Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289107 Stuitje

 • Auteur
  Berichten
 • #1295109

  Hoi,

  Ik ben nu 18 weken zwanger van mijn tweede kindje en heb sinds twee weken steeds meer last van mijn rug. Het gekke is dat het begint met pijn in mijn onderrug en daarna mijn stuitje zeer doet. Wie herkent dit ook?

  Gr. Mariëlle

  #3111954 Quote

  hoi hoi,

  ook ik heb last van mijn stuitje gehad, kon niet lang op een harde stoel zitten of op de gond enz. dit komt doordat je bekken instabilieteit opbouwd. ik heb door middel van fysio dit heel sterk kunnen verbeteren en nu heb ik er nog maar nauwelijks last van. wat helpt is je navel voor je gevoel naar binnen trekken. dan span je de onderrug spieren aan en verbeter je dus je spieren die ook aan je stuitje zitten. houd dit 15 sec. vol en doe dit 3 keer achtereen elke dag. je zult merken dat het na 1 week al echt helpt! wat ook helpt is als je gaat zitten even met je hand je ene bil optillen en dan de andere bil zodat je echt goed op je zitbotjes zit. mocht het echt verergeren vraag dan fysio. het helpt echt!

  veel succes

  liefs sweety ( bijna 37 w zw)

  #3111969 Quote

  Ik ben het eens met sweety. Het klinkt het meest als bekkenpijn. En dat kan bekkeninstabiliteit worden, dus hou het inderdaad even in de gaten. Als het erger wordt zou ik een goeie fysio die zich gespecialiseerd heeft in de bekkenbodem opzoeken. Je kunt gewoon je huisarts bellen of zij een goede bij je in de buurt weten.

  Groetjes, Marisa

  #3111981 Quote

  Hai Marielle,
  Ik herken het stuitjespijn al is het bij mij echt alleen daar. Na een tijdje zitten (vooral op een bureaustoel) ga ik het voelen en lijkt het wel of mijn billen bevriezen. Heel vervelend. Bij mij is het zo dat ik vorig jaar met snowboarden meerdere malen hard ben gevallen en doordat de hormonen je spieren week en meer flexibel maken wordt je stuitje meer bloot gelegd en is het dus gevoeliger (volgende de VK). Ook drukt er natuurlijk meer gewicht op.
  Het enige wat me hielp was op werk regelmatig opstaan en lopen en verder er toch maar doorheen bijten. Nu heb ik gelukkig verlof en voel ik het een stuk minder. Kwam echt door de bureaustoel.
  Hoop voor je dat het geen begin van bekkeninstabiliteit is. Lijkt me heel vervelend. Succes in ieder geval!

  gr.
  Lucienne (35 weken)

  #3112010 Quote

  Hoi allemaal,

  Bedankt voor jullie reacties. De oefening met de navel naar binnen trekken ga ik zeker proberen. Tijdens mijn eerste zwangerschap heb ik hier helemaal geen last van gehad. Zo is toch elke zwangerschap weer anders. Verder houd ik het toch maar even in de gaten.

  Liefs Mariëlle

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct