Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

289548 Wijntje

 • Auteur
  Berichten
 • #1295550

  Hallo dames,

  Ik lees veel over dames die moeite hebben met niet roken, nou ik heb moeite met in het weekend mijn wijntjes te laten staan. In het weekend konden mijn man en ik zo een fles op vrijdag en zaterdagavond leegdrinken en als we zondag bij familie gingen eten, dronk ik ook altijd een glaasje mee. Het is niet dat ik me helemaal lam zoop maar genoot altijd zo van mijn wijntje. Nu drink per week op vrijdagavond 1 glaasje wijn en op zaterdag of zondagavond nog een glaasje wijn dus twee glazen per week. Maar als we afspraken hebben het weekend en gezellig met vrienden of familie borrelen of eten, mis ik zo glaasje nummer twee en drie. Ik heb nu een importeur op internet gevonden die gespecialiseerd is in alcholvrije wijn en ga vanmiddig een paar flessen ophalen, ben reuze benieuwd of het wat is. Deze wijn, zeggen ze, smaakt echt naar wijn en niet naar druivensap en is getrokken van echte wijn en bevat 0,5 % alcohol. Ik ga het in ieder geval de paasdagen uitproberen en misschien is het een aanrader…..

  Groetjes,
  Lidewij

  #3114712 Quote

  Hallo,

  Ik herken me volledig in jouw verhaal.   Ook ik kan me niet voorstellen bij een gezellig avondje thuis of uit mijn wijntje te moeten laten.
  Ik probeer me ook gewoon zoveel mogelijk te beperken.   Maximum twee glazen op een avond en maximum 4 per week.   Maar ik denk nu ook niet dat 1 glaasje meer kwaad zou kunnen.   Vorige keer heb ik het ook zo gehouden en onze meid heeft er in elk geval niets aan overgehouden.
  Smakelijk!

  groetjes

  #3114718 Quote

  Er is veel onderzoek geweest op dit gebied, maar de opvattingen lopen uiteen. Een recent groot onderzoek in de UK heeft uitgewezen dat één 'eenheid' zou mogen. Een eenheid komt overeen met ongeveer een half glas (of heel klein glaasje). Lastig onderwerp, omdat het effect van alcohol tijdens de zwangerschap moeilijk identificeerbaar is.

  #3114721 Quote

  Hoi,
  Inderdaad lastig ja. Ik moet zeggen dat ik sinds ik zwanger ben wel alle  wijn laat staan, maar mis het wel. (Ook baal ik ervan dat ik nu altijd automatisch "de bob" ben, zelfs vrienden gaan er al bijna vanuit dat ik rij, grr!)
  Ik ben  heel benieuwd naar die alcoholvrije wijn! Laat je weten hoe dat is? Waar kan ik die trouwens vinden?
  Grts, daantje

  #3114729 Quote

  hoi hoi
  Ik vind het ook erg moeilijk om met feestjes niets te drinken.
  Zelf ben ik een bier drinker nou drink ik tijdens feestjes bier met sevenup of lingers blond of oud bruin dit bevat maar 2 % achol en volgens mijn verloskundige geen probleem
  Ik heb echt het gevoel dat je niet veel meer mag ik zou dan ook blij zijn als de zwangerschap voorbij is.
  ik zie er weining voor delen van mis mijn amerikaanfile en brie en gerookte zalm
  rook niet meer en geen wijn en bier meer maar goed het is voor het goede doel
  hoewel ik er voor mijn idee bij mijn andere 2 kids veel minder moeite met alles had
  Dit is dan ook wel 16 en 13 jaar geleden dus het zal wel komen dat ik nu wat ouder ben(35) puf puf
  ben ook benieuwd naar de alcholvrije wijn bij de lidhl hebben ze trouwens ook wijn met weinig % ik dacht iets van 5% dat is toch ook niet veel
  succes allemaal marina

  #3114736 Quote

  Ik mis mijn wijntje ook heel erg. Tijdens mijn eerste zwangerschap vond ik het veel gemakkelijker om de wijn te laten staan. Had er niet eens zin in. Nu drink ik af en toe een glaasje. De verloskundige heeft mij gemeld dat het aantal glazen wijn (of andere drank) beperkt moet blijven tot 3 per week. Daar houd ik me dan maar aan. Af en toe drink ik wel een slokje mee als mijn partner aan de wijn zit. Ik ben ook erg benieuwd naar de alcoholvrije wijn. Ik ken wel Ame, die doorgaat voor alcoholvrije wijn, maar die vind ik – als ik zwanger ben althans – niet lekker.

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3114746 Quote

  Ik mis mijn wijntje ook wel, maar drink deze toch echt niet meer. Ik heb weleens alcoholvrije wijn geprobeerd maar vond deze niet te drinken. Dit was mousserende zoete wijn en ik drink nooit mousserende en nooit zoete wijn. Dus die laat ik maar gewoon staan. Met het mooie weer mis ik vooral een biertje, maar daar heb ik wel een goede vervanging voor gevonden. Duits of Belgisch alcoholvrij bier vind ik zelf erg lekker, veel beter dan de nederlandse versies. In speciale bierwinkels zijn die wel te vinden. Tijdens mijn vorige zwangerschap heb ik deze ontdekt en sindsdien drink ik dit ook als ik niet zwanger ben. Wel de smaak van bier maar niet de effecten van alcohol.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct