Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

mag je bowlen tijdens je zwangerschap?

 • Auteur
  Berichten
 • #1299377

  Hallo aanstaande moeders!

  Ik ga altijd 1x per maand met een groepje bowlen. Dat is nu dus ook, alleen weet ik nu dat ik ong 7 weken zwanger ben, weet iemand of je dan nog wel mag bowlen?

  De 1 zegt van niet, je zou te veel kracht moeten zetten en dat is juist niet goed in het begin
  De ander zegt van wel, als je bal maar niet te zwaar is.

  Ik weet het niet meer. In de groep waarmee ik ga bowlen wil ik het nog niet zeggen. Daar zitten zel vrouwen die al een kindje hebben, DILEMMA!

  Wie weet hèt antwoord?

  Groetjes Miranda

  #3144123 Quote

  Hoi,

  Ik zou gewoon lekker blijven bowlen, meestal de sport die je voor de zwangerschap deed kun je gerust blijven doen tot je   jezelf er nog lekker bij voelt.Ik rij zelf paard en ben nu zwanger van mijn derde en heb ook bij mijn vorige zwangerschappen gewoon doorgereden tot het niet meer lekker voelde, bijna tot het einde niet meer zo intensief maar toch beweging kan geen kwaad.

  #3144130 Quote

  hoi,

  natuurlijk mag je blijven bowlen, zou toch van de zotte zijn als zwangere dat niet mogen.
  je moet zelf aankijken hoe dat voelt , maar je zal merken dat je er niks van merkt hahah
  pas later in je zw.schap kan het verveleder worden, dan gaat je buik in de weg zitten en het voorover buigen is dan niet lekker voor je rug.

  voorlopig dus lekker blijven doen wat je altijd al deed.
  veel plezier.

  gr. bambi

  #3144135 Quote

  Ja hoor, dat heb ik zelf ook gedaan. Laatste keer was zo rond de 18e week. Ik merkte alleen wel dat ik sneller last kreeg van mn rug en ook heb ik wel de lichtere ballen genomen. Maar op zich geen problemen mee gehad hoor.

  Gr. Peet

  #3144148 Quote

  Ik heb in de achtbaan gezeten met een paar weken zwangerschap (dat mag zelfs tot je buik in de weg gaat zitten) dan lijkt bowlen me braaf genoeg 😛

  Alleen op je rug en houding goed letten (het is kwalijker daarvoor als je baby) omdat alles weker word e.d. kan dat pijnlijk zijn..

  #3144157 Quote

  Ik heb nog gebowld toen ik 33 weken zwanger was! Oke, soepel was anders en je voelt je rug eerder, maar verder kan het weinig kwaad hoor..
  Groetjes,

  Nathalie, trotse mama van Maaike (28-09-2007)

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3144162 Quote

  Hai,

  Ik snap je twijfel wel hoor. Niet rekken en strekken zeggen ze altijd die eerste weken. Ik ken zelfs iemand die van de arts even niks uit de bovenste keukenkastjes mocht pakken. Maargoed echt veel verstand heb ik er ook niet van. Doe wat goed voelt voor jou zou ik zeggen!

  gr.Ing

  #3144192 Quote

  Ik heb tot mijn 8e maand gebowled en daarna zat mijn buik een beetje in de weg! Oeps! Mijn grootste advies is luisteren naar je lichaam. Maar voor nu kan het nog volop hoor!

  #3144200 Quote

  Ik heb vanmiddag nog op de bowlingbaan gestaan. Bij toeval eigenlijk; een buitenactiviteit werd naar binnen verplaatst vanwege het weer.
  Ben nu 32 weken zwanger en het ging eigenlijk wel. Ja, de bal ging wat vaker de goot in dan anders (normaal gesproken gaat ie ook vaak de goot in), maar je voelt zelf wel aan of het goed voelt.
  Ik zou eigenlijk niet weten waarom je de eerste weken daar wat voorzichtiger mee zou moeten zijn. Anders zou je deze vraag even aan de VK/Gyn kunnen vragen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct