Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

wie wil/of werkt er nog meer halve dagen??

 • Auteur
  Berichten
 • #1298646

  hallo meiden, ik heb een vraagje. ik ben bijna 27 weken zwanger, en werk als kapster in een erg drukke salon.
  houd t eigenlijk al meer dan twee weken heel erg moeilijk vol de hele dag op mn benen, heb 's avonds eigenlijk zo een last dat ik soms gewoon niet meer op mn benen kan staan.
  er word de laatse tijd wel al rekening gehouden met mij door alle klanten wat ruimer te boeken en wat meer rust in te lassen , maar merk gewoon dat t te zwaar blijft.
  nu wil ik eigenlijk halve dagen gaan werken, maar weet niet precies hoe dit in zijn werk gaat,wie heeft hier een antwoord op??
  ik kan gewoon niks meer als ik thuis kom en t word me soms echt te veel .
  alvast bedankt voor jullie reacties meiden!
  een goede zwangerschap toegewenst!
  liefs irem

  #3137331 Quote

  hoi

  ik zelf ben schoonheidsspecialiste en had ook al erg last van de lange dagen, ben nu 26 weken, heb in overleg met mijn bazin nu geregeld dat de dagen iets korter zijn, en anders werkte ik vrijdag van 8 uur 's ochtends tot 9 uur 's avonds maar maar werk daar nu de avonden niet meer van,
  heb een contract van 20 uur maar werk altijd veel meer, miss dat het dan ook makkelijker te regelen is om minder te gaan werken…
  je moet iig naar je eigen lichaam luisteren en ik weet hoe zwaar het is om tot je max. te werken en het eigenlijk niet meer lukt… moeilijk om soms een stapje terug te doen maar je bazin heeft meer aan je als je nog wel werkt maar dan iets minder of dat je straks in de ziektewet moet omdat het helemaal niet meer kan omdat je te lang te veel hebt gewerkt!!!
  iig succes meid!!

  liefs alie

  #3137334 Quote

  volgens mij moet de baas je minder laten werken als het voor jou zo zwaar blijkt te zijn. ik zou gewoon eens met je baas gaan praten wat de mogelijkheden zijn.
  Succes in elk geval!

  Groetjes Nathasja

  #3137336 Quote

  hoi,

  lijkt me indd heel vervelend als je s'avonds gevloerd ligt en niks meer kan doen. het is bovendien ook niet gezond denk ik. Je moet indd in overleg met je werkgever en dan zul je waarschijnlijk gedeeltelijk in de ziektewet gaan. Dan zul je naar een arbo arts moeten e.d. Maar bespreek dit ook met de vk of gyn. Want vooral als zij bevestigen het rustiger aan te doen, voel jij je miss. sterker om dit ook door te zetten.

  Hoop dat jet kan regelen voor de   halve dagen of miss zelf om de dag. Bekijk het zoiezo goed en bedenk dat je werkgever meer aan een halve kracht heeft dan aan een zieke kracht.

  succes.ermee.

  gr. Bambi

  #3137338 Quote

  hoi,

  ik heb bij 26 weken ook aangeven dat ik minder wilde gaan werken.ik werk in een bouwmarkt achter de info bali,op zich niet zwaar zul je dneken.maar ik was smiddags zo moe dat me concentratie steeds slechter werd dat is voor mijn collegas en de kllanten ook niet fijn.dus op vrijdag middag ging ik eerder na huis.ik had aan gegeven dat ik per 1 jan.minder wilde gaan werken.daar had mijn baas alle begrip voor.in overleg hebben we mijn uren ingedeeld en het is altijd goed gegaan.als je inder gaat werken vanwege je zwangerschap krijgt je baas(de gene die je betaald eigenlijk)daar subsidie voor.en volgens mij is het ook verplicht om gehoor te geven aan de klachten van een zwangere vrouw.(volgens de arbo)je werkgever is zelfs verzekerd hier voor.
  ik had alleen de pech dat ik perse 6 wkn van te voren met verlof moet(nu dus)omdat ik al halve dagen in het ziektewed zit.maar ja op zich is dat ook wle lekker ff tijd voor em zelf.
  praat ereens met je baas over,het zal vast wel goed komen.
  sterkte en succes.
  gr sylvia

  #3137364 Quote

  lieve meiden, bedankt voor jullie snelle reactie!!
  ik heb net de verloskundige gebeld en ga dinsdag dus maar de stap nemen op mijn werk.
  bedankt!
  liefs irem

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct