Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Suiker in mijn urine.. nu toch wel een beetje ongerust aan het worden!

 • Auteur
  Berichten
 • #1292873
  Hoi meiden..

  Op het aug forum had ik het ook al geplaatst.. maar doe het ook nog maar een keertje hier. Misschien dat iemand van jullie het ook heeft/heeft gehad?

  Vanmiddag moest ik op controle bij de vk. Nu moet ik zeggen dat mijn contacten daar niet altijd even vlekkeloos en prettig zijn verlopen en ik eigenlijk niet  zo te spreken ben over de praktijk, maar dat terzijde.

  Nu hebben ze begin juli voor het eerst een spoortje suiker in mijn urine gevonden. Niets aan de hand, volgens hun, even op mijn  eetpatroon letten en de volgende keer een nuchtere plas en een 'gewone' plas in de loop van de ochtend meenemen. Dat heb ik gedaan, de nuchtere plas had een spoortje, de tweede niet. Even mijn vinger geprikt, uitslag bloedsuiker 3,9 en dus meer dan keurig.

  Sinds die controle heb ik elke keer echter nog een spoortje suiker in mijn urine gehad. Het is niet meer weggegaan, terwijl ik helemaal niet super veel suiker binnen krijg. Ik mocht van de vk ook best een ijsje of een koekje, als het maar met mate was.

  Vandaag ging het eerst al fout met de weegschaal, de ass zei dat ik 6 kilo afgevallen zou zijn, nou, sorry hoor.. maar 6 kilo had ik echt wel gemerkt aan mijn kleding en dat ben ik niet afgevallen. Zij wist het echter zeker.. oke, wie ben ik..

  Stickje in mijn urine.. en jawel 4+!! Binnen een seconde sloeg het stickje op zijn max uit!! Dus behoorlijk wat suiker.. De ass deed ivm tijdsdruk de controles en zij helemaal geschrokken (hoezo geruststellende aanwezigheid..) Ze vroeg meteen of ik mijn baby nog wel voelde, met een blik van.. het zou wel eens heel erg fout kunnen zijn. Nou ja zeg!! Op een gegeven moment zei ze zelfs dat het er niet goed uit zag! Sorry hoor, maar je bent gewoon een assistente!!
  Mijn bloeddruk was ook ietsje hoger, maar nog steeds netjes met 125/85. Bloedsuiker gemeten met bloed uit mijn vinger was 3,9 en dus ook netjes.

  Nu weet ik niet zo goed wat ik hier mee moet. Morgenvroeg moet ik weer een piesje langs komen brengen voor controle. Het zit me al met al niet lekker. Heb het gevoel alsof ik een beetje aan het lijntje gehouden wordt. Gelukkig voel ik mijn kindje nog regelmatig, het hartje was verder goed en de vk zei dat ik me niet al te veel zorgen moest gaan maken. Het werd gewoon tijd dat ik zou gaan bevallen.. tja, dat snap ik ook met bijna 39 weken op de teller!

  Nou ja, jullie kunnen er wrs niet zoveel mee.. ik ben het even weer kwijt! Misschien herkent iemand iets in mijn verhaal..

  Groetjes, Harma
  38w6d

  #3097427 Quote

  Wat ik begrepen heb is dat een zwangere sneller suiker in de urine heeft zonder dat de bloedsuiker daadwerkelijk hoog hoef te zijn. Ook ik heb tijdens mijn laaste zwangerschap een lunchtest gehad. ('s morgens nuchter, 's middags na het eten weer prikken) Eerst zat ik op 5,8 en daarna op 6,6 , dat was voor een zwangere prima uitslagen.

  Miep

  #3097429 Quote

  Harma,

  weeg je je zelf ook niet af en toe op je eigen weegschaal?

  Miep

  #3097434 Quote

  Goedemorgen!!

  Wij hebben geen weegschaal thuis ivm confronterende feiten.. ik merk aan mijn kleren hoe mijn gewicht er voor staat en zn moet ik even iets lekkers laten staan.
  Gisteren ben ik nog even bij mijn mam op de schaal geweest en die gaf keurig 97 kilo aan, dus niks 6 kilo afgevallen.

  Het zit me gewoon niet zo lekker dat ze me zo in het niets rond laten lopen. Ik ben helemaal geen paniekvogel en weet best dat een bloedsuiker van 3.9 bijna een hypo is en dus helemaal geen kwaad kan. Maar het feit dat ze er gewoon niets mee doen, honderd keer zeggen dat ik op mijn suiker moet letten en that's it!
  Ik begrijp niet waarom ik dan niet gewoon ook zo'n suikertest moet gaan laten doen, maar misschien komt dat omdat ik op het einde loop. Maar ik maak me nu gewoon toch zorgen, merk ik. Met hoeveel weken heb jij die suikertest gedaan?

  Straks nog even een piesje heenbrengen. Ben heel erg benieuwd.

  Groetjes, Harma

  #3097450 Quote

  Nou, ochtendurine was suikerloos, dus niets aan het handje.. pff..
  Heb ik me toch weer druk laten maken om niets..

  #3097462 Quote

  Hoi,

  Ze houden je in ieder geval goed in de gaten!! Je hebt alleen niets aan mensen die je helemaal zenuwachtig maken. Dat zou lekker worden met je bevalling!!!
  In ieder geval gefeliciteerd en succes met de laatste loodjes.

  Groetjes

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct