Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289492 Stoppen De Kwaaltjes Ook Bij Miskraam Stoppen Groeien Vd Vrucht

 • Auteur
  Berichten
 • #1295494

  Even weer een stress vraag vanuit het front we zijn nu 6 weken op gang. De vorige keer ging het bij 5 weken mis dus die peildatum heb ik al bereikt maar je leest ook vaak dat iemand een echo krijgt en dan te horen krijgt dat het kindje / vruchtje al bij 5/6/7/8 weken is overleden? Mijn vraag is nu stoppen de klachten dan ook pijnlijke borsten, rare bellen in de buik (bandenpijn) en misselijk, moeheid etc?

  Heeft iemand hier ervaring mee die me kan helpen, ben zo zenuwachtig moet nog 3 weken wachten voor de echo!

  Liefs Miranda

  #3114344 Quote

  Hoi,

  Wat een stress he na een miskraam. Bij mij stopten de kwaaltjes vrij snel erna. Ik voelde daardoor ook meteen dat het niet goed zat. Maargoed ik ken er genoeg die er niks van merkten. Als je echt in de stress zit kun je nu wellicht een echo krijgen omdat je een mk achter de rug hebt. Ik zou gewoon bellen en even vragen hoor!

  gr.Ing

  #3114346 Quote

  Ik heb de echo al eerder gekregen maar wilde zelf pas met 8/9 weken want dan klopt het hartje zeker… en als ik nu ga weten we nog niets. Ik ben net 6 weken vandaag. Ik maak mezelf ook gewoon gek hoor. Ik moet gewoon gaan genieten maar die MK blijft in mijn achterhoofd… vreselijk! de kans is heel erg klein dat je er twee na elkaar krijgt maar ik lees hier zelfs al vaak dat mensen 2/3 miskramen krijgen. En net opende ik een topic en die had er al 6 gehad… jeetje! dat wil ik helemaal niet weten joh.

  bedankt in ieder geval voor je reactie. Het is gewoon afwachten ik weet het antwoord al wel maar ja. lekker ff zeuren!

  #3114350 Quote

  Hoi Miranda,

  Tja, dat vind ik nog het ergste wat je aan een miskraam overhoudt: het niet meer onbezorgd zwanger kunnen zijn.

  Ik heb vorig jaar oktober een missed abortion (leeg vruchtzakje) gehad. Bij mij was het vruchtje na 6 weken gestopt met groeien. Ik had nog steeds wel wat kwaaltjes maar niet meer zo heftig. Ik moest nog wel vaak plassen en mijn borsten deden nog wel zeer. Maar op de een of andere manier VOELDE ik me niet zwanger. Ik heb het tot de 9 weken uitgehouden. Toen heb ik zelf een echo geregeld omdat ik gek werd van de onzekerheid (anders had ik pas een echo bij 12 weken gehad). En wat bleek, mijn vermoedens klopten, ik had een miskraam.

  Ik ben na de curretage meteen weer zwanger geworden. Nou, wat heb ik in de stress gezeten. Ik heb zelf meteen weer bij het echobureau bij ons in de buurt een echo geregeld omdat we op vakantie zouden gaan. Ik kon gewoon niet geloven dat ik zwanger was. Ik was toen ook pas 4 weken dus er was niet veel te zien. Daarna kreeg ik bloedingen. Ik dacht dus dat het meteen voorbij was. Maar een paar weken erna bij de termijnecho bleek ik toch nog zwanger, 7 weken en 4 dagen!
  Daarna nog vaak bloedingen gehad dus ik heb de eerste maanden niet kunnen genieten. De miskraam maakt je ontzettend onzeker en als er dan ook nog andere dingen tegenzitten, dan wordt het wel moeilijk om blij te zijn.

  Mijn eerste zwangerschap bracht mij ook heel andere kwaaltjes dan de tweede. De eerste keer had ik ontzettend zere borsten. Nu heb ik daar geen last van. Nu heb ik wel een beetje misselijkheid gehad vanaf week 9 maar dat is te verwaarlozen. Ik ben nu wel moe geweest terwijl ik dat de eerste keer niet was. Je moet je zwangerschappen dus ook niet gaan vergelijken want ze kunnen totaal anders verlopen.

  In het ziekenhuis hebben ze mij echt aangeraden om te gaan genieten want het gaat zo snel allemaal. En als het fout gaat, dan gaat het toch fout. Dat kun je niet voorkomen door plat te gaan liggen of dingen anders te gaan doen. Ik weet zelf hoe moeilijk het is, ik kon  pas genieten  na onze 20 weken echo. Toen zagen we dat ons knulletje het prima doet. En ach, zelfs nu maak ik me nog wel eens druk. Eerst waren het die 12 weken, toen maakte ik me zorgen omdat mijn buik maar niet ging groeien, toen kwam ik maar niets aan, toen waren het mijn borsten waar ik niets aan voelde, toen maakte ik me druk omdat ik die kleine nog steeds niet voelde (kwam door een voorliggende placenta) en zo kan ik nog wel even doorgaan.

  Het blijven spannende tijden dus probeer naast je zorgen ook van de speciale momenten te genieten. Hoe moeilijk dat ook is……….

  Groetjes,
  Maike

  #3114354 Quote

  He Maikje, Super lief berichtje van je dank je wel!!! Krijg gewoon tranen in mijn ogen ook weer zo'n rare kwaal… dat gehuil om alles en niks. maar goed ik voel me echt anders als de vorige keer. Ik had juist de vorige keer helemaal nergens last van en nu van alles (borsten/tepels, misselijk gedurende dag en vooral bij opstaan, bandenpijn "duidelijk", vaker plassen etc etc…
  Ik ren alleen om de 15 min naar het toilet om te kijken of ik geen bloed verlies… de vorige keer gebeurde het ook zo toen moest ik heel erg plassen en toen ik plaste verloor ik bloed. Ik gebruik wel 5 papiertjes om zeker te weten dat er geen druppel bloed bij zit… erg he… maar ja dan denk ik ook weer misschien bloed ik wel niet maar leeft het al niet meer. Dan voel ik weer een bubbel in mijn buik en denk ik "ooh daar ben je" terwijl dat helemaal niet kan. Erg he?? haha als ik het zo lees denk ik jeetje… wat ben ik aan het doen. Ik kan bijvoorbeeld ook niet begrijpen dat mijn moeder al van alles koopt en het er de hele tijd over heeft. Ik mijd ook het onderwerp. Meer met het idee van ik wil er niet teveel aan hechten dadelijk is mijn frummeltje weer weg… En dan zou ik echt heel erg veel verdriet hebben. Mijn moeder praat bijv over babynamen, kleertjes, zwangerschapskleding. Dadelijk heerlijk maar nu even nog niet. Waarom snapt zij dat niet. Mijn man zegt dan ja maar zij is gewoon heel blij voor je.
  Jij hebt me in ieder geval een positief verhaal gegeven! dank je wel meid!

  #3114374 Quote


  Hoi,

  Ik zou i.d.d. gewoon vragen of je eerder een echo mag, deze week ofzo. Ik heb bij mijn eerste zwangerschap een MK gehad, nu 9 jr geleden. Daarna nooit meer en ben nu hoogzwanger van de derde, maar bij alle drie had ik de eerste 3 mnd toch de angst dat het alsnog mis zou gaan en ik mocht al met 7 wkn een echo! Stelt toch wel gerust. En ik las afgelopen wk dat als je een echo hebt met een goede hartactie van het kindje, de kans op MK nog maar 1 tot 2 procent is, dus dat valt ook alweer reuze mee! Volgens mij te lezen op http://www.kindjeopkomst.nl

  Succes!!

  groetjes, natasja
  39,3 wkn zwanger.


  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3114380 Quote

  Ik heb 2 zwangerschappen gehad waarvan 1 in een miskraam is geeindigd. Die laatste was ik flink misselijk en kreeg ik inderdaad op de echo te zien dat het vruchtje was gestopt met groeien. Een hele schok want ik had werkelijk niets gemerkt! Geen krampje, geen druppeltje bloedverlies. Uiteindelijk een week later een curettage gehad want het zag er ook niet naar uit dat het snel vanzelf zou komen en ik werd er gek van om me zwanger te voelen maar te weten dat het zo zinloos was. Misselijkheid is prima, maar dan wel graag voor een goed doel! Dat vond ik echt een hele moeilijke week.
  Terwijl ik tijdens mijn 1e zwangerschap ergens rond de 9e week (waarin het dus de 2e keer misging) wat bloedverlies heb gehad.
  Dus het zegt echt helemaal niks helaas… Of gelukkig, net zoals je het wilt bekijken (want dat bloedverlies zei gelukkig niks tijdens de 1e zwangerschap!).

  #3114510 Quote

  Bijn 2 jaar geleden al een miskraam gehad. Met 6 weken echo gehad en alles was okee. Mezelf helemaal zwanger gevoeld met alle bijbehorende klachten. Met bijna 12 weken bloedverlies en een miskraam. Kindje was afgestorven met 7 weken. Niets van gemerkt!!!!
  Nu weer zwanger, gister de test gedaan. Ga er gewoon van genieten en me geen zorgen maken. Althans, dat is mijn plan…..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct