Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

met hoeveel weken is een kindje levensvatbaar? en wanneer is jouw kindje geboren (te vroeg)

 • Auteur
  Berichten
 • #1298569

  wie o wie kan mij dit zeggen?????

  #3136668 Quote

  Hoi,

  Ik heb geen ervaring met vroeggeboorte.

  Maar weet wel dat je kindje levensvatbaar is met 26 weken.

  Dan mag je nog niet in ieder ziekenhuis bevallen maar bv in het sofia kinderziekenhuis.

  Gr Lique

  #3136670 Quote

  Volgens mij ligt de grens ongeveer bij 28 weken. De longetjes zijn dan nog niet gerijpt maar daar kunnen ze wel medicatie voor toedienen.

  Ik hoop dat je er wat aan hebt en ik hoop dat er niets ernstigs is waardoor je deze vraag stelt.

  liefs
  talke

  #3136684 Quote

  hallo dames

  de vraag stel ik omdat ik dus wel eerder een vroeggeboorte heb gehad met 32 -3 weken

  en nu ben ik 31 weken zwanger heeft mijn kindje kans te overleven met deze termijn ?

  mijn dochter die met 32 weken is geboren is nu een gezonde meid en deed alles zelf toen maar ja het is toch afwachten tot wanneer dit kindje blijft

  er is tot nu toe nog geen reden vroeg te bevallen elke week mag ik op controle komen bij mijn gyn dus dat is wel een fijn iets

  #3136688 Quote

  Vanaf 25/26 weken behandelt men in Nederland de baby's die geboren worden. Maar dan is er wel een hele grote kans dat het kindje er iets aan overhoudt, bijv. een hersenbeschadeging. En het gewicht van het kindje is natuurlijk ook belangrijk, hoe meer gewicht hoe beter.
  Ik ken trouwens een meisje dat met 26 weken geboren is, Hellp syndroom, zij heeft hier wonderbaarlijk niets aan overgehouden. Liep heel vlot, heeft een goede spraak/taalontwikkeling enz. Heel bijzonder, ook volgens de kinderartsen.
  Elke week dat je langer zwanger bent is belangrijk, maar volgens mij maakt je kindje vanaf 30 weken goede kansen.

  #3136689 Quote

  Met 25 weken gaan de artsen kijken of het zin heeft.
  Mijn zoon is geboren met 29 weken ivm acute loslating van de placenta.Hij heeft 10 weken in het ZH gelegen,en in huis heeft hij ook nog een half jaar aan het zuurstof gelegen.Moeilijke tijd geweest,en soms nog wel. Stijn is nu 14 maand.Het gaat goed met hem, hij heeft er alleen een gehoorbeschadeging aan over gehouden.

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3136695 Quote

  Volgens mij is het nu 'protocol' dat een kindje dat geboren wordt voor 26 weken, zichzelf moet bewijzen en in principe niet wordt geholpen. Vanaf 26 weken gaan ze zuurstof toedienen enz. Met 26 weken gaan babies naar een academisch ziekenhuis of gespecialiseerd ziekenhuis, vanaf 30 weken is er vaak iets mogelijk op een groter regioziekenhuis en vanaf 32 weken mag je in het streekziekenhuis blijven. Maar het hangt altijd van het kindje af, de reden van de vroeggeboorte en hoe het kindje op de geboorte reageert. Soms moeten kindjes met 35 weken nog naar het specialistisch ziekenhuis, omdat ze bijvoorbeeld niet genoeg hebben aan een zuurstofkapje maar echt aan de beademing moeten.

  Ik heb destijds veel gehad aan sites van couveuse-ouders, een boekje van het ziekenhuis en een prematurenforum. ook is me toen vooral bijgebleven dat ik niet zoveel had aan 'de regels', die namen mijn onzekere gevoel niet weg. Ons kind was te vroeg geboren en dat is niet normaal. Pas toen ervaarde ik de onzekerheid en de ongerustheid, geen enkele richtlijn of protocol hielp me om daarvan af te komen.

  Groetjes,
  Lotje

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct