Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Mama's van resusbaby

 • Auteur
  Berichten
 • #1300058

  Hi allemaal,

  Ik ben een mama van een resusbaby. Ik heb bloedgroep B-negatief en bij de tweede zwangerschap is geconstateerd dat alle inentingen in de 1e zwangerschap niet geholpen of gewerkt hebben. Erg balen dus. Gelukkig bleven alle bloedtesten tot week 35 vrij laag en kon ik gewoon bij de verloskundige blijven. Met week 35 dus richting gyn. In week 38 is mijn zoontje met spoed via keizersnee geboren. Zijn hartje moest te hard werken en na de geboorte bleek ook dat we geen dag later hadden moeten komen. Schrikken dus.
  Hij had zo'n tweederde van zijn rode bloedcellen afgebroken en werd geboren met een hb van 3.9 terwijl die bij pasgeborenen zo'n 12 moet zijn.
  Hij zag praktisch oranje van de billirubine en moest natuurlijk de couveuse in onder de blauwe lamp en ook van onderen had hij een verlichte deken. Hij kreeg 2 x een wisseltransfusie. Erg pittig dus allemaal. Nu gaat alles goed, al is zijn taalontwikkeling wat achter, maar of dat hiermee te maken heeft gehad is niet duidelijk.

  Nu vraag ik me af of hier ook moeders zijn die dit hebben meegemaakt en of ze daarna nog een kind hebben gekregen. Ik zou wel een derde willen, maar wil niet het risico lopen dat het bij een derde allemaal nog erger zal worden.

  groetjes Miriam

  #3152393 Quote

  Hoi Miriam,

  Dit is heftig om zo te lezen! Wat is je kleintje ziek geweest!
  Ben zelf ook resus negatief, maar met het geluk dat zowel mijn vriend als eerste kindje ook negatief zijn. Er is bij ons dus geen kans dat dit kindje positief is.
  Nu gaan ze er in het ziekenhuis niet vanuit dat mijn vriend ook de vader is onze kindjes, dus heb ik wel alle controles en spuiten gehad.

  Zijn jouw anti-stoffen nu niet nog veel hoger dan voor de 2e zwangerschap, omdat je nu al 2 keer in aanraking bent geweest met positief bloed, van zowel jou eerste als tweede kindje?

  Ik kan je dus niet mijn ervaring hierover geven, alleen heel veel succes wenzen met jullie keuze.

  Groetjes Noah (34+6 wk)

  #3152409 Quote

  hoi Miriam,
  wat een heftig verhaal. Kan me voorstellen dat jullie erg blij zijn met de 2 (uiteindelijk) gezonde kinderen en dat je angst hebt voor de gezondheid van een evt 3e uk.
  Ik herken er niets van, ben rhesus +. maar de interesse van mijn vriend was direct gewekt door de titel van je topic. Hij werkt als analist op het lab dat bloed uitgeeft, in 1 van de academische ziekenhuizen in ons land. Dat lab is er ook bij betrokken als het gaat om rhesus-baby's. Hij heeft je stukje gelezen en zal het aankomende week eens voorleggen aan de haematologen bij hem op de afdeling. (artsen gespecialiseerd op bloed/ bloedziekten).Als hij een antwoord heeft, zullen we je dit laten weten, ok?
  Groetjes, Mira (39+4 zwanger van nr2)

  #3152425 Quote

  Wat lief van je vriend Mira.

  #3152428 Quote

  Hoi Miriam,

  Jeetje…wat een heftig verhaal zeg! Ik heb zelf A-negatief bloed en mijn zoontje is in mei 2007 geboren (hij is positief). Ben nu zelf in verwachting van ons tweede kindje (9 wkn) en ben toch wel een beetje geschrokken van je verhaal. Ik dacht altijd dat er tegenwoordig niet meer zoveel mis kon gaan….zo zie je maar dat het niet helemaal risicoloos is!
  Fijn dat alles nu goed gaat met jullie zoontje en ik hoop dat het bij een eventuele vlg. zwangerschap ook goed mag gaan. Ik heb zelf geen idee of het extra risico's met zich mee brengt. Kan je dus ook niet helpen om een keuze te maken, maar wilde toch even reageren.

  Liefs Simone

  #3152530 Quote

  Vriend heeft het nagevraagd, maar arts geeft aan dat dit te weinig specifieke info is om echte uitspraken te kunnen doen. Mogelijk zou een (niet herkende) miskraam tussen je zwangerschappen door ongemerkt je antistoffen-niveau hebben verhoogd waardoor de anti D-spuit onvoldoende gewerkt heeft.
  Als je echt duidelijkheid en zekerheid over je situatie wilt hebben, kun je het beste afspraak maken met het ziekenhuis waar je bloed is onderzocht. Zij hebben van jouw casus de meeste informatie en kunnen er meer over zeggen. Of je moet je bloeduitslagen opvragen en naar een gyn in een academisch ziekenhuis gaan om je situatie voor te leggen.
  Veel succes ermee!!
  Groetjes Mira en (Richard)

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3152724 Quote

  Bedankt allemaal voor jullie lieve reacties. Ik weet nog niet wat ik ga doen. Ik denk eerst maar even langs de huisarts voor een bloedtest, zodat ik zeker weet welk percentage aan antistoffen er in mijn bloed zit en misschien heeft zij ook wel een advies. Dan kunnen we weer verder bedenken wat we gaan doen. Even nog mijn man wat bewerken, want die twijfelt nog over een derde, haha.
  En Mira, bedank je vriend maar, erg lief van hem..

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct