Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

spataderen

 • Auteur
  Berichten
 • #1293446

  Ik ben vandaag precies 17 weken zwanger. Nu ontdekte ik dat ik op mijn linkerbeen allemaal kleine rode adertjes krijg, en op mijn rechterbeen heb ik een spatader. Hebben meer zwangeren hier last van? Wat kun je er tegen doen? Er zijn zoveel zalfjes te koop, maar zouden die ook helpen? En vriendin van mij zei dat ik nu vast elastische kousen aan moet. Iemand ervaring?

  #3100932 Quote

  Heel vervelend die spataderen. Je krijgt ze doordat het bloed in je benen niet meer omhoog kan doordat je bloedvaten wijder zijn geworden en je gewoon meer bloed hebt als je zwanger bent. Er was hier ook al een topic over kuitkrampen, eigenlijk wordt dat veroorzaakt door hetzelfde.
  Je kunt inderdaad denken aan steunkousen maar je kunt ook gewoon stevige strakke pantys dragen. Die moet je dan wel aandoen als je nog op bed ligt, dus voordat je gaat staan. Verder moet je niet te lang staan overdag of in dezelfde houding zitten.
  Even om je gerust te stellen, de meeste spataderen schijnen weer weg te trekken na de bevalling.

  Succes Juffie

  #3101003 Quote

  Bedankt voor de tip. Helaas zit mijn werk ook niet echt mee. Ik sta bijna de hele dag, alleen in de pauze kan ik even zitten.

  #3101140 Quote

  Hallo!!
  Ik ben vanaf week 20 steunkousen gaan dragen omdat ik vocht vast ging houden en ook last kreeg van beginnende spataders. Ik loop en sta tijdens mijn werk nl de hele dag.
  Ik heb ze laten opmeten bij een gespecialiseerd iemand en ik ben er nog elke dag blij mee!!! Het zit prima, je merkt er na een tijdje niks meer van. Het is echt een investering in je benen!
  Je krijgt geen dikke benen en het voorkomt zeker die lelijke aders, die niet meer weggaan hoor!
  Ik ben nu 33 weken en heb bijna verlof, heerlijk!
  Sterkte!! Groetjes van Bloem

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct