Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289470 Crematie Wel Of Niet Gaan

 • Auteur
  Berichten
 • #1295472

  Hoi Allemaal,

  Na lang ziek geweest te zijn (kanker) is gistermiddag op 47 jarige leeftijd  mijn tante overleden. We hadden altijd veel contact, samen op vakantie etc etc. Nu is donderdag de crematie en ik ben bijna uitgeteld (nog 3 weken). Ik ben van mezelf al heel emotioneel en nu ik zwanger ben is dat nog erger geworden. Ik zit nu heel erg te twijfelen of ik wel moet gaan. Is het wel goed voor de baby zoveel stress? Straks gebeurt er wel iets (dat zou ik mezelf nooit vergeven). Maar ja, aan de andere kant, straks krijg ik spijt dat ik niet naar de crematie ben gegaan. M'n oom en de rest van de familie hebben gezegd dat ze het geen probleem vinden als ik niet kom, ik moet nu aan m'n baby denken. Maar toch blijft het een heel dubbel gevoel. Niemand kan voor me beslissen of ik wel of niet moet gaan maar hebben jullie nog tips en adviezen? En wat zouden jullie doen?

  Groetjes Bianca

  #3114227 Quote

  Hoi Bianca,

  wat een moeilijke situatie voor je zeg. allereerst gecondoleerd met het verlies van je tante. Ik vind het een moeilijke situatie waar je in zit. Ik denk dat ik zelf wel zou gaan. Als het me echt teveel zou worden zou ik alsnog weg gaan. Ik zou anders thuis zitten en me de hele tijd afvragen hoe het zou gaan en wat er op dat moment zou gebeuren. Ik wil je in elk geval heel veel sterkte wensen.

  Veel liefs van Marloes

  #3114233 Quote

  Hoi Bianca,

  Gecondoleerd. Het is inderdaad een moeilijke beslissing, maar ik kan me voorstellen dat je toch afscheid wilt nemen. Is er anders niet een mogelijkheid om bijv. de dag of avond voor de crematie afscheid van je tante te nemen of zoiets? Ik kan me voorstellen dat dat iets minder heftig is dan zo'n dag vol rouw. Dan kun je zelf de tijd nemen die je nodig hebt zonder dat al die andere mensen er bij zijn.

  Sterkte meid!
  Groetjes, Marisa
    

  #3114234 Quote

  aller eerst gecondoleerd.

  Maar als ik jou verhaal zo lees moet je haast wel gaan.
  De stress heb je nu al omdat je geen keuze kan maken en je denkt je rot te gaan voelen als je er niet ben geweest. wat ook mveel stress geeft (zo komt het over uit je verhaal)
  Als het iemand was van veel contact zou ik gewoon wel gaan denk ik. En als het niet lukt een rustig plekje opzoeken, dat zal niemand je kwalijk nemen, wel of niet zwanger.
  Iedereen kan het toch even te veel worden.

  Je moet doen wat je hart je nu ingeeft en dan zorgen dat je er geen schuld aan over houd, tegenover je kindje en je familie!!
  Sterkte met je keuze en de crematie!!

  Liefs Alma

  #3114238 Quote

  Bedankt voor jullie lieve woorden en reacties. Ik had ook bedacht om eerder te gaan en niet op de dag van de crematie zelf. Maar ze ligt thuis opgebaart en ik wil haar niet meer zien. Wil haar graag zo in gedachten hebben zoals ze was. Aangezien ze veel medicijnen kreeg is het ook niet zo'n prettig gezicht meer. Ze ligt in de huiskamer dus je kunt er niet omheen. Daar komt bij dat ze niet in de buurt wonen. Het is iets meer dan 2 uur rijden. De crematie is donderdag dus ik moet er nog maar even rustig over nadenken.

  Gr. Bianca

  #3114239 Quote

  hallo bianca,

  ik heb zelf ook in die situatie gezeten, mijn opa is vorige week overleden en de crematie was ook 2 uur bij ons vandaan.
  ik ben toch heen gegaan, want ik had het  gevoel dat ik er achteraf anders spijt van zou krijgen.
  ik heb natuurlijk erg gehuild, meer als dat ik van mezelf gewend ben, maar verder is het me heel erg meegevallen hoor.
  iedereen weet ook dat het voot jou extra zwaar is, dus zal je waarschijnlijk ook extra steunen.
  wat je gaat doen moet je natuurlijk helemaal zelf beslissen, ik kan je alleen maar vertellen hoe ik het gedaan heb.

  sterkte en succes met je beslissing

  groetjes sandra 39wk

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3114240 Quote

  hoi bianca..
  aller eerst gecondeleerd met het verlies..
  heb gister ook een crematie gehad van een nog veel te jonge vrouw..
  ja het was erg moeilijk, ben nu 29 weken zwanger, en mijn kleine man was nog
  drukker dan normaal hij bleef maar draaien..
  dus dat je kindje er wat van mee krijgt is zeker.
  maar toch ben ik blij dat ik ben gegaan, ook voor afsluiting en verwerking voor jezelf..
  doe wat je hart je in geeft!!! succes met deze tijd en beslissing…
  groetjes bianca

  #3114243 Quote

  Hallo Bianca,

  Als eerst nog gecondoleerd. Ik heb toevallig deze week het zelfde meegemaakt als jou. Mijn oma is vorig weekend plotseling overleden (ben morgen uitgerekend) en ben afgelopen woensdag  wel naar de begrafenis geweest. Ik denk dat jij alleen kan beslissen als je er wel of nietnaartoe gaat. Ik denk dat  het verdriet dat je voelt (tijdens de dienst)  niet slecht is voor je baby. Het stressen voor het wel  of niet gaan lijkt  me erger.  Ik zou me niet te druk maken en op je gevoel afgaan.

  Groetjes Anne
  39wk en 6 dagen zwanger

  #3114249 Quote

  Hoi Bianca,

  Gecondoleerd en wat moeilijk joh! Mijn zus heeft (ivm verblijf in buitenland) begrafenis van mijn opa gemist, zij heeft daardoor heel veel moeite gehad met de verwerking en afsluiting! Als ik in jouw schoenen stond, zou ik wel proberen te gaan (dan kan je achteraf ook nooit spijt krijgen enzo) en trek je het op een gegeven moment niet meer dan kan je altijd nog weg gaan en volgens mij kan je kindje wel een stootje hebben hoor!
  Nou heel veel sterkte met het nemen van een beslissing!

  Groetjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct