Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

292748 23 Weken Zwanger Hoeveel Bijgekomen

 • Auteur
  Berichten
 • #1298750

  Hoi allemaal

  Ik ben nu 23 weken zwanger en ik denk dat ik nu ongeveer 6 kilo ben aangekomen (zeker op mijn buik en borsten maar ook hier en daar verspreid over mijn gehele lichaam).Ik heb van nature een normaal, slank  postuur.
  Ik hoor van veel mensen in mijn omgeving dat zij veel minder bijgekomen  zijn met 23 weken zwangerschap.
  Nu weet ik dat het kan verschillen van persoon tot persoon maar toch vraag ik me af of het " normaal" is. Er zijn immers nog vele zwangerschapsweken te gaan.
  Verder gaat alles trouwens prima. Voel me goed op wat kleine kwaaltjes na en geniet ontzettend van de bewegingen van de kleine. Vind het heerlijk om zwanger te zijn!

  Graag jullie reactie.

  #3138237 Quote

  Hoi Emma,

  Ik ben net als jij 23 weken zwanger, en ook net als jij 6 kilo aangekomen tot nu toe.
  Ben van mezelf ook gewoon normaal slank. En idd. mijn borsten en buik zijn goed gegroeid, maar er zit ook nog iets verspreid! Niet extreem ofzo hoor, dat ik nu ineens een dikke kont heb, maar gewoon overal een klein beetje.
  Ook ik denk nog aan de weken die komen gaan, ik had gehoopt het bij een kilo of 10 te houden, maar ben dus ook wel bang dat ik dat niet ga redden, aangezien in nog 17 weken ong. moet, en nu al op 6 kilo zit. Ik hoop dat het nu even stil gaat staan met de kilos hihi

  #3138238 Quote

  Hoi

  Ik ben nu 22 weken zwanger en ben tot nu toe 7 kilo aangekomen.

  Gr.

  Chantal

  #3138242 Quote

  hoi meiden

  Jeetje wat doen jullie dat netjes zeg Ik ben vorige week bij mijn schoonmoeder op
  de weegschaal gaan staan (was toen 23 weken ) En er zit gewoon al 15 kilo aan
  Schrok wel een beetje maar ik weet dat ik gemiddeld 30 kilo aan kom tijdens de zwangerschap Ik heb het er iedere keer wel weer van af gekregen maar ik moet er wel wat voor doen Eenmaal terug op mijn oude gewicht dan blijf ik daar wel op hangen dat scheelt wel weer Ik hoef dan niet echt meer op te letten wat ik eet Hopelijk is dat straks ook zo

  groetjes corina

  #3138244 Quote

  De vraag die ik dan zou willen stellen "wat is dan normaal?"…..

  Mensen denken het altijd te weten… de een heeft een te kleine buik, de ander weer een te grote. Ik heb een behoorlijke buik en de vraag of het er niet twee zijn, heb ik al regelmatig gehoord. En weet je wat het stomme is… bij de zw.gym heeft iedereen zo'n buik, ha ha! Vaak zijn het mensen die er totaal geen verstand van hebben…

  Ik vind dat je het netjes doet met 6 kilo in 23 weken hoor! Niet druk om maken. Zo lang het goed gaat met je kindje is er niks aan de hand. Geloof dat vk er vanuit gaan dat je gem 10-20 kilo aankomt. En het verschilt zeker per vrouw.

  Ik was rond de 23 weken 8 kilo aangekomen.

  Groetjes Anoek
  (34.6 weken zwanger)

  #3138246 Quote

  hoi

  niks mee   hoor
  ik ben nu ruim 27 weken   zwanger en de batteryen van mijn weegschaal zijn leeg zag ik vanmorgen hihi
  maar vorige week dus met 26 weken was ik 7.5 kg aangekomen

  liefs ilona

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3138249 Quote

  Hallo allemaal
  Jeetje,ik durf het haast niet in te typen…
  Ik ben nu 23 wkn en 3 dagen zwanger,ik woog altijd 66 kg en nu ahum..83 kg.
  17 kilo aangekomen dus..gelukkig waren ze bij mij in de fam allemaal zo zwaar geworden en was het na de bevalling er snel weer vanaf gegaan.
  Gr kim

  #3138252 Quote

  Hallo Allemaal,

  Jeetje zeg, ik voel me wel een beetje een vreemde eend hier. Ben nu 22 weken en dgn zwanger en eigenlijk nog maar 2 kilo aangekomen…. Buikje heb ik ook nog niet echt. Ik heb zelfs al regelmatig de vraag gehad: Weet je wel zeker dat je zwanger bent? Onzin natuurlijk, maar ben dan wel elke keer weer lichtelijk beledigd…  

  De verloskundige stelt me dan wel gerust, want wat er niet aan komt hoeft er ook niet af he…? Met mijn kindje gaat alles gelukkig goed, voel al regelmatig de stompjes ( ook al zei de gyn bij de 20-weken echo dat dat moeilijk zou gaan ivm voorliggende placenta. ( kan zoiets eigenlijk nog verschuiven?)

  Iedereen veel succes in de komende weken/ maanden!!

  Groetjes Do

  #3138256 Quote

  Hoi,

  Heb je een voorliggende placenta (dus voor de 'uitgang') of ligt je placenta aan de voorkant?

  Je placenta groeit mee met je kindje en heeft nog niet z'n definitieve plaats ingenomen.Wanneer dat nou ook alweer precies was weet ik niet meer.Ik dacht 28 of 32 weken…niet met 22 weken in elk geval.

  Ook bij mij ligt de placenta aan de voorkant en ik voelde mn kindje voor het eerst met 17 weken (de plopjes) en met 20 weken was het ook aan de buitenkant van mn buik te voelen. Dus volgens mij kan het wel hoor! Kan ook zijn dat je kindje net naast deplacenta schopt, ha ha! Ik ben blij dat mn placenta aan de voorkant ligt, anders was ik helemaal blauw geweest denk ik. Die kleine heeft een behoorlijke spierkracht, ha ha!

  Groetjes Anoek

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct