Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Uitslag ziekenhuisbezoek…ziet er niet goed uit.

 • Auteur
  Berichten
 • #1294264

  Hallo allemaal,
  Hierbij een verslag van het zeer spannende ziekenhuisbezoek van vandaag.

  Beide kindjes leven nog. Het kindje met het vocht in en om zich heen loopt nu zelfs een dag voor op het andere kindje. Ik ben 11 weken 3 dagen en het 'slechte kindje is qua grootte 12 weken en het 'goede' kindje is 11 weken en 6 dagen. Het vocht was nog zichtbaar al leek het volgens de arts minder te zijn geworden. Beide kindjes hebben een prima hartslag en bewogen behoorlijk.

  We hebben na de echo een uitgebreid gesprek gehad met de arts. Het feit dat er bij 1 kindje zoveel vocht te zien is duidt zowiezo op een afwijking. De kans dat het een chromosoomafwijking is is 70% dus die kans is erg groot. Als het een chromosoomafwijking is dan hebben ze het zowiezo allebei en is het in het meest 'gunstige' geval afwijking 21 dus Down. Er zijn 3 mogelijkheden van chromosoomafwijkingen, 21 is Down en 13 en 18 zijn niet levensvatbaar dus die overlijden tijdens of na de zwangerschap.   Bij chromosoomafwijkingen komt down het meeste voor.

  Er is nog een kans van 30% Dat het een andere afwijking is en dat het maar bij 1 kindje het geval is. In dit geval kan het bv een hartafwijking, nierafwijkingen, afwijkingen in het skelet enz. zijn. Dit zou eigenlijk het 'gunstigste' zijn aangezien er dan een kans is dat 1 kindje gezond ter wereld komt en het andere kindje wellicht geopereerd kan worden.

  Heel veel informatie dus maar nog steeds veel onzekerheiden. Dinsdag hebben we een vlokkentest om te bepalen of er al dan niet sprake is van een chromosoomafwijking.   Ook hier zijn risico's aan verbonden maar we hebben geen keus. Als er geen chromosoomafwijking is, is dat een soort van goed nieuws. Is het wel een chromosoomafwijking dan horen we meteen welke het is. Er moet zowiezo ook nog een vruchtwaterpunctie plaatsvinden in week 16. Dit omdat het in uitzonderlijke gevallen bij een eeneiige tweeling voorkomt dat 1 van de 2 de chromosoomafwijking heeft en de ander niet. Deze kans is echter nihil alleen willen we wel uitsluiten dat we eventueel een gezond kind laten aborteren. Als het geen chromosoomafwijking is dan wordt ook de vruchtwaterpunctie gedaan aangezien er dan gekeken moet worden welke afwijking het wel is (hart, nieren enz) aangezien daar naar gehandeld moet worden tijdens of na de geboorte. Dit wordt tevens onderzocht middels een uitgebreide echo in week 19.

  We zijn dus flink in de war en nog steeds bang. Nu is het hopen weer op dat het geen chromosoomafwijking is hoe stom dit ook klinkt. Een kindje met Down is voor ons niet direct reden tot aborteren maar 2 met Down is een heel ander verhaal. Waar ik heel erg tegenop zie is dat ik al een flinke buik begin te krijgen en straks als ik 20 weken ben erbij loop als iemand die 40 weken zwanger is aangezien het er 2 zijn, ik de kindjes al voel en ze dan wellicht alsnog weg moet laten halen. Het is gewoon een horrorscenario.

  …….blijf vooral duimen en kaarsjes branden!!!! Nogmaals bedankt voor jullie steun!

  lfs ing

  #3106329 Quote

  jeetje inge,

  van de ene onzekerheid in de andere. wel gefelciteerd dat beide kindjes nog leven.
  ik zei je al op msn, het zijn vechtertjes!
  laten we hopen dat het toch goed komt. 2 kindjes met down zal zwaar worden maar misschien is dat wel de beste afwijking als ze zowieso een afwijking hebben.
  ik geef eerlijk toe dat ik het moeilijk vind om de juiste woorden te vinden maar het komt uit een goed hart. ik zal een gedichtje maken voor jou en je kindjes, die zal ik je mailen.
  dan mag je zelf weten of je em op het forum plaatst.
  probeer positief te blijven, ze zijn in leven en dat het vechtertjes zijn is nu bewezen!!

  ik spreek je snel op msn,

  liefs miranda

  #3106330 Quote

  ik blijf heel erg hard duimen voor een goede afloop
  heel veel sterkte

  liefs ikjes

  #3106331 Quote

  hoi inge

  ik wens jullie heel veel sterkte in deze moeilijke tijd hoop dat er togh nog een lichtpuntje komt kan niet meer dan zeggen sterkte en het beste voor jullie zal duimen gr jay_jm

  #3106335 Quote

  Hoi Inge,
  'k wil je superveel sterkte toewensen. Ik zal heel hard voor je duimen.
  Groetjes, Linda

  #3106337 Quote

  Inge,

  wat komen jullie voor moeilijke beslissingen te staan. Wat vreselijk. Ik hoop dat je de kracht vindt en houdt om hierdoor heen te komen. En welke keuze jullie ook zullen moeten nemen, makkelijk zullen ze nooit zijn.

  Houje taai en ik wens je echt heel veel sterkte.

  Miep

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3106339 Quote

  Hoi Inge,
  Jeetje wat een onzekerheid, wat een ongelofelijk moeilijke periode maken jullie nu door.
  Waarom moet het zo gaan….maar daar heeft helaas niemand een antwoord op.
  Ik ben blij (is misschien niet het goede woord) dat jullie kindjes nog leven en ik hoop héél erg dat het kindje zonder vocht geen ernstige afwijkingen heeft.
  Ik blijf voor jullie duimen.
  Liefs Rene

  #3106340 Quote

  Hoi inge,

    

  Het is echt te erg voor woorden, hoop met jullie mee dat er toch een wonder gebeurt!!!

  Wens jullie heel veel kracht en sterkte toe!!!

  Zal zeker voor jullie gaan duimen!!

    

  Liefs Sandy

  #3106351 Quote

  Hoi Inge,
  Wat raar he, dat je kunt hopen op een hart- of nierafwijking. Maar toch hoop ik er voor jou op, dat je kindjes dat hebben. Het zijn idd vechtertjes, na je bericht van vorige week had ik niet verwacht dat ze het qua groei zo goed zouden doen.
  Over die dikke buik….ik denk dat je het beste tegen iedereen zo eerlijk mogelijk kunt zijn. Dan kunnen mensen je ook steunen als je toch moet kiezen om eventueel te aborteren. Volgens mij is dat heel moeilijk om rechtstreeks tegen mensen te zeggen. Ik wens je daarom ook heel veel kracht toe en met  nieuwjaar zal ik twee sterretjes laten branden en dan aan jouw kindjes denken.
  Veel liefs,
  Patricia

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct