Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

287631 Ff Vraagje Over De Tandarts

 • Auteur
  Berichten
 • #1293633

  ik heb even een vraagje.
  ik weet nog niet zeker of ik zwanger ben.
  zullen jullie wel denken wat moet dei hier.
  maar aangezien ik van het weekend mijn nod heb en morgen naar de tandarts moet en waarschijnlijk binnenkort in het ziekenhuis mijn verstandskiezen getrokken moeten worden, dus waarschijnlijk ook foto's gemaakt moeten worden.
  in hoeverre kan dit kwaad, mijn vriend gelooft het allemaal niet zo die denkt dat ik het uitstel omdat ik bang voor de pijn ben.
  wie kan mijn vraag beantwoorden.

  liefs jb

  #3102132 Quote

  Hoi Jb,

  Ik werk op een röntgenafdeling en het maken van een foto bij de tandarts kan volgens mij niet zo veel kwaad. De hoeveelheid röntgenstraling is zo weinig. Maar het gaat erom hoe jij jezelf erbij voelt.  Als  jij je er niet prettig bij voelt dan zou ik het niet doen, zodat wanneer je toch zwanger blijkt te zijn er geen ongerust gevoel aan overhoudt.  Overleg het  anders  met je  tandarts, en leg  hem uit dat je mogelijk zwanger bent. Soms hebben ze een loodschort die ze dan op je buik kunnen leggen.

  Succes Lrs  

  #3102139 Quote

  goede morgen,

  Dan heb ik ook ff een vraagje over de tandarts..
  Hoe zit het met verdovingsprikken en zwanger zijn???
  Kan dit ook geen kwaad of is het beter van niet..

  groetjes simone

  #3102142 Quote

  Hallo Dames,

  Ik ben 2 weken geleden na de tandarts geweest omdat ik zo een last had van mijn verstandskiezen,   en hij vond het beter dat ik ze nu nog niet zou trekken  omdat ik zwanger ben. Dus na de bevalling moet ik er een afspraak voor maken.

  PS. volgens mij verschilt het per tandarts of ze het wel of niet doen.

  gr. Debora

  #3102154 Quote

  hoi debora.

  even een vraagje gaf jouw tandarts ook een reden waarom je beter kon wachten?
  mijn alle vier de verstands kiezen moeten getrokken worden.
  maar moet volgende week naar tandarts zelf om gaat te vullen wou hem dan vragen maar ben nu best wel benieuwd hoe ieder daar over denkt.

  kus knuf jb

  #3102156 Quote

  hoi,

  gister bij de tandarts geweest. gelukkig geen klachten en verstandskiezen zijn er al uit. Ze wilden foto's maken (doen ze bij ons eens in de zoveel tijd standaard) maar toen ik zei dat ik zwanger was (alsof je dat nu nog niet kan zien ben morgen 30 weken)hoefde het niet. Ik zou zeggen vraag het je tandarts. Mocht je toch niet zwanger zijn kun je atijd nog zo snel mogelijk een nieuwe afspraak maken. Hopelijk ben je wel zwanger en dan hoef je dus de eerstvolgende negen maanden ws niet. (Zolang je geen pijn hebt is dat niet zo'n ramp)

  Ik kan je trouwens wel geruststellen qua ingreep: bij mijn zijn er twee verstandskiezen weggehaald. Het viel reuze mee. De ingreep zelf voel je echt niet. De napijn is verschillend per persoon, maar is goed te doen. Moch je wel geholpen mogen worden omdat je zwanger bent. Vraag dan wel om een goede pijnstiller die je mag hebben, want die zul je denk ik wel nodig hebben. De vraag is of paracetamol sterk genoeg is.Ik zou dit wel meenemen in je overweging om te wachten tot na de wangerschap (zeker als je tch nog geen last ergens van hebt)

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3102195 Quote

  Hoi JB,

  het maken van een rontgenfoto in de eerste 3 maanden van de zwangerschap doen we liever niet ( ik werk zelf  bij een  snijdend specialisme  en kom dagelijks in aanraking met o.a.verstandskiezen, rontgen en anesthesie )
  Wij geven meestal het advies om gedurende de gehele zwangerschap geen rontgen foto's te laten nemen tenzij het uiteraard strikt noodzakelijk is, bijv bij ernstige pijnklachten. De anesthesie is overigens niet bewezen dat het schade zou berokkenen aan de ongeboren baby, wordt snel afgebroken en heeft ook geen consequenties voor het geven van borstvoeding.

  Dus…geen klachten, even rustig afwachten tot na de bevalling.

  Ik hoop dat je hiermee een beetje uit de voeten kunt

  Liefs Marinte

  #3102215 Quote

  daar wil ik dan graag even een vraag aan toevoegen,  
  ik ben donderdag bij de tandarts geweest voor een implantaat en ik heb alles gehad waar jullie het net over hebben gehad.
  Ik weet nog niet of ik zwanger ben, zit nu aan het eind van mijn cyclus.
  Maar ik heb dus een rontgenfoto gehad, ik heb een verdoving gehad en nu heb ik een anti-bioticum gekregen(maar in de bijsluiter staat dat die gewoon voorgeschreven mag worden tijdens de zwangerschap)
  En ik heb Ibuprofen gekregen tegen de pijn, maar hoe zit dat nu precies met ibuprofen?? mag je die niet nemen als je zwanger bent? kan ik dan misschien beter paracetamol gaan gebruiken nu als ik pijn heb??

  ik hoop dat iemand dat weet, groetjes sandra

  #3102254 Quote

  zet em even weer bovenaan, ik hoop dat iemand me helpen kan

  groetjes sandra

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct