Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

WAAROM HEEFT IEDEREEN AL ZO VROEG EEN ECHO BIJ 8 WEKEN??

 • Auteur
  Berichten
 • #1294304

  Hallo allemaal,

  Waarom heeft iedereen al zo vroeg een echo sommige al bij 8 weken?
  Ik snap dat niet,kun je dan ook al een hartje horen etc??
  Hoor het graag van jullie…..

  Liefs Bernice(augustus mama)

  #3106516 Quote

  Hoi Bernice,
  Ikzelf heb bij 8 weken ook een echo gehad. Ik ben zwanger geraakt mbv medicijnen, dus onder controle van een gyn. Daardoor krijg je met 8 weken al een echo (iets meer kans op miskraam en meerling).

  Vanmiddag mijn 12 weken echo. En ook al was de 8 weken-echo goed, toch is het nu ook weer erg spannend.Is het wel goed gegroeid, leeft het uberhaupt nog???

  XXX Yvette

  #3106518 Quote

  Hai

  Ik ben nu 7 weken en 2 dagen en ik moet volgende week woensdag voor een termijn echo. Hieruit kunnen ze zien hoever ik al ben omdat mijn laatste menstruatie nogal raar was.
  Als je de verloskundige oop belt zal ze het zelf aan geven. Tenminste dat was bij mij,,

  Succes!

  #3106524 Quote

  Bij ons werd het ook gedaan om de termijn te bepalen. Mijn menstruatie was erg lang, zaten soms 6 weken tussen, misschien dat dat ook nog mee heeft gespeeld. Dan kunnen ze namelijk de termijn niet goed bepalen.

  #3106541 Quote

  Hoi,
  Ik heb mijn 1ste echo gehad bij 6 weken. Ik ben zwanger geworden na een 1ste IVF behandeling en ivm mijn verleden, 2x buitenbaarmoederlijke zwangerschap, heb ik een vroege echo gehad. Wij zagen een heel klein boontje met een prachtig kloppend hartje  Inmiddels ben ik 14 weken & 3 dagen zwanger en hebben we de laatste controle gehad bij de IVF arts.

  #3106548 Quote

  hoi,

  ook ik heb mijn eerste echo met 7 weken gehad omdat ook ik bij de gyn. onder behandeling was en dmv medicijnen zwanger ben geworden.

  gelukkig was er een mooi kloppend hartje te zien

  donderdag hebben we de 2de echo dan zijn we 11 weken

  hopelijk is alles ook weer goed

  al begin ik nu toch wel erg last van de spanning te krijgen

  groetjes moekje

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3106600 Quote

  hallo,

  Wij kregen een echo met 8 weken omdat ik voor deze zwangerschap 2 x een vroeggeboorte heb gehad.

  Bij mijn 1e zwangerschap heb ik helemaal geen echo gehad in het ziekenhuis! Dus bij mij was het echt op medische indicatie.

  Groetjes   Sandra
  (25 wkn 5 dgn)

  #3106602 Quote

  Hoi Bernice,

  Als er geen medische indicatie is krijg je ergens tussen de 10 en 13 weken een echo. Was bij mij tenminste drie keer zo. Je verloskundige kan je hier alles over vertellen als je de eerste keer belt/ op controle komt.

  Judith

  #3106635 Quote

  Het verschilt volgens mij per verloskundige, maar hier doen ze het altijd om definitief de termijn te bepalen en om te kijken of je inderdaad nog  zwanger bent van een levend vruchtje. Helaas schijnt het heel vaak voor te komen dat het toch mis is gegaan. Het gebeurt best vaak dat iemand een maand langer of een paar weken korter zwanger is en dat heeft nogal wat consequenties. Bijvoorbeeld over wanneer je recht hebt op zwangerschapsverlof, maar bij te vroeg geboren kindjes ook of je kindje in het streekziekenhuis mag blijven of bijvoorbeeld naar een Academisch ziekenhuis moet (grens is 32 weken).

  Groetjes,
  Tamara

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct