Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

wie ook in ziekenhuis bevallen ?? medische of eigen keuze ?

 • Auteur
  Berichten
 • #1299394

  hoi meiden.

  vorige week ben ik door me vk doorverwezen naar de gyn iv.m.een hoge bloeddruk en veel oedeem. nou was er vorige week bloed onderzocht en een ctg gemaakt van de baby, maar behalve de bloeddruk was alles inorde.
  dus ik dacht vandaag nog even een extra controle en dan mag ik weer terug naar me vk, nou niet dus. hij vind me veel te opgezet van het vocht en ondanks dat me bloeddruk lager was als vorige week vond hij hem nog te hoog.

  Otewel geen thuis bevalling ? nee zegt ie, jij blijft voorlopig hier, nou moet ik officieel nog maar 2.5 week dus denk dat indd een ziekenhuis bevalling word.
  ook toen ik vanmiddag belde voor me urine uitslag weer een kleine tegenslag. een spoortje eiwit, maar nog verwaarloosbaar, alleen volgende week moet het niet meer zijn. ook veel bacterieen in urine dus een ontsteking, daar krijg ik een kuurtje voor, enige voordeel, heb geen blaasontstekings klachten, zoals je die normaal heb.

  Al met al toch een behoorlijke domper en een flinke omschakeling kwa gevoel en instelling. was natuurlijk helemaal voorbereid op een thuis bevalling en nu dus niet meer. Ook ben je 8.5 maand met je vk een band aan het opbouwen (in mijn geval 3 vk) en nu moet je straks met wild vreemde gaan bevallen, en ben behoorlijk preuts wat betreft me doos blood geven hahaha.

  wie oh wie heeft dit mee gemaakt of gaat ook in het ziekenhuis bevallen en hoe kijken jullie daar tegen aan ???
  moet ik trouwens me kraamzorg laten weten, dat ik in het ziekenhuis ga bevallen ???

  hopenlijk tot snel horens.

  xx bambi

  #3144338 Quote

  hoi bambi,

  ik zal in het zh gaan bevallen, medische indicatie, omdat ik vorige keer een keizersnee had.
  Ik herken je domper-gevoel erg goed van de vorige keer. Met 35 weken kwamen we erachter dat ons zoontje dwarslag, hoofdje rechtsboven, kontje op li-heup. Draaipoging had geen effect en dus moest ik met geplande ks bevallen. Dag dat draaipoging niet lukte was ik een emotioneel wrak, alleen maar huilen. Ook omdat het flink zeer had gedaan, maar bovenal omdat toen het definitieve "nooit een thuisbevalling" duidelijk werd. Dag of 2 erna heb ik me erbij neergelegd, ik kon ook niet natuurlijk bevallen. En nu wil ik niet thuis bevallen. Ik heb toch een litteken in mijn baarmoeder en dat geeft risico's tijdends de bevalling. Laat mij dan maar in zh zijn met alles in de buurt.
  En wat de band opbouwen betreft: ik vond ze gyn in zh zeer aardig en behulpzaam, deden alles om me gerust te stellen.
  Sterkte met de laatste loodjes!! En geniet nog even van die bijzondere tijd dat je je kindje bij je draagt! Voor je t weet is het weer voorbij.
  Groetjes mira

  #3144340 Quote

  Hoi Bambi,
  wat vervelend dat je niet gewoon thuis mag bevallen. ik hoop dat je test volgende week weer helemaal schoon is.
  ik moest ook in het ziekenhuis bevallen omdat ik een tweeling kreeg. om het nog onhandiger te maken, moest ik persee in Leiden bevallen. ik heb met 24 weken een ingreep gehad omdat het niet goed ging met de meisjes. hierdoor moest ik in Leiden bevallen omdat ze alleen daar de gespecialiseerde kennis hebben mbt bloedswaarden die gecontroleerd moesten worden om te kijken of ze iets over hadden gehouden aan de ingreep.
  eerst hadden ze me gezegd dat ik eventueel ook in Alkmaar kon bevallen en pas met 34,5 weken kreeg ik te horen dat ik die optie helemaal niet heb en dat die info helemaal niet klopte. erg vervelend aangezien het 45 minuten rijden is naar het LUMC. na 3 keer vals alarm moest ik dus blijven om zo niet onverwachts met hevige weeen ofzo over de snelweg te moeten racen.

  Succes ermee!!

  Groetjes,
  Sara

  #3144341 Quote

  Hoi Bambi,

  Ik ben ook in het ziekenhuis bevallen. Ik wilde thuis bevallen, maar dit ging helaas niet door omdat mijn ontsluiting niet vorderde. Ben toen naar het ziekenhuis gegaan en ben aan de wee-opwekkes gelegd. Op het moment dat ik naar het ziekenhuis moest vond ik het heel erg. Het voelde als falen omdat mijn lichaam niet wilde wat ik wilde. Eenmaal in het ziekenhuis was ik blij dat ik er was. Ik heb goede begeleiding en medische hulp gekregen. Ik denk dat als ik nog een keer zwanger ben ik graag in het ziekenhuis zou willen bevallen. En op het moment dat je erg veel pijn hebt van die weeën maakt het niet uit waar je bevalt, je wilt gewoon dat je kiindje eruit komt.

  Succes met de laatste loodjes. Geniet nog even van je rust ;-).

  Groetjes Petra

  #3144342 Quote

  Bij mijn oudste wilde ik heel graag thuis bevallen. Vertrouwde omgeving, vertrouwde VK… ja dat leek me het helemaal. Helaas werd ik een paar dagen voor de uitgerekende datum enorm beroerd. Er wordt nog gedacht aan acute hellp, maar dat was het gelukkig niet, maar ik werd dus wel overgedragen aan de gyn en na 3 dagen vol van spugen en veel pijn uiteindelijk ingeleid.
  Dus tja ook onbekende gezichten bij de bevalling en weet je?!?! Het kon me op dat moment geen biet schelen! Die bevalling doe je grotendeels echt alleen en ja ze voeren afentoe controles uit maar ik heb niet eens de wisseling van de dienst meegekregen! Pas toen ik mocht persen was ik weer zo helder dat ik besefte dat er 2 hele andere mensen aan mijn bed stonden .

  Bij de jongste ben ik poliklinisch in het zhuis bevallen. Eigen keus dus, maar ook met de eigen VK. Vond het erg relaxed allemaal. Midden in de nacht gingen we heen en met het ontbijt lag ik weer in mijn eigen bed.

  Nu ben ik zwanger van de 3e en nu neig ik toch wel weer naar een thuisbevalling. Stel me alleen nergens op in, ik weet nu ook dat het allemaal toch heel anders kan gaan als dat ik nu hoop….

  groetjes,
  Marije

  #3144346 Quote

  Bij mijn 1e wilde ik thuis… maar moest uiteindelijk naar het ziekenhuis. Persen lukte niet. kindje zat klem. Nu heb ik een indicatie. Ook al had ik die niet…dan wilde ik nu toch in het ziekenhuis. Het is op zijn zachts gezegt"niet fijn" om tijdens je bevalling afgevoerd naar het ziekenhuis te moeten worden. In het ziekenhuis is alles bij de hand mocht het mis gaan. En hoef je niet hals over kop vervoerd te worden. Iedereen was erg lief. Ze hoeden je coninu in de gaten.. een fijn idee. De gyn vertelde dat 80% van alle vrouwen bij hun eerste kindje uiteindelijk toch in het ziekenhuis terecht komen….
  Dit zegt voor mij genoeg! Dusss maak je niet druk… je bent in goede handen!

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3144352 Quote

  dames, dank jullie wel voor de opbeurende woorden. ik begrijp dat in goed handen terecht komt. ik had ook gelezen dat 80 % indd in het ziekenhuis terecht komt. ach heb als het goed is nog even om me voor te bereiden. denk wel dat ik de rust vind, me man staat er zo enorm achter en dat helpt ook een boel mee.

  allen nog die vraag of ik de kraamzorg moet laten weten in het ziekenhuis te bevallen. normaal word zij natuurlijk opgeroepen tijdens je bevalling. hoe nu ?

  nogmaals bedankt allemaal he

  xx bambi

  #3144359 Quote

  Hoihoi!

  Wat vervelend dat je een hoge bloeddruk hebt! Ik moet ok in het zh bevallen omdat ik in week 7 ben geopereerd. Je hebt in principe aangegeven bij je kraamzorg dat je thuis bevalt dus je kan ze wel opbellen dat dat in elk geval niet doorgaat.

  Succes verder!

  Ester

  #3144380 Quote

  Hoi

  Ik moet ook in het ziekenhuis bevallen. Ik ben draagster van het GBS bacterie die bacterie kan zodra mijn vliezen breken de baby infecteren en die kan er bloedvergiftiging van krijgen of een hersenvliesontsteking. heleboel vrouwen weten niet dat ze draagster zijn hiervan maar bij mij is het per toeval op mijn 21e ontdekt dus als ik in het ziekenhuis beval aan het infuus met antibiotica dan is er niks aan de hand en gelukkig wist ik het voordat onze dochter 6 jaar geleden werd geboren. nu ben ik wonder boven wonder zwanger van onze tweede dus ik weet al dat we richting ziekenhuis gaan. ben nu 25 weken en gelukkig kan de bacterie geen kwaad tijdens de zwangerschap dus ik hoef me nog geen zorgen te maken als de kleine is geboren moeten we nog twee dagen blijven.

  gr. linda

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct