Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

oedeem en 14 weken zwanger…

 • Auteur
  Berichten
 • #1299368

  Hoi

  Ben 14 weken zwanger en heb sinds gisteren erg dikke voeten. Vind dit best wel snel.
  Zijn er meer mensen bekend mee?? En kan het kwaad?

  Liefs mij

  #3143992 Quote

  Mijn moeder en al haar zussen kregen dikke voeten vanaf 6-8 weken zwangerschap, wat hun toen hielp was zoutloos eten … Dat kwaaltje heeft mij gelukkig overgeslagen, maar misschien is het zoiets? Het lijkt me idd redelijk vroeg om druk van baarmoeder te zijn, maar ja dat kan natuurlijk altijd. Succes ermee, in ieder geval. Even de VK om raad vragen? Veel water drinken helpt geloof…

  Groetjes, Karin
  6+6 wkn

  #3144001 Quote

  Ik had het ook zo snel is heel vervelend (vooral als je de zomer nog doormoet) de VK bleef mijn urine maar testen maar was gewoon vocht..

  Brandnetel thee, met je voeten licht omhoog slapen, eventueel als je erg erg last van hebt kan je het laten masseren geloof ik (dat scheelt wel wat) goed blijven bewegen (wat wel lastiger word, ik kreeg 2 maten groter qua schoenmaat! zorg ervoor dat je toch GOEDE schoenen blijft dragen om het niet erger te maken..

  Sommige mensen zijn "gezegend" met dit probleem maar kan onder controle blijven door bovenstaande dingen te doen het is niet anders ben ik bang.. wel zou ik met je VK overleggen en steeds je urine laten checken e.d.

  Ik krijg dus hetzelfde van de pil blijkt (de yasmine) ik stopte met de pil en was meteen bijna 3 kilo kwijtt!!) alleen vocht want ik kan mijn verlovingsring weer aan!

  #3144005 Quote
  quote: Karin7926 reageerde document.write(friendlyDateTimeFromStr('17-06-2008 22:23:08'));


  Mijn moeder en al haar zussen kregen dikke voeten vanaf 6-8 weken zwangerschap, wat hun toen hielp was zoutloos eten … Dat kwaaltje heeft mij gelukkig overgeslagen, maar misschien is het zoiets? Het lijkt me idd redelijk vroeg om druk van baarmoeder te zijn, maar ja dat kan natuurlijk altijd. Succes ermee, in ieder geval. Even de VK om raad vragen? Veel water drinken helpt geloof…

  Groetjes, Karin
  6+6 wkn

  Ja dat was vroeger zo, maar toevallig gisteren nog aan me vk gevraagd. Zoutloos eten helpt niet tegen vocht. Mijn moeder moest dat vroeger ook en zij was er gisteren toevallig bij. Alles voor niks geweest, want het helpt dus niet en is nu gelukkig bekend dat vocht en zout dus niks met elkaar te maken hebben. ja geen bergen chips wegwerken, want zout houd wel vocht vast, maar in een zwangerschap gaat vocht niet weg van zoutloos eten bedoel ik.

  ook ik heb extreem oedeem, maar goed ik ben al bijna 37 wk. heb het zeker al een paar maanden maar geloof met 6 wk terug dat het erger werd en ben nu compleet opgeblazen voor mijn idee. het gaat ook niet meer weg. Slapen met een kussen onder je matras, bij je voeten, kan helpen, hellaas zijn mijn olifantenvoeten nog hetzelfde als ik opsta. ook voetenbadjes kunnen werken. koud warm afwisselen.
  verder heb ik van vogel het solidago complex. das een homiopatisch middel gewoon bij de drogist te halen. ga je meer van plassen, maar merk zelf geen verschil, maar goed ik plas om het uur hahaha.

  succes vooral als je zo tot het eind van je zwangerschap moet. in de winter op slippers lopen omdat je geen schoenen meer past lijkt me ook niet fijn hashah.

  gr. bambi

  #3144069 Quote

  Hoi

  Bedankt voor jullie reacties!!
  Ik heb nu al twee dagen nergens meer last van!! Heb zondag een concert bijgewoond en toch wel 5 uur gestaan dus denk dat het daarvan is gekomen….

  Hopen dat het nog lang weg blijft

  Liefs Jarieke

  #3144097 Quote

  Hoi Jarieke,
  Ik ben nu 16 weken zwanger van de derde. Bij m'n vorige twee had ik pas op het laast erge last van vocht vasthouden. Nu begon het bij mij ook met 10 weken, ik schrok hier ook erg van. Maar na een dag was het weer over en nu geen last meer van gehad. Waarschijnlijk zullen we hier onze hele zwangerschap 'last' van blijven houden, vooral nu de zomer nog moet beginnen….

  Ons bed kan aan beide kanten omhoog, dus ik heb nu standaad de achterkant een klein stukje omhoog staan, zodat ik altijd met m'n benen wat omhoog lig. Weet niet of het helpt, maar kwaad kan het niet.

  Succes,
  Doornroosje

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct