Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

29 weken en 2 cm ontsluiting niet durveb te poepen

 • Auteur
  Berichten

 • Laurie Bakker
  Bijdrager
  #10414497

  Het dames,
  Beetje ongemakkelijke vraag maar ik dreig vroeg te gaan bevallen mijn vruchtwaterzak hangt er een beetje uit en heb al 2 tot 3cm ontsluiting verder nergens last van dus ze hebben me naar huis gestuurd uit het ziekenhuis omdat de ontsluiting ook niet meer werd. Nu moet ik alleen heel nodig poepen maar durf geen druk te zetten help aub ik durf niet ben bang dat me vliezen gaan breken of dat ik de baby er ook uit duw aangezien mijn ontlasting vrij hart is.
  Bedankt alvast voor de hulp en reacties

  #10414499 Quote

  Ik denk dat ze je niet naar huis hadden gestuurd als je niet mocht poepen 😅 Maar als je je zorgen maakt kun je altijd de verloskundige bellen, zij kent je situatie. En/of dingen eten die laxerend werken en veel water drinken.


  StephW
  Bijdrager
  #10414507 Quote

  Uhm ja inhouden maakt het alleen erger en je kan moeilijk weken niet gaan.. voldoende drinken en vezels idd, verder kan je niet zoveel.


  MamaVera
  Bijdrager
  #10414520 Quote

  Oh, wat rot!
  Tja…je kunt alle dingen doen die altijd goed zijn. Zoals hier al gezegd…vezels eten en veel water drinken. Je kunt ook een bankje bij de wc zetten waar je je voeten opzet (of 2 stapels boeken). Dan heb je een meer ontspannen houding om te poepen.
  Ik zou zeker je verloskundige even bellen. Je wil echt geen obstipatie! En dit is geen gekke vraag, je hoeft je zeker niet te schamen.
  Succes…. hopelijk ontspan je en kun je gewoon naar het toilet…..en blijft je kindje nog eventjes lekker zitten. Toitoi

  #10414539 Quote

  Oh wat naar! Kan ik me zó goed voorstellen! Ik zou zeker even de huisarts contacten. Je hebt middeltjes waardoor je poep flink zachter wordt. Zeker niet fijn, maar je moet het toch kwijt. Veel sterkte en hopelijk blijft de kleine nog een aantal weken binnen 😊


  Henver
  Bijdrager
  #10414671 Quote

  Pruimen eten en roosvicee laxo drinken. Helpt bij mij ook altijd goed om de ontlasting zacht te houden. Ook voor na de bevalling als het een beetje pijnlijk van onderen is, is het fijn als je makkelijk naar het toilet kan. Dus 2 à 3 pruimen per dag eten en veel water of roosvicee drinken.

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?

  Dueinjune
  Bijdrager
  #10427782 Quote

  Pruimensap zonnatura 👍


  Nic Sch
  Bijdrager
  #10432252 Quote

  Je kan via de gynaecoloog of je huisarts vragen voor vezel zakjes (movicolon) wat je ontlasting zachter maakt en dan hoef je niet te persen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct