Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289032 Bekkeninstabiliteit

 • Auteur
  Berichten
 • #1295034

  hallo allemaal,
  ik ben   nu 18 weken zwanger en heb vandaag van de dokter gehoord dat ik bekken instabiliteit heb ik werk in de zorg dus dat is lichamelijk best zwaar.
  het weekend kon ik niet meer normaal lopen van de pijn ik ben vandaag vrij geweest en nu is de pijn niet zo erg ik twijfel of ik wel moet gaan werken of niet.
  heet iemand hier ervaring mee?
  groetjes martine

  #3111571 Quote

  ik heb er geen ervaring mee (wel met forse bandenpijn in liezen), maar weet wel dat je de klachten zeer serieus moet nemen!!! En als je huisarts het als bekkeninstabilitet betilteld zou ik geen risico nemen en niet gaan  werken. In ieder geval komende periode. Praat er op het werk met de arbo-arts over, misschien is er tussenvorm mogelijk of aangepast werk. Als je nu niet luistert naar deze klachten, kan het chronisch worden en daar zit je niet op te wachten he!
  Veel sterkte ermee, groetjes mira (sinds 02-01 mama van jaap)

  #3111575 Quote

     Hallo

  Ik zou zeker niet volop gaan werken en vooral geen tilwerk.
  Zelf ben ik nu 21 weken zwanger , werk ook in de zorg,en zit al sinds enkele weken met ischias (een beknelde zenuw in de li-bil) wat nu ook begint uit te stralen naar de rechterkant. Komt ook een gedeelte vanuit het bekken.  En ga hiervoor naar de fysio.
  Met de arbo arts is er een plan opgesteld van wat ik nog wel en beter niet mag met het werk, ook voor het inroosteren van de diensten.
  Ze heeft al aangegeven als het erger wordt dat ik de rest van de zwangerschap thuis moet blijven.
  OOk ik heb de ene dag meer pijn dan de andere dag maar blijf goed allert op je eigen lichaam en ga er zeker mee verder (arbo arts).
  Veel succes!!!!!!!!!

             Groetjes bg

  #3111577 Quote

  hallo,

  ik heb zelf ook bekken instabiliteit, ik ben 22 weken zwanger. Ik bleef steeds maar doen wat ik altijd doe maar sinds ik vorige griep heb gehad en dus een week op bed heb gelegen heb ik wel gemerkt dat het best verstandig is om wat rustiger aan te doen want de pijn is behoorlijk minder!!!! ik heb ook vooral last als ik op mijn rug lig dan word mijn linker been helemaal dood, maar ook lang lopen of lang in de rij bij de kassa ofzo kan erg pijnlijk zijn. dus wat minder werken is zeker verstandig maar ik kan me ook goed voorstellen dat je het vervelend vind om dat op je werk te moeten vertellen ( heb ik wel ). sterkte
  greetz patricia

  #3111590 Quote

  Ik ben best lang doorgelopen ermee, en toen ik bijna klaar was met werken (werkte wel maar 1 dag per week en rest ziektewet) toch maar naar een fysiotherapeute gegaan…eentje die gespecialiseerd was in bekkenklachten en die zag dat mijn bekken iets asymetrisch was en daardoor pijnlijk…ze heeft met het nodige duw en trekwerk alles weer op zijn plek gekregen en nu heb ik alleen nog last als ik teveel doe…en een hooop praktische tips

  Inmiddels ben ik al een poos niet meer aan het werk (sinds kerst0 en mijn klachten zijn z.g.a. verdwenen…

  Yvonne (vandaag 38 weken)

  #3111595 Quote

  Zeker stoppen!!!!! Zelf werk ik ook in de zorg, echter nu als leidinggevende, maar met de ervaring van bekkenklachten. Af en toe sprong ik nog bij in de zorg, maar dat doe ik niet meer. Ben nu 20 weken en   ook al erg last van mijn bekken.

  Ik zou idd met de arbo-arts om de tafel gaan, en je leidinggevende, om te kijken wat je nog wel kan.   Werk je in een verpleeghuis? Dan is er altijd nog genoeg te doen op het vlak van persoonlijke aandacht voor de bewoners.
  Ook voor wat betreft je werktijden, kortere diensten? Gewoon bespreekbaar maken hoor!!!
  En bijkomend feit; als je uitvalt door zwangerschap, krijgt je werkgever geld van de UWV en kan hij tijdelijk iemand op jouw functie zetten. Dus maak je daar niet druk om!!

  XXX Yvet

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3111616 Quote

  Hoi meiden,

  Ik herken jullie verhalen, ik heb ook al een hele tijd last van bekkenpijn. Er vielen me alleen twee dingen op in jullie verhalen.

  Die 'bandenpijn in de liezen' is een teken van bekkenpijn. Het klinkt raar, omdat je zou denken dat het om je banden gaat, maar ik heb precies hetzelfde en dat valt onder bekkenpijn. Je kunt er ook pijn bij hebben aan de onderbuik.

  Dat dode gevoel in je linkerbeen als je op je rug ligt, wordt bijna altijd veroorzaakt doordat een grote ader achter je baarmoeder wordt afgekneld door het gewicht van je baby/baarmoeder.

  Dat wou ik nog even kwijt. Heel veel sterkte met de pijn!

  Groetjes, Marisa

  #3111641 Quote

  Hoi Martinen,
  Ik Heb zelf ook bekkeninstabiliteit en werk ook in de zorg. (verpleeghuiszorg) Ik ben nu 28 weken zwanger en werk halve dagen op verzoek van fysio. Ik sta niet meer aan het bed maar doe andere werkzaamheden en dit gaat best goed. Hele dagen thuis vond ik ook nix want dan zit je toch ook niet stil en het verveelt ook een beetje. Misschien dat het er toch nog van kot maar ik wil eerst alles geprobeert hebben. Op deze manier ben ik van 7:15-11:15 bezig op werk  en duik in daarna mn bedje even in. Om een uur of 15:00h kan ik de wereld dan weer even aan en vermaak ik me prima. Ik blijf veel pijn houden maar het is goed uittehouden met tips van fysio etc. Fysio is echt een aanrader!
  Sterkte ermee.
  Liefs Remy

  #3111680 Quote

  Hoi Martine,

  Denk aan jezelf! En neem veel rust. Ik heb tijdens mijn zwangerschap ook bekkeninstabiliteit/lage ruginstabiliteit gekregen en dat is na de bevalling alleen maar erger geworden. ik zou als ik jou was ook een doorverwijzing vragen naar een fysio die gespecialiseerd is in de bekkenbodem, heeft mij in ieder geval goed geholpen. En eigenlijk moet je ieder uur even 10 minuten plat op je rug gaan liggen, dat scheelt ook zo erg..

  Je kunt bij de fysiotherapeut/huisarts ook een bekkenband lenen/kopen, die brengt ook vaak verlichting tijdens het werk.

  Groetjes en veel sterkte de komen de tijd, ik hoop dat het snel overgaat danwel dat je er minder last van zult hebben..

  Manky

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct