Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289174 Keizersnede Op Verzoek

 • Auteur
  Berichten
 • #1295176

  Hallo dames,

  Wie heeft er al eens een keizersnede gehad op eigen verzoek, zonder medische indicatie? Gewoon omdat je liever een keizersnede wilt…?

  Ik vraag dit omdat er niet of nauwelijks over gesproken wordt en er  ook vrijwel niets over te vinden is op Internet.
    
  Er heerst volgens mij nog een groot taboe op dit onderwerp. Net als pijnbestrijding zijn wij in Nederland nog heel ouderwets ingesteld.

  Ik hoor graag jullie reacties.

  Gr. Marieke

  #3112397 Quote

  hoi,
  volgens mij doen ze het niet hoor!!

          
  Ik heb zelf een keizersnee gehad omdat het kwam dat mijn zoontje in een stuit lag,en dan nog kijken ze eerst of het kindje nog kan draaien.
  groetjes hannie

  #3112398 Quote

  Hoi,
  Misschien dat je in andere landen nog een kans maakt, maar wat betreft Nederland durf ik je 100% te garanderen dat keizersnee op verzoek uitgesloten is!
  Een keizersnede is inderdaad gewoon een operatie waarvoor een medische noodzaak moet zijn. Het brengt namelijk altijd meer risico met zich mee voor zowel moeder als kind. Het lijkt misschien makkelijker, maar als ik er vrouwen over hoor, valt dat vies tegen.
  Ik neem aan dat je erg opziet tegen een vaginale bevalling. Inderdaad, leuk is anders, maar je moet maar denken, zelfs de meest kleinzierige vrouwen klaren dit klusje, dus dan kan jij het ook.
  Ivy

  #3112408 Quote

  Een keizersnede zonder medische indicatie in Nederland is mogelijk, daar is geen twijfel over.  Ik heb zelfs binnenkort een gesprek met een gyn. die voorstander is..

  Mijn achterliggende gedachte is anders dan jullie denken. Ik ben niet kleinzerig en zie totaal niet op tegen een vaginale bevalling. Jammer weer dat je meteen veroordeeld wordt.. pijn hoort erbij, je doet het ergens voor, het brengt moeder en kind dichter bij elkaar…

  Het heeft niet met mij maar met de ziekte van  mijn partner te maken. Snel & gepland bevallen zou een enorm voordeel zijn ondanks het wat langere herstel erna.. en zo zijn er nog meer redenen te noemen.

  Dus daarom ik zou graag verhalen horen van vrouwen die op verzoek een keizersnede hebben ondergaan…
    
  gr. Marieke

  #3112411 Quote

  Hoi marieke,

  is het niet mogelijk om op sociale indicatie eerder ingeleid te worden? Ik ben, toen ik mijn oudste kreeg, op sociale indicatie ingeleid omdat mijn man was uitgezonden naar Bosnië. Toen hij weg ging was ik bijna 37 weken zwanger en op mijn uitgerekende datum heeft de gynaecoloog gekeken of ik al ingeleid kon worden. Dat was gelukkig zo, dus ik heb mijn man gebeld en die is de volgende dag naar nederland gevlogen. Ik stond hoogzwanger op Schiphol, maar al was daar de bevalling begonnen, dan kon hij er in elk geval bij zijn.

  Ik wil je even laten weten dat ik het heel vervelend voor je vind dat je in verband met ziekte van je partner moet kijken of je eerder via een keizersnede kan bevallen en ik wil jullie dan ook heel veel sterkte wensen.

  veel liefs van Marloes

  #3112412 Quote

  Hoi,
  Ik ben bang dat je dan echt naar het buitenland moet hoor. In Nederland houden de gyno's zich aan een ethische/ medische  code en daarin staat dat een keizersnede alleen mag worden uitgevoerd  bij medische redenen. Er zijn in Nederland geen prive klinieken waar je kunt bevallen, daar zijn ze snelller  'willing' de klant tevreden te stellen. Ik woon al jaren in het buitenland en vind het ondertussen heel gewoon dat vrouwen verdoving krijgen of een inleiding  of een  keizersneede opverzoek krijgen. Ik ken bijna geen vrouw om me heen die niet een van die drie opties heeft gehad! Dus, je vraag zou in het buitenland heel normaal zijn. Een vriendin van me die in het Zuiden van Nederland woont is speciaal naar Belgie gegaan voor de bevalling. Maar ik heb gehoord dat er ook ziekenhuizen zijn waar je wel op verzoek een ruggeprik kan krijgen. Een andere vriendin uit Den haag heeft heel wat ziekenhuizen afgebeld en er een in Leiden (geloof ik) gevonden die haar 24 uur per dag een ruggeprik garandeerde. Je moet doen waar je jezelf goed bij voelt. Misschien heb je wel zo'n prettige, snelle  bevalling dat je helemaal niets nodig hebt maar de gedachte dat het mogelijk is ontspant je wel!
  Nou, heel veel succes,
  Gr. Mo
  Ps. aangezien ik dus al een tijdje niet in Nederland woon, is mijn schrijftaal erg slecht aan het worden, sorry voor de taalfouten…

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3112414 Quote

  Hoi Marieke,

  Ik heb inderdaad ook nog nooit gehoord dat een keizersnede op verzoek wordt uitgevoerd.
  Ik begrijp uit je verhaal dat het voor jou en je partner beter is als de bevalling snel verloopt. Zoals Marloes al oppert, kun je niet ingeleid worden?
  Wat ik van mijn buurvrouw heb begrepen kunnen ze de weeënopwekkers doseren dus als ze je wat meer ervan geven, worden de weeën sneller opgewekt. Ik ben geen arts dus ik weet natuurlijk of dit allemaal zomaar kan.
  Volgens mij zijn ze wel terughoudend met keizersnedes omdat je daar inderdaad veel langer van moet herstellen. En volgens mij ben je dan ook wel eventjes onder de pannen hoor. Stel dat je pas in de middag wordt ingepland en je moet al vroeg in het ziekenhuis zijn. De hele dag nuchter zijn en dat wachten lijkt me ook geen pretje.
  Ik zou het gewoon goed met je gynaecoloog bespreken. Hij is immers de expert. Misschien zijn er nog veel meer mogelijkheden waar wij niet vanaf weten.
  Heel veel succes!

  Groetjes,
  Maike

  #3112421 Quote

  Hoi Marieke,
  Ik vind het een beetje kort door de bocht om oa. mij meteen veroordelend te noemen. Ik veroordeel je helemaal niet en ben helemaal niet van mening dat pijn moeder en kind dichter bij elkaar brengt. Heb zelf nooit zo de noodzaak van die pijn in kunnen zien. Vind het bijv. ook belachelijk dat ze hier in Nederlan al zo moeilijk doen over ruggeprik en andere verdoving. Lijkt me overigens vrij logisch dat ik bij zo'n vraag ervan uit gaat dat de moeder bang is voor de bevalling. Dat zijn namelijk massa's aanstaande moeders.
  En wat betreft die keizersnede, je hebt dus wel een dringende reden voor je verzoek (dat had je er bij je eerste berichtje er niet bij vermeld), dus misschien is het dan wel mogelijk. Misschien geven ze ook wel een medische indicatie op grond van bijv. sociale grond. Ik zou gewoon met die gyn. gaan praten en dan zie je het vanzelf wel.
  Ivy

  #3112424 Quote

  quote: Marieke76 reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('07-03-2007 14:02:06'));


  Een keizersnede zonder medische indicatie in Nederland is mogelijk, daar is geen twijfel over.  Ik heb zelfs binnenkort een gesprek met een gyn. die voorstander is..

  Mijn achterliggende gedachte is anders dan jullie denken. Ik ben niet kleinzerig en zie totaal niet op tegen een vaginale bevalling. Jammer weer dat je meteen veroordeeld wordt.. pijn hoort erbij, je doet het ergens voor, het brengt moeder en kind dichter bij elkaar…

  Het heeft niet met mij maar met de ziekte van  mijn partner te maken. Snel & gepland bevallen zou een enorm voordeel zijn ondanks het wat langere herstel erna.. en zo zijn er nog meer redenen te noemen.

  Dus daarom ik zou graag verhalen horen van vrouwen die op verzoek een keizersnede hebben ondergaan…
    
  gr. Marieke

  Wat is nou precies de reden om gepland te willen bevallen. Ik snap het nog steeds niet. Hoe ziek is je man dan? Wat is het doel dat het snel en gepland moet gebeuren. Kan hij er anders niet meer bij zijn? Staat hij op het punt om te overlijden? Op basis van wat je hier schrijft kan ik me niet voorstellen dat een gynaecoloog even een keizersnede op verzoek doet. Het kan allerlei complicaties met zich meebrengen. Niet alleen tijdens de bevalling, maar ook bij een volgende zwangerschap/bevalling.

  Wat het inleiden betreft waar sommige hier iets over opperen. Sorry maar ook dat hoeft helemaal niet er voor te zorgen dat het snel gaat. Mijn oudste dochter is geboren na 9 !!!! dagen inleiden. (helaas alsnog met een keizersnede met complicaties).

  Maar goed als jij zegt dat je gynaecoloog er een voorstander van is, zou ik met hem maar eens alle voors en tegens in jouw situatie op een rijtje zetten. Hij lijkt me je dan de beste persoon om je te begeleiden. Wij weten onvoldoende van alles af (zowel van de medische kant als van jouw persoonlijke verhaal) om hier iets over te zeggen en te adviseren.

  Miep

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct