Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

287587 Pijnlijke Billen

 • Auteur
  Berichten
 • #1293589

  Hoi hoi,
  Ik heb al een paar dagen last van pijnlijke billen. Vooral als ik druk ben geweest of gewoon aan het eind van de dag.
  Wat zou dit kunnen zijn, heb het niet elke dag, maar wel geregeld? Ben net 17 weken zwanger….. bandenpijn voelt toch anders?
  Groetjes, Nicole 17w2d

  #3101855 Quote

  Hoi,

  Is het echt spierpijn of zit het dieper van binnen (die botten van je bekken die uitsteken in je billen)? Het kan dan, maar ik  wil niet zeggen dat het zo is, beginnende bekkenpijn zijn. Vraag het even aan je VK of ga naar de huisarts toe. Als het bekkenpijn is dan zullen de klachten toe gaan nemen, zeker met bepaalde  inspanning en vermoeidheid. Wees alert en mocht het zo zijn, ga op tijd naar een gespecialiseerde fysiotherapeut! Ik was er snel bij en heb de schade beperkt kunnen houden.

  O ja, wat je zou kunnen proberen is een sjaal stevig om je bekken/billen wikkelen/knopen. Mochten de klachten minder worden dan is het waarschijnlijk toch je bekken. Dit geeft namelijk steun aan je banden en spieren die je bekkendelen bijeen houden.

  Succes,
  Ingeborg

  #3101857 Quote

  Hoi Ingeborg,
  Het voelt anders dan spierpijn. Het zit echt in het midden van mijn billen en straalt uit naar de rug en naar de benen…. ???
  Bij mijn eerste zwangerschap heb ik veel last gehad van bandenpijn (vooral in mijn liezen) en dit voelt heel anders.
  Over 4 weken weer naar de VK voor controle (ben dan 21 weken), zal het zeker melden als het dan nog aanhoudt.
  Groetjes, Nicole

  #3101883 Quote

  hallo,
  ik herken wel wat je schrijft. naast bekkeninstabiliteit heb ik last van zwangerschapsischias. vooral als ik het heel druk heb gehad. voornamelijk na veel lopen en staan. het heeft te maken met de zenuwen die door je bekken lopen en door de vergrote baarmoeder in de verdrukking komen.(ongeveer) ik zou zeker even met de huisarts of vk overleggen of dit het is (hoeft natuurlijk niet). een bezoek aan de fysiotherapeut kan je namelijk heel veel pijn en ellende besparen. je kunt ook zonder  verwijzing meteen naar de fysio.   niet mee door blijven lopen dus! succes

  #3101887 Quote

  Hoi Nicole,

  ……misschien een tip……

  ik had zelf ook erg last van echt pijnlijke billen. Vooral boven in mijn billen en rond mijn staartbotje. Ik liep op een klein hakje en ben toen over gestapt op goede platte schoenen. Misschien draag jij al platte schoenen……………..maar bij mij was het bijna direct over daarna……..

  Groetjes Keita
  19wkn 6dgn

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct