Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Weet iemand of een miskraam in de familie zit,of dat het iedereen kan overkomen?

 • Auteur
  Berichten
 • #1294321

  Weten jullie ook of een miskraam kan ontstaan doordat het in de familie zit of kan het iedereen overkomen,zou het graag willen weten.

  groetjes Bernice(6w/5d zwanger eerste kindje)

  #3106626 Quote

  He meis,
  Een miskraam kan iedereen overkomen, dat mijn moeder een miskraam heeft gehad wil niet zeggen dat dat de reden is geweest dat ik ook een miskraam heb gehad.
  Zwanger raken en zwanger blijven is een WONDER.
  X

  #3106633 Quote

  volgens mij is dat niet zo hoor.
  soms lijkt het alsof het bij bepaalde families meer voorkomt, maar dan heeft het volgens mij meer  te maken met het feit dat sommige families hier meer 'open'over praten. De harde wereklijkheid is dat miskramen helaas voorkomen, het overkomt ook  de meest voorzichtige vrouwen. Maar het helpt niet om je er druk over te maken. De meeste zwangerschappen gaan goed!

  groetjes,
  Janneke

  #3106634 Quote

  Hoi, het kan inderdaad iedereen overkomen. Ik heb zelf 3 weken geleden een miskraam gehad, en ik ben de eerste in mijn familie die dit heeft gehad. Volgens de gyn is het "gewoon domme pech". Het is ook niet zo dat als je een miskraam hebt gehad, de kans dan bij een volgende zwangerschap groter is.

  #3106642 Quote

  Hoi,

  Ja hoor, het kan iedereen overkomen. Heeft niks met erfelijkheid te maken, volgens mijn gyn.  Mij overkwam het zelfs 2 keer. En het zit niet in de familie.  Gelukkig heb ik inmiddels ook 2 prachtige kinderen.

  Groetjes, Cathy

  #3106643 Quote

  hallo bernicee,

  ik lees heel vaak jouw berichtjes en ik kan je vertellen dat een miskraam iedereen kan overkomen. probeer eens een beetje te genieten en je niet bezig te houden met dit soort onderwerpen. ik weet dat het heel moeilijk is, maar echt de zwangerschap is om voordat je het weet.

  succes met je verdere zwangerschap.

  gr.natalie

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3106647 Quote

  Hoi,
  Mijn zusje heeft tot 2x toe een miskraam gehad. Ik was er ook bang voor, maar ben inmiddels 31 weken zwanger en alles gaat gelukkig goed! Ik denk dus dat het niet erfelijk is ofzo, al weet ik dat ook niet zeker!
  Groetjes Jolanda

  #3106649 Quote

  Hallo.

  Ik heb vorig jaar zelfs 2 keer een miskraam gehad.
  En het was is in precies te zijn in januari en in maart.
  Daarna was is weer snel zwanger geraakt,ben nu 37 +4 dagen zwanger.

  Groetjes Peggy.

  #3106655 Quote

  Hoi,

  Ik heb een zoon van 9 en ben sinds vorig jaar bezig om zwanger te raken. Ik heb vorig jaar in jan. een miskraam gehad en werd in aug. weer zwanger en heb een buitenbaarmoedlijke zwangerschap gehad waarvan 1 eileider eruit is gehaald en ben toch weer in nov. zwanger geraakt en ben nu 11wk en ben wel blij dat het tot nu toe wel goed gaat. Ik heb wel een echo gehad toen ik 6 wk was en heb het hartje zien kloppen dus dat was wel een hele geruststelling. Moet dond. weer maar ben toch nog een beetje zenuwachtig. Ik ben ook de enige in de familie die dit is overkomen.   erfelijk is het niet.

  Gr.Lucy

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct