Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

292737 Rugpijn

 • Auteur
  Berichten
 • #1298739

  Hoi, even een vraagje,

  Ik heb vandaag al de hele dag een zeurend, trekkerig gevoel in mijn onderrug. Niet in het midden, maar die spier die langs je wervel loopt.

  Ik ben nu 9,5wk zwanger en mijn vorige zwangerschap is met 5.5 wk helaas op een miskraam gelopen. Deze miskraam begon met zo'n zeurderig gevoel middenonder in mn rug. Dit is dus wel net ff wat anders maar ja, dat hoofd he. Die denkt allerlei vreemde dingen.

  Mijn vraag is dus: zijn jullie bekend met onderrugpijn en nog belangrijker: wat dat t begin van n miskraam of niet.

  Alvast bedankt

  #3138181 Quote

  Hoi Petra

  Door het zwangerschapshormoon worden de banden van je bekken zwakker. Dit kan voor een zeurend en soms zelfs stekend gevoel rond de bekken zorgen.
  Het kan in de rug zitten maar bij sommige ook op het schaambeen. Ik zou me er niet teveel zorgen om maken en als het blijft het even met de vk overleggen. Waarschijnlijk is het een hele lichte vorm van bekkeninstabiliteid die met behulp van een bekkenbodemspecialist (speciale fisio) zo opgelost is en die kan je dan ook wat oefeningen geven om je spieren te versterken, zodat die de taak van de banden kunnen overnemen. Succes ermee.
  Als je nog meer vragen hebt dan lees ik het wel.

  Groetjes natalie
  (bijna 9 wkn zwanger van 1e kindje en al 10 jaar last van bekkeninstabiliteit helaas.)

  #3138187 Quote

  Hai Natalie,

  Bedankt voor je reactie, ik heb vandaag nog steeds die rugpijn maar ben wel iets gerustgesteld. Ik dacht namelijk dat die zwangerschapsrugpijn pas later zou komen, maar blijkbaar ben ik (gelukkig) weer niet echt heel erg bijzonder.

  Groetjes Petra

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct