Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289106 Bloed Van Man Niet Goed Erg Bezorgd

 • Auteur
  Berichten
 • #1295108

  Lieve dames,

  Van de week poste ik hier al een berichtje over mijn bloed. Na een "foutje" van het lab bleek ik toch antistoffen van het type anti-K(Kell) te hebben. Deze kunnen schadelijk zijn voor de baby. Van belang was of mijn man de factor Kell in zijn bloed heeft. Het komt niet zo vaak voor, had de verloskundige me verzekerd, maar wat denken jullie: mijn lieve echtgenoot heeft 'm wel. De baby heeft 'm nu voor 50 tot 100% ook en daardoor kunnen mijn antistoffen via de navelstreng bij het kindje komen en voor bloedafbraak/bloedarmoede gaan zorgen. Alles bij elkaar dus even een beetje  zorgelijk verhaal. Het is nu van belang om de waardes van mijn antistoffen in de gaten te houden gedurende de rest van de zwangerschap. Als de waardes laag blijven, is er weinig aan de hand, maar worden ze hoger dan kunnen er complicaties ontstaan.  Dat betekent voor nu dus  heel regelmatig bloedprikken. Ik ben erg geschrokken van het hele verhaal en zit dinsdagmiddag al in het LUMC. Moest bij de verloskundige erg aandringen op deze verwijzing, maar gelukkig heb ik 'm gekregen. Wat is vooral jammer vindt, is dat deze zwangerschap niet meer onbezorgd zal worden.

  Zijn er meiden die ook last hebben van anti-K?

  Een ding wil ik nog kwijt. Ik heb de antistoffen waarschijnlijk gekregen door een bloedtransfusie na mijn eerste bevalling. Het komt erop neer dat er verkeerd bloed (met de Kell-factor) in mijn lichaam is "gegoten", waartegen ik antistoffen ben gaan aanmaken. In alle bloedtransfusie-richtlijnen staat, dat bij vrouwen in de vruchtbare leeftijd bij bloedtransfusies erop gelet moet worden dat er GEEN bloed met Kell-factor wordt gegeven. Bij mij is dat naar alle waarschijnlijkheid dus misgegaan en daar heb ik nu last van. Mocht je een bloedtransfusie nodig hebben (ik hoop natuurlijk van niet), wees dan alert!

  Groet,
  Hester

  #3111972 Quote

  Hoi Hester,

  Wat ontzettend balen voor je. Zelf heb ik wel 'last' van de rhesus-factor, maar ja, dat is met een paar prikjes te voorkomen. Erg vervelend voor je hoor!  Heb je enig idee hoe het nu verder gaat, of hoor je dat in het LUMC dinsdag? Hou je ons op de hoogte?

  Ik woon zelf in Leiden en kan het dak van het LUMC vanuit mijn raam zien. Elke keer als ik hoor dat een van de meiden op het forum daar heen moet, denk ik aan jullie hoor! Sterkte meid!

  Groetjes, Marisa
    

  #3111978 Quote

  En dat allemaal door een bloedtransfusie. Wat een naar gedoen allemaal. Ik kan me voorstellen dat de onbezorgheid eraf is.
  Ik ben zelf pas geopereerd in Leiden en ik kan je melden dat ze er erg kundig en vreselijk lief zijn. Je bent daar in zeer gespecialiseerde handen!

  Goed dat je tipt over de bloedtransfusie.

  gr.Ing

  #3111983 Quote

  He dat is echt naar.

  Bedankt voor de raad mbt bloedtransfusie. Ik heb er echt nooit eerder van gehoord.

  De artsen in het LUMC zijn idd erg betrokken en goed in hun werk. Ik heb daar mijn ks moeten ondergaan en nu moet ik daar voor de 2ex bevallen en ik ben blij dat ik daar weer terecht kan.

  #3111987 Quote

  He wat ontzettend vervelend zeg. Weer een medische fout. Hebben we zoveel over gehoord van de week op tv. Ik snap dat niet hor.

  Ik vind het echt naar voor je want nu maak je je dadelijk de hele zwangerschap zorgen.   Ik hoop dat je toch nog een beetje kan genieten.

  Gr

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct