Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289147 Mijn Baan

 • Auteur
  Berichten
 • #1295149

  hoi
  Ik heb heel hard gestreden naar mijn baan ik heb nu de top bereikt sinds kort
  Wij wouden graag een kleintje en ja die komt er aan als alles goed gaat ik ben nu 8wk en 2dg heb donderdag mijn eerst echo
  Maar nu komt het ik krijg per sept normaal gesproken een vast contract maar nu ik zwanger ben ben ik bang dat dat niet door gaat terwijl hij mij het belooft heeft,
  Maar nu ben ik zo hard bezig voor de zaak eigelijk voor niks want ik zal het moeten vertellen in korte tijd tegen mijn baas anders heeff hij geen vervanger voor mij want inwerken voor mijn baan gaat wel een jaar inzitten.
  Ik heb geen opvolger op dit moment in mijn team dus er zal iemand van buiten af moeten komen .
  Maar ik ben bang als ik zeg dat ik zwanger ben als ik 3 maand in ben dat hij mij helemaal niet weer wil hebben.
  Terwijl ik graag door wil werken na de bevalling voor 20 uur hij heeft zelfs verteld al je zwanger wordt binnen een jaar dat hij mij echt niet zo ging ontslaan.
  Hij gaf zo`n opmerking van als ik dat zou doen dan mag je een kogel door mijn hoofd schieten als ik jou per sept eruit zou gooien
  Maar hij weet niet dat wij bezig waren met een kinderwens en dat het nu zo is.
  Wat moet ik doen mij stil houden of gewoon eerlijk zeggen na 3 maand wat moet ik nu ik weet het niet ik heb het gevoel dat ik nu ergens na streef wat ik toch niet zal afmaken en mij druk maak om werk terwijl ik er in oktober er toch niet meer sta als manager.
  En het werk dus allemaal voor niks doe,

  Liefs san

  #3112211 Quote

  Hoi Sanne,

  Ik denk dat je het beter eerlijk kan  vertellen, hij komt er hoe dan ook voor eind september achter. Misschien kun je nog een paar weken wachten tot je de 3 maanden voorbij bent, zodat alles wat zekerder is.
  Maar als je het niet verteld dan blijf je met dit gevoel zitten.
  Ik had dit ook heel erg toen ik zwanger was. Ik heb wel een vast contract dus voor ontslag was ik niet bang, maar ik doe om het half jaar verkoop en om het half jaar werk in aan onze brochure (verkopen camperreizen) en ik ben precies uitgeteld in de periode dat we aan de brochure werken en kom pas aan het einde terug, dus net de belangrijkste periode ben ik er niet. Dus ik baalde als een stekker, want ik wil dit gewoon blijven doen, omdat ik dit leuker vind als verkoop. Dus heb het toen ook maar meteen verteld toen ik er achter kwam (met 8 bijna 9 weken kwam ik er achter).
  En heb het ook verteld dat ik hier mee zat, maar ze hebben met verteld dat ik dit daarna mag blijven doen, ja garantie heb je nooit, maar je bent wel net iets meer gerust gesteld.

  Nou succes er mee.

  Groetjes Nathalie

  #3112232 Quote

  Hoi hoi,

  Ja zou gewoon eerlijk zijn en het vertellen zoiets komt toch wel uit, en hij heeft toch beloofd jou niet te ontslaan daar moet je ook vanuit gaan. Het is wel moeilijk maar een goed baas schop jou niet de laan uit nu je zwanger bent.

  Ik heb er zelf geen last van heb samen met mijn vriend een eigen bedrijf dus kan zelf bepalen wanneer ik stop en wanneer ik weer begin alles wat ik doe is extra.

  Wil je heel veel succes wensen en het komt wel goed.

  Gr Fruit Girl 16,5 wk zwanger

  #3112237 Quote

  Gewoon vertellen. Als hij je echt goed vind in je werk dan geeft ie je gewoon het contract hoor. Ik bedoel jonge vrouwen krijgen kinderen en gaan even met verlof. Daar valt heus een mouw aan te passen. Hoeveel uur werk je nu? Is 20 uur straks een enorme stap minder dan waardoor hij er echt iemand bij moet gaan zoeken? Wat voor een werk doe je eigenlijk?
  gr.Ing

  #3112254 Quote
  quote: Inge Flausmaus reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('06-03-2007 09:06:47'));


  Gewoon vertellen. Als hij je echt goed vind in je werk dan geeft ie je gewoon het contract hoor. Ik bedoel jonge vrouwen krijgen kinderen en gaan even met verlof. Daar valt heus een mouw aan te passen. Hoeveel uur werk je nu? Is 20 uur straks een enorme stap minder dan waardoor hij er echt iemand bij moet gaan zoeken? Wat voor een werk doe je eigenlijk?
  gr.Ing

  Hoi inge

  Ik ben filiaalmanager in een schoenenzaak en werk 40 a 42 uur daar.

  Maar het is geen gewone schoenenzaak specialist zeg maar

  Ik ga het gewoon vertellen en dan zien we wel lief van jullie dat jullie mij zo steunen
  Liefs sanne

  #3112268 Quote

  Hallo,

  Ik werk zelf ook in de detailhandel, ben ook assistent en storemanager geweest, en ik weet dat er in deze branche niet altijd makkelijk met zwangerschap wordt omgegaan. Zelfs in echte vrouwen bedrijven wordt er soms moeilijk op gereageerd. Ik kan me eerlijk gezegd wel voorstellen dat als je de helft van je uren maar wilt gaan werken je baas je niet in je functie wil houden. Hij heeft wel gezegd dat hij je niet zou ontslaan maar als ik het zo lees is er in dat gesprek geen sprake geweest van minder werken. Dus misschien zou hij je niet ontslaan als je evenveel uren zou blijven maken, maar als je de helft gaat werken ligt dat natuurlijk anders. Met twintig uur zou je er nog niet eens drie dagen zijn, dat is maar de helft van de openingstijden!  Misschien dat je baas je in een andere functie wel voor minder uur wil hebben, maar ja, jij wilt natuurlijk manager blijven. Ik zou zelf per 16 september een nieuw contract krijgen maar dat valt nu midden in mijn verlof, ben 30 augustus uitgerekend. Maar ik heb zelf zoiets van als het daarom niet verlengd wordt dan wil ik daar niet eens werken. Ik heb duizend keer liever mijn kindje dan die baan als ze er zo mee omgaan! Trouwens werd er bij mijn zoontje verder niet moeilijk over gedaan dat ik toen minder wilde gaan werken, maar toen had ik wel een vast contract.
  Ik zou het in ieder geval wel eerlijk vertellen, en zeggen dat je er ook open over wilt zijn en dat je hoopt dat het geen negatieve gevolgen voor je baan zal hebben.

  Succes ermee,

  Margje

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3112283 Quote

  Hoi Sanne,

  Als ik het goed lees, krijg je per september een contract voor onbepaalde tijd en heb jij nu een tijdelijk contract. Ongeveer  2 maanden voor het verlopen van je tijdelijke contract wordt je vaste contract toch besproken en dan is het overduidelijk dat je zwanger bent, verzwijgen kan dan niet meer. Als alles goed gaat dan kan je toch gewoon zeggen dat je zwanger bent na 12 weken dat is dan half april en in september zal je pas een contract voor onbepaalde tijd krijgen. Probeer wel dat je verlof hebt tijdens een fulltime contract en de parttime periode pas ingaat op het moment dat je weer zal beginnen met werken.

  Ik raakte van de eerste zwanger in mijn proefijd en heb toen wel verteld dan ik zwanger was. Ik heb toen een contract gekregen tot mijn zwangerschapsverlof, ik mocht wel terugkomen voor 32 of 40 uur per week maar niet voor 24 uur. Ik had na mijn verlof ook geen recht op een uitkering omdat mijn werkgever mijn zelfde baan had aangeboden maar omdat ik dat zelf niet wilde, kon ik geen aanspraak maken op een uitkering. Na de geboorte van mijn zoon geprobeerd om een leuke uitdagende baan (die opweegt tegen de crechekosten) te zoeken en dat lukte gewoon niet. Leuke parttime banen zijn schaars. Ik werd daarna snel zwanger van nummer twee en ben nooit meer aan het werk gegaan. 3 dagen creche voor 2 kinderen woog niet op tegen een parttime salaris en daarnaast vond ik het steeds moeilijker worden om weer te gaan werken. Ik ben dus nooit meer gaan werken, geen spijt van gehad, maar was het qua werk anders gelopen had ik nooit zo die keus gemaakt.

  Groetjes,
  Lidewij

  #3112303 Quote

  Hoi Sanne,

  Ik heb ook een probleem met mijn baan.
  Ik werk fulltime op een reisburo en heb een vast contract.
  Ik ben 29 juni uitgerekend van mijn eerste.
  Bij ons op kantoor is geen mogelijkheid om 60% te gaan werken.
  Ze bieden me dus een alternatief van 100% aan wat ik natuurlijk niet doe.
  Ik moet dus ontslag nemen na mijn verlof.
  Ik moet daarna dus een baan hebben want ik krijg ook geen uitkering als ik ontslag neem.
  Wel rot allemaal maar ik ben het eigenlijk toch zat hier.
  Belachelijk dat het allemaal maar kan tegenwoordig en vooral in zo'n vrouwenwereld.
  Succes ermee.

  Gr. Essie

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct