Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289080 Wie Heeft Ook Vaak Kramp In Been Aposs Nachts

 • Auteur
  Berichten
 • #1295082

  Hoi allemaal,

  Wie heeft ook vaak last van kramp in je been 's nachts? Ik heb het best wel vaak de laatste tijd en het is vrij pijnlijk. Steeds in mijn rechterbeen. En omdat ik ook af en toe last heb van bekkenpijn is het helemaal vervelend. Voor die bekkenpijn heb ik allerlei handige tips gekregen van de fysiotherpaeut die goed helpen. Dus eigenlijk heb ik daar nu nog maar af en toe last van. Dus dat vang ik wel op. Maar die kramp is erg vervelend. Ik word er natuurlijk ook wakker van, en ik word al zo vaak wakker vanwege dat ik weer eens naar de wc moet. Maar overdag tijdens het werken voel ik ook nog dat ik kramp gehad heb, een soort spierpijnerig gevoel. Ook niet prettig. Ik ben trouwens nu 27 weken zwanger.

  groets, Sara

  #3111806 Quote

     Hallo
  Wat bij mij helpt is het achterste stuk van de matras iets hoger leggen dan de rest.   Doormiddel van een kussen of handdoek.Wat ze ook wel eens zeggen een stuk zeep onder de matras leggen maar daar heb ik geen ervaring mee.
  Hoop dat je er iets aan hebt.

     Groetjes bg

  #3111808 Quote

  bananen eten hielp bij mij ook!!!!!

  groetjes

  #3111847 Quote

  Nou wen er maar aan!!
  Ik dacht eerst ook, wat is dit nou!! Maar het schijnt een echte zwangerschapskwaal te zijn.
  Komt meestal door het op je rug liggen en daardoor wat zuurstof te kort .
  Het kan geen kwaad maar is wel zo vervelend. Ik had er altijd ook veel spierpijn van. En kon de eerste de beste ochtend na zo'n 'aanval' niet eens fatsoenlijk de trap af.
  Probeer op je zij te slapen. Dan drukt je buik niet zo op je lijf.

  Succes

  Liefs Alma, mama van Elske 4-11-2006

  #3111861 Quote


  Hoi Sara!

  Wat bij mij erg goed helpt is meer melk en/of melkproducten gebruiken. Een tijdje geleden was hier ook een topic over en het blijkt i.d.d. vaak aan kalkgebrek te liggen, had ik later ook weer ergens op internet gelezen.

  Maar tijdens de zwangerschap van mijn tweede zoon deed ik dit en zo kwam ik erachter dat het hielp, dus wat ik laatst gelezen heb is alleen maar een bevestiging. Al het kalk gaat nl nu meteen naar je baby toe voor de verdere bot opbouw! Ook nu gebruik ik veel melk, kaas en vla en heb er geen tot nauwelijks last van. En als ik het weer  wat voel ga ik wat meer drinken, helpt echt!

  Wat betreft je bekkenklachten; ik heb bij alledrie de zwangerschappen erg veel last van bekkeninstabiliteit. Nu  ben ik echt geweldig geholpen door een manueel/ fysiotherapeute gespecialiseerd  in bekkeninstabiliteit tijdens zwangerschap. Zij kon me precies vertellen wat er aan de hand was met mijn bekken en heeft het in een aantal keer recht geduwd door op een bepaalde manier tegen mijn benen te duwen zodat het weer goed in de gewrichten kwam, echt TOP!!! Deze techniek leerde ze vervolgens aan mijn man en nu heb ik er totaal geen last meer van! Het enige nu is de zware last  wat voor rugklachten zorgt en de indaling  van het hoofdje welke  (pijnlijk) drukt op mijn bekken, maar daar is niks aan te doen. Maar misschien een tip voor je!

  Verder een hele fijne zwangerschap nog gewenst!!!

  Hartelijke groetjes, Natasja uit Ede.  


  #3111870 Quote

  Hallo,
  In mijn vorige 2 zwangerschappen en de huidige kamp ik ook met kuitkramp. Toen ik dit de eerste keer kreeg, dacht ik dat ik erin bleef hangen. Na de zwangerschap was het gelukkig ook zo verdwenen. Ik heb het ook alleen in de nacht en met name als ik me uitrek. Ik probeer dan altijd mijn voet niet te strekken als ik me uitrek.
  Verder heb ik inderdaad ook wel eens gelezen, dat het door calciumtekort kan komen. Onlangs zag ik ook een topic voorbij komen, waarin iemand liet weten een stuk sunlightzeep onder je been moest leggen of zoiets. Eerlijk gezegd geloof ik er niet zo in, maar zie de tip nu ook hierboven staan. Misschien toch eens de proef op de som nemen.
  Groetjes Yoeke

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3111879 Quote

  Dat van die Sunlightzeep in je bed heb ik ook gehoord. Blijkt echt te helpen. Ik begrijp er ook niets van, maar het lijkt me het proberen waard. Gewoon wat van die Sunlightzeep (verkrijgbaar bij de standaard drogisen) in je bed. Tip die ze erbij hadden gedaan: doe het in een washandje en speld het vast aan je matras, zodat het niet alle kanten opgaat in je bed.

  Ben benieuwd!

  Groetjes,
  Annabel

  #3111905 Quote

  Hoi Sara,

  probeer echt eens een stuk zeep onder je matras of hoeslaken het helpt echt!
  Raar maar waar!
  Ik dacht baadt het niet schaadt het niet en gelukkig is mijn kuitkramp nu helemaal weg. Ook een vrouw bij mij op de zwangerschapscursus heeft het gedaan en ook geen krampen meer.
  Dus het is de moeite waard te proberen.
  Trouwens het maakt niet uit wat voor zeep, ik had zelf nog unicura liggen en heb  die dus gebruikt terwijl die vrouw van de cursus dove zeep heeft gekocht.

  Succes ermee.

  Liefs,

  #3111928 Quote

  Hoi allemaal,

  Bedankt voor de reacties! Ik heb net maar meteen een grote tros bananen ingeslagen en ook vla en extra melk. Het kan zijn dat ik wat te weinig melk drink, want daar houd ik niet zo van, maar ik neem wel altijd elke ochtend muesli met yoghurt. Een vriendin van mij had het erover dat extra vitamine D goed zou zijn, nou, dat zit natuurlijk in al die zuivelproducten ook. Dus ik vermoed dat ik nu echt serieus aan de melk moet. Ik heb zelfs gekeken voor die sunlightzeep, maar ze hadden alleen unicura. Toch maar gekocht, ik geloof er niet in, maar het is niet erg veel moeite natuurlijk om een stuk zeep onder je hoeslaken te leggen! Verder lig ik de laatste tijd inderdaad vaker op mijn rug, terwijl ik normaal gesproken op mijn zij lig, want ik slaap nu sowieso niet zo heel erg goed, veel draaien en woelen. Maar ik ga wel weer proberen op mijn zij te liggen. Het voedingskussen wat ik van een vriendin kado gekregen heb, gebruik ik af en toe onder mijn benen om ze wat hoger te leggen. Dat ligt wel lekkerder, ik weet alleen niet of het helpt tegen de kramp. De bekkenklachten houd ik in elk geval goed in de gaten, ik kan meteen die fysiotherpeut bellen als het erger zou worden, en volgens mij heb ik het zo aardig in de hand met haar tips.

  Groets, Sara

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct