Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vennie / Stanneke zwanger

 • Auteur
  Berichten
 • #1294274

  ha Vennie,
  Nou ik ben de topic op het zwangerforum begonnen. Ik hoop dat je hem ziet.
  Wat ontzettend leuk om een filmpje te maken om het te vertellen aan je schoonfamilie. Echt origineel.
  Vervelend zeg dat je zo'n gevoel van moeheid ineens kreeg na het lunchen met je man.

  Vandaag was ik lekker vrij, gisteren heb ik gewerkt. Mijn man is deze hele week vrij, dus dit was erg lekker, vooral voor onze zoon, hij geniet er altijd erg van als wij extra vrij zijn.
  Woensdag was ik ook vrij en hebben we gezwommen met het mannetje. Hij vond het geweldig.
  Vanavond mocht hij in de tuin sterretjes vasthouden, dolle boel en tranen toen de pret over was. lastig hoor als je drie bent en zelf geen grens kent.
  Ik heb sinds kerst erge last van mijn onderrug en bekkenkam. Als ik maar wat in huis heb gedaan loop ik als een oude sok te waggelen en het doet mij giga pijn. Volgende week maar even naar de huisarts denk ik. Ik ben als de dood dat de het bekkeninstabiliteit is. Dit vind ik zo'n hype dus dat wil ik niet hebben.
  Gisteren heb ik nog overgegeven. Dus ondanks de zwangerschapsduur toch nog rottige kwaaltjes. Maar ja, ik weet waar het van komt he.

  Mijn buik groeit al lekker, mooi naar voren, dus hopen dat dit zo blijft.
  Nou ik ga stoppen, duik mijn bedje lekker in.

  liefs en tot mails
  Stanneke

  #3106501 Quote

  Hoi Stanneke!

  GELUKKIG NIEUWJAAR!!!!

  Mijn man heeft het eten klaar, dus ik ga gauw stoppen, maar wilde je even snel het beste wensen en laten weten dat ik je berichtje gevonden heb!!

  Liefs en tot gauw!

  Vennie

  #3106570 Quote

  Hoi Stanneke,

  Gisteren een beetje haast vanwege de warme hap, maar nu heb ik wat meer tijd!
  Hoe gaat het met je? Ik schrok wel van je berichtje over de rug-/bekkenklachten!!!
  Ben je al naar de huisarts geweest? Ik hoop toch van harte dat het geen bekkeninstabiliteit is! Dat schijnt toch wel heel erg vervelend te zijn. En je moet nog zo lang… Hopelijk valt het mee….

  Hier gaat het goed. Alleen errug moe… Gelukkig slaap ik de laatste 2 nachten weer wat beter, want dat was ook een drama de laatste tijd. Veel wakker, veel dromen, veel plassen…. Maar gelukkig heb ik verder eigenlijk geen noemenswaardige klachten.

  Met de jaarwisseling waren we lekker samen thuis. Maar goed ook, want die hormonale tranen had niemand anders hoeven zien; het was weer zo'n dag! We hebben lekker samen ge-gourmet, tv gekeken, spelletje gedaan, muziekje aan: prima! En natuurlijk een hele fles Jip en Janneke bubbeltjesdrank burgemeester gemaakt (hik!). Achter het zolderraam naar het vuurwerk gekeken; lekker niet naar buiten deze keer: brrrr!

  Nu nog een paar dagen vakantie. Ik vind het heerlijk. Had me voorgenomen veel te doen in huis, maar ja… toch wel erg moe en futloos.

  Vandaag over 3 weken de eerste echo: spannend! Ik heb me voorgenomen om, ondanks de miskraam van de vorige keer, positief in deze zwangerschap te staan! Ik wil gewoon niet dat de angst de vreugde zal overheersen. En ik neem nu ook gewoon uitspraken in de mond als: Wij krijgen eind augustus een kindje. Dat soort dingen durfde ik de vorige keer niet eens te zeggen. Maar toen zat de miskraam van een collegaatje nog vers in mijn geheugen. Nu wil ik er gewoon voor gaan zonder zorgen voor morgen!

  Nou, ik krijg kouden handen van het typen. Op de laptop zit een virus, dus ik zit nu boven achter de 'gewone' computer en het is hier gewoon wat kouder dan beneden op de bank…

  Tot schrijfs maar weer! En beterschap met je bekkenpijn: doe rustig aan!

  Liefs, Vennie

  #3106853 Quote

  Ha Vennie,

  Ook voor jou en je man een heel gelukkig en goed en gezond en vooral mooi en groeizaam 2007….
  Ik heb deze week weinig tijd gehad voor het forum want een oom van mij is afgelopen dinsdag plotseling overleden. Dus mijn moeder had de nodige support hierin nodig. Morgenmiddag hebben we de begrafenis. Bah, en dan moet je ook last hebben van hormonen….
  Wij zijn met oud en nieuw bij vrienden geweest en hebben gesteengrilled (of hoe je dit ook schrijft) en wijn zonder alcohol gedronken, ja dat bestaat echt, mierzoet…
  Om 24.00 even naar buiten geweest, maar ik vond het te hard regenen en onze zoon werd wakker, goed excuus om binnen te zijn.
  Vanaf dinsdag weer aan het werk.
  Ik ben nog niet bij de huisarts geweest, hoe zo ontkennen he.
  Heb wel op de site van bekkeninstabiliteit gekeken en daar wordt je ook niet vrolijker van. Maandag moet ik naar de verloskundige en dan zal ik het met haar bespreken en haar advies vragen.
  Wat vervelend dat je zo lusteloos en moe bent (zijn het er geen 2????? hi hi ).
  Lekker he, nog 3 weekjes en dan heb je de echo, ben zo benieuwd voor je.
  Nou ik ga stoppen want zoonlief douched inmiddels de hele badkamer (en gisteren is net mijn hulp geweest, dus ook niet de bedoeling).

  Doei doei,
  Liefs,
  Stanneke,
  15 weken en 1 dag

  #3107116 Quote

  Hoi Stanneke,

  Hoe gaat het nou met je? Je moet wel naar de huisarts gaan, hoor! Ik maak me wel een beetje zorgen. En inderdaad, ik kan me voorstellen dat je er niet aan wilt, maar ontkennen is ook niet zo handig, toch? En wie weet is het wel iets anders, dan ben je tenminste gerustgesteld, toch? Hoewel, het moet wel over gaan natuurlijk!

  Wat naar dat je oom overleden is… Hoe gaat het met je moeder? Ben je de begrafenis nog een beetje doorgekomen ondanks de hormonen? (Het klinkt een beetje onbeleefd, maar zo bedoel ik het niet, hoor…)

  Als ik het goed onthouden heb moest je vandaag naar de verloskundige. Hoe was het? Was ze tevreden? Heb je ook nog een echo gekregen?

  Ja, ik ben inderdaad erg moe… Of het er 2 zijn, misschien? Nou, geen idee natuurlijk, maar het zit wel in de familie van mijn vader. De zus van mijn vader (mijn tante dus) kreeg zelfs een spontane drieling! Behalve de moeheid gaat het verder prima hoor! We zijn zaterdag bij de Kidsfactory in Amsterdam Osdorp geweest. Het was toch druilerig weer, dus dat was een gezellig uitje! Kijk maar eens op http://www.kidsfactory.nl ; wat hebben ze daar leuke dingen, zeg! Ook een beetje verliefd geworden op de Stokke kinderwagen. Je vindt 'm lelijk, of je vindt 'm mooi. Nou, ik vind 'm super! Nu manlief nog overtuigen, hihi.

  Mijn schoonheidsspecialiste (een vriendinnetje van mij) zegt trouwens dat ze denkt dat het een jongetje wordt, omdat ik totaal geen puistjes heb. En bij een meisje schijn je veel vrouwelijke hormonen aan te maken die puistjes veroorzaken… tsja, zit wel wat in… Mijn man denkt ook dat het een jongetje wordt. Heb jij al enig idee? Wil je het trouwens weten of niet?

  Morgen over 2 weken de echo! Ja, ik ben er echt een beetje voor aan het aftellen. Het is tenslotte best een beetje spannend.

  Nou, ik 'spreek' je later weer! (En naar de dokter gaan, he?!)

  Liefs, Vennie

  #3107413 Quote

  Ha die Vennie,

  Maandag was bij de VK alles goed, geen echo gehad, doen ze in principe ook niet meer. Op 8 februari heb ik de 20 weken echo (is een dag verzet) in het ziekenhuis waar ik werk (Zwolle) dus dat is wel weer spannend he.
  Ik was 1 kg afgevallen (ben dus nog niets aangekomen) en daar was ik wel content mee, scheelt straks weer en ik eet toch echt als een koe.
  Mijn baarmoeder stond al op navelhoogte!!! Bij mijn vorige zwangerschap stond ie pas zo hoog bij 23 en een halve week zwangerschap. Het schijnt bij een 2e sneller te gaan.
  We hebben ook het hartje gehoord, mooi en aandoenlijk. Onze zoon vertelt nu dat hij de baby heeft gesproken en dat de baby 'doef doef doef' zei. Lachen he.

  Naar he als je zo moe bent. Troost je, het wordt echt minder (gaat niet helemaal over) je krijgt echt wel weer meer energie na de eerste 3 a 4 maanden. heb je het op je werk al vertelt of wacht je tot je de echo bij de gynaecoloog hebt gehad? Bijzonder toch he om te weten dat er een klein mensje in je groeit. Heb je vaderschap.org al ontdekt? daar kan je bij progress je laatste menstruatiedatum invullen en dan zie je per week hoe je kindje eruit ziet, met mooie foto's, echt prachtig.
  Dat van die pukkels zou ik niet te hard geloven hoor, want mijn vorige zwangerschap was ik ook de utrechtse Heuvelrug in mijn gezicht en het was een jongetje…..

  In principe willen we niet weten wat het wordt (maakt me ook echt niets uit) alleen als bij de 20 weken echo blijkt dat er afwijkingen zijn dan wil ik het wel graag weten. Dat praat dan wat makkelijker met de artsen he, zij weten immers wel wat het is dan. Maar goed hopen dat dat niet nodig is.

  Ik zal straks is op de site van kidsfactory kijken, volgens mij weet ik hoe die Stokke eruit ziet. Leuk he om die dingen allemaal uit te zoeken, wij hebben toen bij de babyzaak een middagje met alle wandelwagens door de zaak gereden en gekeurd. Wij zijn toen uitgekomen op een Mutsy. Deze heeft zwenkwielen aan de achterkant wat ons heel goed bevalt.
  Ben benieuwd wat je allemaal gaat kiezen. Je hebt altijd de garantie, ondanks als je iets besteld en aanbetaald, dat als je zwangerschap onverhoopt niet goed uitpakt je het kan retourneren of afzeggen met geld terug.

  Ben nog niet bij de huisarts geweest, draag nu platte laarzen in plaats van mijn eeuwige hakken. Dat is al wel beter voor mijn rug/bekken maar het is niet weg, wel minder. dus ik kijk het even aan.
  Net ben ik lekker bij de pedicure geweest inclusief voetmassage dus ben lekker sloom.
  Ga nog lekker TV kijken en een cracker eten.

  Liefs en tot mails,
  Stanneke

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3108198 Quote

  Hoi Stanneke,

  Eindelijk weer eens een berichtje van mij…
  Het is een tijd geleden. Hoe gaat het met je? Hoe gaat het met je bekken?
  Ik ben steeds zo ontzettend moe, dat ik 's avonds niks meer waard ben en ook niet zo vaak meer achter het forum zit. Maar ik denk dat er ook een andere reden is: ik ben bang dat ik me niet meer zo zwanger 'voel'….

  De laatste week is het gewoon anders: mijn urine is weer lichter en ruikt niet meer zo sterk. Mijn borsten zijn lang niet meer zo gespannen. Ook heb ik al een week niet meer in mijn zwangerschapstijdschriftjes gebladerd en heb het ook al lang niet meer over mijn favoriete kinderwagen gehad met mijn man. Vooral die borsten zijn opvallend. En gisteravond las ik dat in een zwangerboek als verschijnsel voor een miskraam…

  Heb deze vermoedens dus gisteravond aan mijn man verteld. Dikke tranen en heel verdrietig. Hij zag ook dat mijn borsten minder gespannen waren. Eigenlijk gaan we nu al van het ergste uit… Als er dinsdag op de echo wel een hartje is te zien, dan is dat een groot wonder. Het vervelende is dat je gedachten gelijk een loopje met je nemen. En er schieten allerlei vragen door je hoofd. Oh Stanneke, ik ben zo bang!!!

  Ik hoop dat ik diinsdag goed nieuws te vertellen heb, maar ik ben bang van niet…

  Denk je aan me om 13.45 uur?

  Ik ga nu stoppen, want ik moet zo hard huilen dat de tranen op het toetsenbord vallen.

  Liefs van Vennie

  #3108413 Quote

  Hoi Stanneke,

  Na dit bovenstaande berichtje kan ik gelukkig zeggen dat alles goed was bij de echo! Wat kan je lijf je dus voor de gek houden, zeg! We waren echt enorm bezorgd.

  I.p.v. 8 weken en 4 dagen blijkt het 9 weken en 1 dag te zijn. En we zagen het hartje en het bewoog zelfs ook nog! En weet je…. eigenlijk waren het er twee! Maar dat andere kindje was met 7 weken gestopt met groeien… Wat bijzonder he? We hadden een tweeling prima gevonden; hebben er ook wel eens grapjes over gemaakt. Maar we zijn niet verdrietig, hoor. Want we zijn al zo superblij dat er in ieder geval 1 hartje klopte! Nou, helemaal fijn!

  Over twee weken, donderdag 8 februari, mag ik alweer komen voor een echo. Fijn, want we zijn ons wel bewust dat we nog niet over de magische 12 weken heen zijn.

  Nou, nu is het bedtijd voor 'moeders'. Ik hoop dat ik je binnenkort weer eens 'spreek', want ik ben benieuwd hoe het met je gaat.

  Veel liefs, Vennie (die heel blij en dankbaar is!)

  #3108427 Quote

  Ha lieve Vennie,

  Wat fijn dat je jullie kindje zag bewegen en een kloppend hartje zag. Misschien dat je je zo anders bent gaan voelen omdat het andere kindje gestopt is met groeien.
  ik kan me voorstellen dat je je zo'n zorgen hebt gemaakt, dat stomme lijf van ons vrouwen ook….
  heerlijk dat je wat verder bent, je cyclus was normaal ook wat korter he, dus het klopt precies.
  Fijn dat je de 8e voor echo mag, nu hebben we allebei op dezelfde dag een echo.
  Vervelend he die moeheid, wordt je echt vervelend van. Je gelooft het niet, maar het wordt echt waar beter.
  Af en toe moet ik nog spugen 's ochtends, dit is met name als ik erg moe ben (lees, te laat naar bed ben gegaan). Dus dat zal ik wel houden in deze zwangerschap.
  Vorige week heb ik frummel voor het eerst gevoeld, weer heel bijzonder. En gisteren had ik voor het eerst een harde buik, ook weer mooi om te voelen.
  Afgelopen weekend ben ik met mijn moeder en mijn zussen naar het Sanadome in Nijmegen geweest, verwenweekend. Zalig zeg. Ik heb meteen een stuk minder last van mijn bekken door de rust, de baden en de zalige massage…

  Vanaf zaterdag gaan mijn lief en een vriend van hem aan de slag op onze zolder voor de studeer annex werk annex logeerkamer en een kamer voor de wasmachine etc. Het ulitmatum is eind april, dan moet het klaar zijn want dan wil ik de babykamer inrichten etc en moet de werkkamer, welke babykamer wordt, dus naar zolder.
  Onze zoon vindt het allemaal prachtig.

  Nou ik ga stoppen, heb vandaag lekker vrij ipv maandag, dus ga lekker naar buiten met mijn zoon, eendjes voeren.

  Veel liefs,
  Stanneke

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct