Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

287599 Droge Ogen

 • Auteur
  Berichten
 • #1293601

  zijn er meer lenzendraagsters die nu steeds hun lenzen kwijt zijn?
  Ik had dat bij mijn eerste zwangerschap ook, en nu weer.
  Telkens schieten ze om niks van het midden af. En tot twee keer toe heeft mijn zoontje er één uit mijn oog geslagen, maar dat heeft niet met de zwangerschap te maken.
  Wat onhandig is dat. Niet echt een standaard zwangerschapskwaaltje, maar ja.

  greet

  #3101948 Quote

  Hoi Greet,

  jouw "kwaaltje" heeft echt wel iets met de zwangerschap te maken! onder invloed van alle hormonen maken sommige vrouwen minder traanvocht aan. ook kan het zo zijn dat je traanvocht anders van samenstelling is. ik zou even met je contactlensspecialist overleggen of het verstandig is je lenzen nog te dragen of evt over te stappen naar een ander type lens. succes!

  gr joeki

  #3101981 Quote

  Hoi!
  Tijdens mijn eerste zwangerschap ben ik na een maand of 5, 6 overgestapt op een bril, want lenzen wilden echt niet meer. Toen de eerste ruim een was,   had ik het idee dat mijn ogen wel weer "normaal" (lees: niet meer zo droog) waren en ging ik naar de opticiën om me lenzen aan te laten meten. Vroeg hij recht op d eman of we ook al een wens hadden voor een tweede, want dat zou zonde zijn van de lenzen…. Tja. Die wens was er en inmiddels, driekwart jaar verder  ben ik  in verwachting van nummer twee, al weer ruim 5 maanden nu. En drooooooog dat mijn ogen al weer zijn. Ben blij dat ik in het voorjaar i.p.v. lenzen een leuke hippe bril heb gekocht….
  Een tijdje zonder lenzen of bril is geen optie (afwijking in de min en cilinder bij elkaar opgeteld meer dan -8 aan beide ogen), dus ja, ik ben erg blij met mijn nieuwe bril.

  Groetjes vis78

  #3102022 Quote

  Ik ben brildragend, heb geen lenzen. Maar wil wel even vertellen dat ik van de 6e tot de 11e week van de zwangerschap ook erg veel last van droge ogen heb gehad. Vooral als ik in rokerige ruimtes stond of een ruimte met airco.

  Bianca

  #3102039 Quote

  Hoi hoi

  Ik draag mijn lenzen al vanaf de 3e maand van mijn zwangerschap niet meer. Het zit gewoon irritant. Jeuk enzo. Dus dan maar niet

  #3102048 Quote

  Yep, ik heb er ook last van. Bij mijn eerste zwangerschap kon ik ze helemaal niet meer in. Na de zwangerschap ben ik overgestapt op daglenzen, want gewone maandlenzen kon ik ook na de zwangerschap niet meer in. Nu heb ik nog wel af en toe mijn daglenzen in, maar na zo'n 8 a 10 uur vallen ze er bijna uit. Maar ik heb een hele stoere bril die ik nu vaak draag en waar ik veel complimentjes over krijg!

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct