Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Vlokkentest achter de rug

 • Auteur
  Berichten
 • #1294329

  Hallo allemaal,

  Om 10.15 mochten wij ons weer melden in het WKZ voor de vlokkentest. Ik moest met een volle blaas komen zodat ze de punctie goed konden doen dus ik zat daar niet echt lekker. Tot overmaat van ramp liep het een half uur uit en zat ik met dikke buikpijn omdat ik het echt bijna niet meer op kon houden. Maargoed alles voor het goede doel. Eenmaal op de behandeltafel werd er eerst een echo gemaakt. Beide kindjes leefden nog al is het vocht om het buikje van het 'slechte' kindje in 24 uur wel met 0.9 mm gegroeid. De hartslagen waren beide goed. Vervolgens werd mijn buik volledig in de jodium gezet. 1 verpleegkundige hield mijn benen vast, de ander bracht alles in beeld middels een echo en de arts deed de punctie. Omdat de blaas toch iets te vol bleek DHUH moest ik een klein beetje gaan plassen. Nou ik kan je vertellen dat de neiging erg groot was om die hele blaas leeg te plassen maar dat heb ik uiteraard niet gedaan. Vervolgens lag de placenta er prima voor om erbij te kunnen dus begon de test. De prik door de buikwand was ff venijnig en het opzuigen van de vlokken was ook geen pretje. Maargoed het kon me allemaal niet erg veel schelen. Manlief voelde wel zijn buik draaien want die is niet zo'n held als het om naalden gaat. Na de punctie liet de arts ons het buisje met de vlokken zien en vertelde erbij dat het goed is gegaan. Ze hebben de vlokken genomen die het dichtst bij het zieke kindje lagen dus daar zal hoogstwaarschijnlijk veel nieuws uitkomen.

  Vrijdagmiddag worden we gebeld met de uitslag. Het is nu dus duimen dat het geen Down of niet levensvatbaar is. Dinsdag hebben we weer een echo en een gesprek en de kans is dan groot dat het ene kindje niet meer leeft en onder deze omstandigheden zou dit positief kunnen zijn. Het andere kindje komt dan ook even kritiek te liggen maar hoe verder in de zwangerschap hoe kritieker het wordt dus beter nu dan later. Voor nu is het afwachten.

  Liefs ing

  Weblog: http://wensweb.web-log.nl/

  #3106671 Quote

  Lieve Inge,net als vele anderen volg ik je verhalen en leef ik erg met je mee.
  Ik vind het heel erg voor je dat deze zwangerschap zo moet lopen.
  Ik wens je heel veel sterkte met het nemen van alle beslissingen en ik denk altijd maar zo:volg je eigen hart/gevoel en denk er niet teveel bij na wat anderen er van zeggen of denken.

  Dikke knuffel

  #3106682 Quote

  Hoi Inge,
  Je verhaal van gisteren heb ik uitgeprint, om het goed te kunnen lezen en bevatten. Wat een ellendige tijd maken jullie door. Knap hoor, dat je er zo krachtig bij blijft (tenminste, zo kom je over als je je verhaal doet). Wij duimen nog een paar dagen voor jullie en hopen dat er vrijdag een zo positief mogelijke uitslag komt.
  Veel sterkte,
  Liefs,
  Patricia

  #3106685 Quote

  Meid, wat een onzekerheid. Het klinkt heel gek, maar ik krijg uit je berichtjes heel veel hoop dat het met het "gezonde" kindje goed gaat aflopen. Maar dat slaat natuurlijk  nergens op. Heel veel sterkte. Hopelijk kun je wat afleiding vinden om op de uitslag te wachten.

  PS: wat heb je een ontzettend leuke site gemaakt. Heel informatief, maar ook heel persoonlijk.

  groejts
  greet

    

  #3106699 Quote

  Klopt..we hebben hoop al durven we niet te hopen. Onze grenzen worden al weer breder. Hoe te leven met een gehandicapt kind ed……
  Leuk dat je mijn log leuk vind!!

  lfs ing

  #3106780 Quote

  Lieve Inge,

  Wat jammer dat het allemaal zo moet gaan hè? Uiteraard hopen we allemaal dat het toch nog een beetje goed gaat aflopen, maar het blijft zo spannend op deze manier dat ik me kan voorstellen dat je er niet meer van kan genieten…

  Enneh…. wat een idee heel nodig moeten (lekker wanneer je zwanger bent) en dan niet alles eruit mag plassen! Maar goed dat zijn dan de dingen waar je misschien nog een beetje om kan lachen.

  Veel sterkte weer voor de uitslag!

  Groetjes   Sandra
  (26 wkn)

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3106796 Quote

  Wat spannend zeg,
  straks de uitslag.
  Ik zal voor je duimen dat deze positief uitpakt.

  Liefs Rene

  #3106819 Quote

  Hoi Inge,
  Ik kijk vandaag elk kwartier even op het forum, om te kijken of er al een berichtje van jou is. Heb je al een uitslag gehad van je vlokkentest. Ik hoop zo dat je een "positief" bericht krijgt, als je mag spreken van positief in dit geval.
  Heb trouwens ook je weblog bekeken, helder verhaal, erg persoonlijk ook. Heel knap hoor!
  Patricia

  #3106828 Quote

  Helaas nog geen telefoontje gehad! Om GEK van te worden hoor! Ik zit bijna op de telefoon!
  x ing

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct