Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Als ik van de zomer te vroeg beval is er niemand om ons zoontje op te vangen.

 • Auteur
  Berichten
 • #1298639
  Hoorde vorige week dat mijn schoonfamilie (schoonouders en schoonzus en zwager), die in de buurt wonen allemaal vlak voor mijn uitgerekende datum nog op vakantie zijn, ze komen een week voor mijn uitgerekende datum terug. Mijn ouders wonen zo ver weg en mijn vrienden wonen hier ook niet dichtbij. Ik ben de 25e juli uitgerekend en ben als de dood dat er straks niemand in de buurt is die ik ken om voor mijn zoontje van dan 1,5 te zorgen. De buren weten nog niet dat ik zwanger ben maar daar ben ik ook niet zo close mee dat ik het prettig vind om mijn kindje aan af te staan.   Daarbij komt dat die eind juli ook op vakantie zullen zijn waarschijnlijk.
  Ik vind het een moeilijke situatie. Natuurlijk mogen mijn schoonouders zelf bepalen wanneer ze op vakantie gaan maar ik snap het toch niet helemaal, vorige keer ben ik ruim een week te vroeg bevallen dus zo gek is  het   niet dat het weer gebeurt. Mijn schoonmoeder is het type dat zodra ik bevallen ben me overspoelt met ongevraagde bezoekjes en adviezen, maar als ik haar 1 keer echt nodig heb, is ze er niet. Het lijkt er een beetje op dat ze wel de lusten wil maar niet de lasten. kortom ik weet niet zo goed wat ik hiermee moet, zowel praktisch niet want ik moet i.v.m. eerder keizersnee in het ziekenhuis bevallen en moet dan of mijn kind meenemen of alleen bevallen terwijl mijn man op ons kind past, maar gevoelsmatig ook niet, óf ze heeft er niet overnagedacht (wat ik echt vreemd vind) of het interesseert haar niet. Echt tof is anders.
  Ik vind het echt raar maar wil het er met haar ook niet over hebben, als zij die keuze maakt en verder niet bij ons nadenkt dan zegt mij dat genoeg.
  #3137302 Quote

  Hoi Nienke,
  wat een aparte situatie. ik vind het persoonlijk ook wel raar dat ze net voor je uitrekendatum nog even weg gaan. ik zou juist het omgekeerde verwachten. mijn moeder woont in het buitenland en die zorgt er voor dat ze minstens 5 weken ervoor al in Nederland is. ik ben wel zwanger van 2, maar ik denk dat ze anders nog minstens 4 weken eerder deze kant op zou komen.
  wat vind je vriend/man van het feit dat ze er niet zijn? misschien kan hij een balletje opgooien met de vraag of ze hun vakantie niet voor een jaartje kunnen verplaatsen of in ieder geval niet tegelijkertijd?

  succes ermee!

  Groetjes,
  Sara

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct