Quote

    Hoi,

    Misschien kun je je ziek melden   Jappaners zijn namelijk nog al dol op rauwe vis en inktvis ed.(sushi bv).
    En rauw betekent: groter risico op bacterien = groter risico op voedselvergiftiging.
    Nu zal dat misschien niet zo'n vaart lopen en een voedselvergiftiging is niet het zelfde als een gevaarlijke bacterie voor je baby, maar om die reden schuw ik de japanner (ook als ik niet zwanger ben) terwijl ik verder echt helemaal niet let op wat ik eet.
    Je zou eens op http://www.voedingswijzer.nl kunnen kijken of rauwe vis en koude rijst een verhoogd risico op listeria geeft want dan zou ik echt serieus over nadenken om af te zeggen.
    Nu is het zo dat de baby's in Japan natuurlijk ook groot worden, maar thuis eten is toch anders dan in een massa keuken.
    Ik ben in een ver verleden trouwens wel een keer in een japans restaurant geweest waar ze het eten voor onze neus op een hete plaat ''bakten''. De rauwe dingen heb ik toen vermeden en de dingen van de plaat gewoon gegeten.
    Succes ELke

    #3097332 Quote

    Inderdaad verschilt het erg wat je eet bij de Japanner, als je gaat voor de sushi, dat zou ik overslaan. Maar voor al het gebakken spul JAMMIE lekker doen!!!!

    Groetjes
    Wasabimammie!

    #3097367 Quote

    hey
    de japanner ka absolut geen kwaad rauw vis kan je namelijk gewoon eten en kan dus geen kwaad voor je ongeboren kind. en als je vlees krijgt zoals biefstuk vragen ze altijd of je het medium of doorbakken wilt en dan moet je gewoon doorbakken zeggen.
    toen ik in verwachting was van mijn eerste heb ik heel wat sushi gegeten ik was er echt verslaafd aan.
    dus meis het kan echt geen kwaad.
    xxx
    sabrine

    #3097370 Quote

    Ik vind het jammer dat mensen gewoon maar iets roepen zonder dat ze daadwerkelijk weten of het kwaad kan ja of nee. Rauwe vis kan wel degelijk kwaad, want ook hier kan de bacterie in voorkomen. Iedereen moet zelf weten wat hij of zij eet, maar ik vind niet dat je andere mensen dan een verkeerd beeld moet gaan geven,

    De volgende producten worden tijdens jouw zwangerschap afgeraden:

    • Rauwe melk
    • Rauw vlees zoals tartaar; halfdoorbakken biefstuk
    • Rauw vleeswaar zoals filet american; ossenworst; rosbief; fricandeau
    • Rauwe kip(pevlees)
    • Rauwe vis
    • Rauwe schaal- of schelpdieren
    • Kaas van rauwe melk zoals brie; camembert; roquefort
    • Onverpakte kaas waarvan je niet weet of het van rauwe melk is gemaakt
    • Lever (veel vitamine A, welke schadelijk is voor het ongeboren kind)

    Anders zou je ook eens bij het voedingscentrum op de site kunnen kijken. Ik zou wel gewoon meegaan, want er wordt inderdaad ook een heleboel gebakken en dan kun je je collega's gewoon voorhouden dat je niet van sushi houdt? Ik hou er ook niet van en eet het ook nooit, dus ik denk dat dat niet opvalt.

    Succes ermee.

    groetjes Danique
    24w2d

    #3097377 Quote

    hallo danique,
    wat raar dan dat mijn verloskundige nou juist zegt van rauwe vis zoals haring, zalm en tonijn kun je gewoon eten maar wel met mate, vind het erg vreemd. op mijn lijstje staat ook helemaal niet dat   het niet mag.
    xx
    sabrine

    Lees ook: Zwanger, en nu?
    #3097378 Quote

    Ja dat is dan inderdaad vreemd, want op elke site waar je kijkt staat dat je geen rauwe vis mag eten. (geen enkel rauw vlees) Wel is er geloof ik een uitzondering voor rauwe haring ofzo? Dit heb ik weleens ergens gehoord, maar weet ik niet zeker.

    Sorry trouwens, want ik lees nu terug en zie dat ik het er best lullig neergezet heb. Is niet de bedoeling en zijn de hormonen zal ik maar zeggen .

    Nou ja beetje vreemd dan. Zou het toch nog eens navragen aan je vk, want juist in zo'n ruimte bij de japanner waar alles toch wat lang in de warmte staat, loop je het risico op bacterien in je eten.

    groetjes Danique
    24w2d

    #3097379 Quote

    hey hey ben ik weer, ik heb het zelf ff opgezocht, zoals jullie hieronder kan lezen kan rauwe verse vis helemaal geen kwaad
    groetjes sabrine

    Vis
    De listeriabacterie kan zich ook in vacuümverpakte rauwe vis verschuilen. In dat mootje gerookte zalm bijvoorbeeld. Omdat vissoorten in een vacuümverpakking lang bewaard worden, kan de bacterie zich vermenigvuldigen tot schadelijke hoeveelheden. Daarom is het verstandiger om verse vis te eten of de vis thuis te koken of bakken. Als je toch liever rauwe vis eet, kies dan voor vis met een houdbaarheidsdatum die zo ver mogelijk weg ligt, en eet haar zo snel mogelijk op. Overigens kun je wel gewoon genieten van gerookte vis, zoals paling en makreel. Door het roken worden eventuele bacteriën namelijk onschadelijk gemaakt. Ook zoute haring is ‘veilig’ omdat deze zo kort bewaard wordt, dat een eventuele listeriabacterie geen kans krijgt zich te vermenigvuldigen

    #3097380 Quote
    quote: sabrine reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('10-08-2006 15:56:08'));


    hey hey ben ik weer, ik heb het zelf ff opgezocht, zoals jullie hieronder kan lezen kan rauwe verse vis helemaal geen kwaad
    groetjes sabrine

    Vis
    De listeriabacterie kan zich ook in vacuümverpakte rauwe vis verschuilen. In dat mootje gerookte zalm bijvoorbeeld. Omdat vissoorten in een vacuümverpakking lang bewaard worden, kan de bacterie zich vermenigvuldigen tot schadelijke hoeveelheden. Daarom is het verstandiger om verse vis te eten of de vis thuis te koken of bakken. Als je toch liever rauwe vis eet, kies dan voor vis met een houdbaarheidsdatum die zo ver mogelijk weg ligt, en eet haar zo snel mogelijk op. Overigens kun je wel gewoon genieten van gerookte vis, zoals paling en makreel. Door het roken worden eventuele bacteriën namelijk onschadelijk gemaakt. Ook zoute haring is ‘veilig’ omdat deze zo kort bewaard wordt, dat een eventuele listeriabacterie geen kans krijgt zich te vermenigvuldigen

    Ja, maar hier staat toch juist dat het wel kwaad kan, maar dat als je het echt wilt eten je het het beste zo vers mogelijk kunt eten?
    Je weet bij een restaurant of bij een Japanner nooit hoelang de vis al ligt, dus tijd genoeg voor de bacterie om zich erin te nestelen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct