Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289166 Inleiden Met 37 Weken

 • Auteur
  Berichten
 • #1295168

  Hoi,

  Ik ben officieel 31 maart uitgerekend, maar ging er altijd van uit dat mijn kleine te laat geboren zou worden en dat ik dus een april-mama zou worden.
  3 weken geleden ben ik echter opgenomen in het ziekenhuis (toen 33,3 weken). Door mijn griep/verkoudheid met heel veel heel zwaar hoesten zijn mijn vliezen nl. gescheurd en verloor ik dus vruchtwater. Meestal komt de kleine dan binnen 2 dagen, maar gelukkig was dit bij mij niet het geval. Heb wel een week in het ziekenhuis gelegen en moest daarna (nu dus 2 weken) iedere dag op en neer naar het ziekenhuis, wat zo'n 25 km rijden is. Heb het er echter graag voor over hoor.
  Met de kleine is gelukkig alles goed en ook met mij gaat het weer een stuk beter. Het beleid van het ziekenhuis is echter zo dat ze bij gescheurde vliezen (ook al verlies ik nu weinig/geen vruchtwater meer) bij 37 weken gaan inleiden. De afspraak is nu gemaakt voor a.s. zaterdag 10 maart, dus ik wordt toch een maart mama!
  Enerzijds is het wel een fijn idee om te weten dat we dus volgende week een zoontje hebben, maar anderzijds ben ik ook wel een beetje ongerust.
  Dit omdat de kleine dan natuurlijk nog erg klein is en ik voel me op dit moment goed, dus misschien zou het toch beter zijn om de kleine wat langer te laten zitten. Er is bij gescheurde vliezen echter meer kans op infecties en vanaf 37 weken mag een kindje normaal gezien thuis geboren worden, dus in die zin kan het denk ik toch weinig kwaad. Erg dubbel allemaal.
  Verder zie ik best een beetje op tegen de inleiding. Ben bij mijn dochter met 42.1 weken ook ingeleid en dat was heftig.
  Graag hoor ik van moeders die ervaring hebben met inleiding/bevalling bij 37 weken en hoe het kindje het deed en hoe groot het was.
  Alvast bedankt.
  Groetjes Barbara

  #3112362 Quote

  Hoi!

  Het is weliswaar niet heel recent, maar ik ben zelf ook 3 weken te vroeg geboren. Dit gebeurde gewoon spontaan. Ik was 4 en een half pond, dus inderdaad niet groot. Maar ik ben gewoon thuis gebleven en alles is uitstekend verlopen.
  3 weken te vroeg is niet zo'n probleem. Je mag immers al thuis bevallen! En anders zouden artsen het ook niet doen. Waarschijnlijk is het risico op een infectie toch groter dan het kleine ongemak van 3 weken eerder geboren worden.

  Veel succes en sterkte zaterdag!

  Liefs,
  Noa (20 weken)

  #3112879 Quote

  Hoi,
  gisteren dus opgenomen in het ziekenhuis i.v.m. inleiding. Mijn baarmoedermond was al wel week, maar was nog niet verstreken. Met moeite kon de gyn. één vingertop in de baarmoedermond krijgen, maar dit was pijnlijk en ze kon het hoofdje van de kleine nog niet aanraken. Daarom heb ik gel gekregen. Dit wekte in eerste instantie nog niet veel op, slechts heel minimale harde buiken op het eind van de 4 uur. Daarna nogmaals gel gekregen, waar ik voor mijn gevoel wel reactie op had. Harde buiken die toch wel wat pijnlijk waren om de 4 a 5 minuten. Dit duurde tot vanacht 2 uur, waarna het steeds minder werd. Vanochtend weer getoucheerd en deze harde buiken hadden ook bijna niets gedaan. Ik moest nl. 2 cm. ontsluiting hebben om verder te kunnen gaan met infuus ed, wat dus zeker niet het geval was.
  Daarom ben ik vandaag met dikke buik en zonder baby (in de maxicosie wel te verstaan) terug naar huis gestuurd. De baby doet het gelukkig goed in mijn buik.
  Wel moet ik nog steeds elke dag op controle in het ziekenhuis. Dinsdag hoor ik wat de verdere plannen van de dames en heren gynaecologen zijn. Ikzelf denk dat ik voorlopig nog gewoon moet afwachten. Straks komt de kleine net als mijn dochter pas met 42 weken!

  #3112880 Quote

  Balen he als dat inleiden met gel niet aanslaat. Ken het. Bij mijn oudste dochter hebben ze om de dag 3 keer per dag gel ingebracht. Uiteindelijk is mijn dochter na 9 dagen van inleiden (ook nog een 36 uur met infuus) met een keizersnede gehaald. Niet echt opbeurend dus. Ik hoop dat het bij jou allemaal wat sneller gaat, want ik vond het helemaal niets, het inbrengen van die gel.

  Miep

  #3112890 Quote

  Hoi,

  Ik word ook bij 37 weken ingeleid. Dit omdat ik ben geopereerd in de baarmoeder en ze geen extra risico's willen nemen. Ik ben nu 22 weken zwanger. Ik hoor verschillende verhalen over het inleiden. De een vind het prettig de ander niet. Voor mij is het belangrijkste dat ons kleintje gezond ter wereld komt. Ik denk dat je op de artsen moet vertrouwen. Als ze het niet nodig vinden dan halen ze het niet eerder ook.
  Mooie datum hoor 10 maart!!! Als het goed is is jullie kleintje er dus al!! Ben erg benieuwd hoe het is gegaan!
  lfs inf

  #3112945 Quote

  Hoi,
  Vandaag weer op controle geweest in het ziekenhuis. Had nu de gyn die verantwoordelijk is voor mijn persoontje. Zij gaf mij 3 opties:
  – inleiden forceren met groter risico op keizersnede
  – afwachten en voorlopig nog niets doen
  – meteen keizersnede
  We hadden in principe al gekozen voor optie 2, omdat de kleine het goed doet en mijn vliezen waarschijnlijk hoog gescheurd zijn, waardoor de kans op infectie ook minder groot is. Toen vroeg de gyn of ze toch nog inwendig onderzoek mocht doen. Bleek dat de gel uiteindelijk toch voldoende had gewerkt en dat ik 1 a 2 cm ontsluiting heb en een zeer weke baarmoedermond en dat ze mijn vliezen kan breken en ik dus ingeleid kan worden. Had vandaag al gekund, maar moet toch weer van alles regelen en eigenlijk ook wel even beetje van schrik bekomen, want hier had ik dus niet meer op gerekend. Moet nu dus morgen weer naar het ziekenhuis om ingeleid te worden. Hoop dat we dus morgenavond een gezonde zoon in onze armen kunnen houden! Erg spannend allemaal.

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3112951 Quote

  Oh wat fijn dat de gel toch aan het werk is gegaan.
  Dat forceren geeft echt een grote kans op een keizersnede, mara nu is dat dus niet meer nodig.

  Nou ik wens je heel veel sterkte de komende dag/dagen en we lezen het binnekort wel hoe het gegaan is.

  Miep

  #3113392 Quote

  Gefeliciteerd.

  Gelukkig toch nog redelijk vlot gegaan.

  Geniet er van

  Miep

  #3113387 Quote

  Onze zoon is 2,5 jaar geleden thuis geboren met 37 weken! Kan prima.
  Hij woog 3170 gram en was 48 cm.
  Was wel erg geel, 10 weken lang, en snapte de BV nog niet helemaal, had er ook nog niet genoeg kracht voor. Maar voor hetzelfde heeft een kindje dat wel bij 37 weken.
  Zijn suikerspiegel was ook te laag, hij ging 'fladderen' met de armpjes. Wij vonden dat erg schattig, maar de kraamverzorgster zei dat het niet zo hoorde (niets ernstigs) en dat we moesten bijvoeden met kunstvoeding (daar zit meer suiker in).
  Maar hij deed het prima verder hoor!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct