Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

292656 Vraagje Aan Alle Aanstaande Mamaaposs Die Nog Niet Getrouwd Zijn Met De Papaaposs

 • Auteur
  Berichten
 • #1298658

  Hoi Allemaal,

  Mijn Naam is Debby en ben al 6,5 jaar samen met m'n vriend, sinds 1,5 jaar wonen we ook samen. Nu ben ik 2 maanden zwanger en sommige mensen gaan dan vragen wanneer we nou s gaan trouwen.

  Nu was mijn vraag hoe jullie dat gaan doen of hebben gedaan, aangezien er tegenwoordig steeds meer mensen er niet voor kiezen te gaan trouwen.

  Wat zou t beste zijn om te doen???

  groetjes Debby

  #3137462 Quote

  hoi
  ik ben wel getrouwd maar als je daar niet direct de behoefte voor heb gewoon niet doen hoor! er zijn een heleboel gezinnen niet getrouwd doe wat jij zelf wilt niet wat de rest van je verwacht

  #3137463 Quote

  Hoi Gentell,

  Dat is helemaal waar, maar we willen dus eigenlijk nog niet gaan trouwen pas over een paar jaartjes.

  Maar is het niet zo dat je met een geregistreerd partnerschap ook kan kiezen voor dezelfde achternaam??

  Wat hebben jullie gedaan??

  groetjes Debby

  #3137464 Quote

  Hoi,
  Wij zijn 8 jaar samen en niet getrouwd. Ook tijdens de eerste zwangerschap kwam dit niet in ons op. Voor ons heeft trouwen op dit moment geen meerwaarde als ik het vergelijk met de situatie nu (samenwonend en in bezit van testament). Ons zoontje is nu 3 en er is een tweede kindje op komst.
  Als je een huis samen koopt, dan is het verstandig om een samenlevingscontract af te sluiten en een testament te hebben (in geval van overlijden van de partner blijft het huis van jou bijvoorbeeld).
  Als je niet getrouwd bent, dan moet je bij burgelijke zaken van het gemeentehuis je ongeboren kindje samen aangeven voor erkenning. Na de bevalling gewoon opgeven zoals iedereen dat doet (kan alleen je partner doen). Ook na de bevalling wordt het voogdijschap/ouderschap geregeld. Voor informatie kan je terecht bij het gemeentehuis en/of de verloskundige.

  Groetjes!

  #3137465 Quote

  hej debby

  dat zou ik niet weten. wat je wel kan is als je vriend het kindje erkent dat je zijn achternaam alvast neemt voor de baby en als je dus gaat trouwen over een paar jaar
  hebben jullie allemaal de zelfde achternaam.

  bij mij zelf is het allemaal niet zo makkenlijk.
  ik heb een zoontje uit een eerdere relatie en hij heeft de achternaam van zijn vader.
  de 2e is nu op komst en we wouden toch heel erg graag een "echt"gezin zijn.
  aangezien mijn zoontje zijn vader niet ziet. en mijn vriend als zijn vader ziet.
  mijn vriend heeft me met kerst ten huwelijk gevraagt en toen was ik nog niet zwanger.. dus het had niet echt iets te maken met het achternaam dilemma haha
  nu we dus weten dat er een kleintje aan komt hebben we er toch wat vaart achter gezet en gaan we 6maart trouwen. vooral omdat het dan toch nog een klein beetje gaat zoals het hoort 😉

  maar echt doen wat je zelf wilt hoor. laat je niet gek maken door andere mensen om je heen!

  liefs gentell

  #3137473 Quote

  Gewoon doen waar je jezelf het lekkerst bij voelt.

  zoals marieke ook al schreef dienen jullie samen de vrucht te erkennen. Dus naar het gemeentehuis gaan en daar de erkenning regelen. Je kiest op dat moment ook de achternaam. Jouw achternaam of die van je vriend. Let wel, alle kinderen die jullie samen krijgen, krijgen die gekozen achternaam.

  je krijgt dan ook papieren mee voor de rechtbank. Als je kindje geboren is dan geeft je partner de kleine aan en dan dienje het aangifte formulier op te sturen met de andere forumulieren (is voor ouderlijk gezag) naar de rechtbank.

  wij hebben er ook over nagedacht, zijn sinds dec. vader en moeder, niet getrouwd, over wat te doen. Geregistreerd partnerschap.. of niet. Wij hebben gewoon gekozen om als vriend/vriendin verder te gaan en de bovenbeschreven procedure te volgen. Misschien dat we ooit eens een keer trouwen, als we daar de meerwaarde van inzien. nu was dat gewoon nog niet zo.

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3137481 Quote

  Hoi Debby,

  Je kunt idd ook een geregistreerd partnerschap aangaan voor de achternaam.
  Maar let er dan wel op dat je als je later nog eens wilt gaan trouwen het geregistreerd partnerschap eerst ontbonden moet worden. In veel opzichten is het gelijk aan een huwelijk.

  Succes ermee!

  Groetjes.

  #3137488 Quote

  Hoi Debby,

  Wij hebben besloten om nu nog niet te trouwen. Wij willen uiteindelijk wel een keer trouwen, maar dan als de kleine het bewust mee kan maken.
  Wel zijn we over een geregistreerd partnerschap aan het denken.

  Groetjes Marielle

  #3137497 Quote

  Hoi Debby,
  wij zijn inmiddels 10,5 jaar samen en 25w2d zwanger van 2 meiden. bij ons zijn ze niet aan het vissen wanneer we gaan trouwen. we hebben al lang geleden duidelijk gemaakt dat we dat doen als we er zelf zin in hebben. wel zijn van plan om een geregistreerd partnerschap aan te gaan. dit zodat alles goed geregeld is voor de kids mocht er iets met een van ons beide gebeuren.

  Groetjes,
  Sara

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct