Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289466 Ernstige Bekkeninstabiliteit

 • Auteur
  Berichten
 • #1295468

  Vanochtend heb ik erge pijnaanval gehad in mijn benen. Helaas is gebleken dat ik dus bekkeninstabiliteit heb. Wie heeft hier ervaring mee?
  Vandaag heb ik echt een beroerde dag gehad dus. Echt heel veel pijn, aan 1 kant, maar blijft dit zo of zijn dat momenten?

  Groet,
  Ilona
  25w2d

  #3114206 Quote

  hoi ilona,

  ik ben op dit moment 17 weken zwanger en heb ook erg veel last van zere benen en heupen.
  ik weet niet of dit bekkeinstabiliteit is.
  ik werk in de zorg en moet dus veel tillen en hurken.
  ik kan je helaas niet verder helpen maar ik wens je in ieder geval sterkte.

  groetjes angela

  #3114207 Quote

  hoi ilona

  ik heb er tot nu toe daar geen last van
  maar ik wil je wel veel sterkte   mee wensen
  en doe het rustig aan

  groetjes mariska2007

  #3114214 Quote

  Is moeilijk te zeggen of je er de hele zwangerschap last van zult blijven houden. Hoogstwaarschijnlijk wel. Ik ben vandaag heel toevallig bij de huisarts geweest met dezelfde klachten, en conclusie, milde vorm van instabiliteit. Mijn schaamschot begint te schuiven en das niet prettig,niet al te pijnlijk, vooral eng,  verder zere heupen, pijn in benen en onderrug, en kan niet lang lopen of fietsen. Advies was ook om het rustig aan te doen!

  Want verergeren de klachten zal ik via de fisiotherapeut een bekkenband krijgen ter ondersteuning! Verder zou ik als ik jou was even goed overleggen met de huisarts, gyn of vk, zodat je in ieder geval goed begeleid word, en verder goed naar je lichaam luisteren!!
  Echt, je kan beter nu al wat rustiger aan doen en je hele zwangerschap doorkomen, dan dat alles verergerd en je zelfs het risico loopt plat te moeten!

  Ik wens je uiteraard heel veel sterkte, warme douche en of warm bad, ontspannen en massages wil ook wel helpen!!

  gr aliye

  #3114217 Quote

  Hoi Ilona,
  Helaas heb ik wel ervaring met bekkeninstabiliteit (bi). Bij mijn voorgaande zwangerschap begon het met 29 weken, maar meteen ernstig, totaal tot niks meer in staat. Ik kon tijdelijk liggen en tijdelijk wat op en neer lopen. Zitten ging absoluut niet. Heb drie weken absolute rust nodig gehad en toen kon ik weer zitten. Maargoed dat is mijn verhaal, nu even naar jou vragen.
  Ik neem aan dat je bij de dokter/verloskundige bent geweest en dat die bi heeft vastgesteld, de volgende stap is therapie. Je hebt er verschillende, in mijn buurt zit een fysio die hierin gespecialiseerd is. Je leert verstevigende oefeningen, juiste manieren van bewegen/opstaan etc. Het dragen van een bekkenband kan ook helpen. Dit is allemaal meestal wel nodig om te voorkomen dat het erger wordt. Hoe langer je zwanger bent, hoe zwaarder het wordt voor het bekken/schaambeen etc. Echt veel beter zal het dus zonder begeleiding niet worden.
  Ik heb vorige zwangerschap echt veel pijn gehad, hoorde gelukkig wel tot de gelukkige die na de bevalling weinig last meer hadden. Nu ben ik, niet gepland (verrassing!), binnen een jaar weer zwanger en dat is ivm bi niet echt handig. Ik ben er ook wel bang voor. Ben nu 12 weken en voel het al weer. Ik heb het vooral in mijn stuitje, onderrug en linkerkant bil. Als ik de volgende keer naar de gyn moet, ga ik een verwijzing vragen voor therapie. Beter proberen zoveel mogelijk te voorkomen.
  Oh, er zijn trouwens ook een aantal dingen die je beter kunt laten (als je dat al niet deed): stofzuigen, zwaar tillen, plotslinge draaien maken, met trappen lopen moet je uitkijken etc.
  Klinkt allemaal niet positief, maar het is niet bij ieder even ernstig hoor. Kan veel erger dan bij mij, maar ook zeker veel minder erg. Veel succes in ieder geval.
  Groetjes,
  Ivy

  #3114218 Quote

  Hai,

  Ik heb er gelukkig geen ervaring mee maar ik kan me heel goed voorstellen dat het vreselijk naar moet zijn. Je wordt toch gewoon gek zeg van die rotpijn!! Ik wil iedereen die er last van heeft dan ook veel sterkte wensen en hoop dat het niet te lang duurt!

  lfs ing

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3114236 Quote

  Ik heb ook bekkeninstabiliteit. Ik ga a.s. dinsdag voor het eerst naar de fysio. Ik was eerst bij een arts geweest die had gezegd dat ik er maar 'mee moest leren omgaan'. Maar toen de pijn deze week met de dag erger werd, tot een punt waarop het écht niet meer leuk was, ben ik verder gaan kijken op aanraden van de meiden op dit forum. En nu heb ik hier iemand in de buurt gevonden met een specialisatie in bekkenklachten die me wil gaan behandelen. Ik hoop dat ze iets voor me kan doen…

  De klachten begonnen bij mij al vroeg met bekkenpijn en bandenpijn. Ik denk al met een week of 14. Voelde die kleine veel drukken in m'n bekken. Ik heb erg op m'n houding gelet en me gehouden alle adviesen die je vooraf kan opvolgen om het wellicht te voorkomen. Maar helaas…

  Ik hoorde wel van de specialist dat de B.I. aanhoudt als je borstvoeding geeft, omdat er dan nog steeds hormonen worden aangemaakt. Het zal vast wel iets minder worden omdat het gewicht en de druk van de baby er af is, maar het herstellen schijn dus pas na het stoppen met borstvoeding te komen.

  Sterkte meid!
  Groetjes, Marisa
    

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct