Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

295188 Trouwen 3 Weken Voor Bevalling Gaat Dat Wel Goed

 • Auteur
  Berichten
 • #1301190

  Hallo Allemaal,

  Op 22 januari 2010 ga ik trouwen met mijn vriend.
  Alles is al geregeld en nu zijn we erachter gekomen dat ik 14 feb uitgerekend ben.
  De kans is dus(denk ik) erg groot dat ik op mijn trouwdag al aan het bevallen kan zijn! Lijkt het jullie verstandig om de trouwerij te verplaatsen?
    
  Liefss

  #3163704 Quote

  De kans dat je aan het bevallen bent drie weken voor de uitgerekende datum kun je niet voorspellen. Ik denk dat de kans groter is dat je later bevalt, maar mijn dochter was ook vroeg, 37+4.

  Waar je meer rekening mee 'moet' houden, is dat de zwangerschap de laatste periode erg zwaar is. Je bent veel moe en hebt dus weinig energie. En dan gaan we er nog vanuit dat je zwangerschap ongecompliceerd verloopt.

  Ik zou de trouwerij zeker vervroegen, of uitstellen tot na de bevalling (bijv. als de baby een half jaar is). Zo kun je er ook echt van genieten. Je bent dan nog niet top-zwaar en met een beetje mazzel niet teveel aangekomen (ook fijn voor de foto's ) en je hebt voldoende energie om de dag lekker door te komen.

  Groetjes, Marisa

  #3163705 Quote

  Oh, even als voorbeeld, ik heb mijn verjaardag (die eigenlijk afgelopen zondag was) een paar weken eerder gevierd vanwege het gebrek aan energie. En terecht, want ik ben momenteel zó snel moe. Ook al doe ik niks, dan nog lig ik regelmatig tussendoor te rusten.

  Ik had dus ook helemaal geen behoefte aan visite, zelfs mijn ouders heb ik zondag niet uitgenodigd. Ik had / heb het helemaal gehad met dat soort dingen. Ik voel aan m'n lichaam dat ik me rustig moet houden m.b.t. de bevalling die er aan komt.

  #3163708 Quote

  Hallo,

  ik ben het met de andere meiden eens.
  Vanaf 30 weken gaat het steeds meer bergaf. Lopen gaat moeilijker, snel moe, pijnlijke trappen, enz…
  En je hebt (al is het heel klein) kans dat je baby te vroeg komt.

  Vervroeg het of stel het uit is mijn mening. Het is toch 1 van de mooiste dagen van je leven en dat wil je blijven herinnenren en niet vergeten omdat je moe en uitgeput/futloos was. Ga je dag niet verpesten.

  #3163713 Quote

  Hoi aanstaande bruid!
  Ik was gister 2 jaar getrouwd, hebben dus net weer het fotoalbum doorgebladerd.
  Ik ben het helemaal eens met de meiden hierboven, ik raad je ook aan om je bruiloft uit te stellen.Met 37 weken ben je echt kapot hoor, heb ik nu al 3   keer meegemaakt en binnenkort voor de 4e keer.
  Je bent zooo moe en gaar, 's nachts kan je namelijk niet meer echt een houding vinden hoe je lekker ligt, dus  aan rut toekomen is nog best moeilijk.
  Sowieso na de feestdagen ben je waarschijnlijk erg moe en misschien ook een  klein beetje klaar met feesten.Het lijkt me wel leuk om  midden in de winter te trouwen, maar ik zou er nog eens heel goed over nadenken of je dit moet doorzetten.
  Als je het uitstelt naar bijv. volgend jaar zomer dan is je kleintje al wat groter, jij niet meer zo fors, misschien al wat afgevallen (leuk voor je jurk) en zit je misschien ook lekkerder in je vel, want aan het einde van je zwangerschap vieren je hormonen ook hoogtij.
  IK weet dat ik vanaf een week of 35 niet eens meer zin had om mensen te zien, trek me dan altijd terug in m'n huisje.
  Enfin, denk er nog 'ns goed over na, en  maak je keuze, ik denkd at iedereen om je heen het wel begrijpt hoor…en anders hebben ze pech gehad ha ha!!
  Succes!
  Groetjes Roos.

      

  #3163717 Quote

  Tja, het is natuurlijk ook een beetje afhankelijk van hoe je het gaat vieren! Als je het simpel en kort wilt houden lijkt het me niet zo'n probleem maar als je alles er op en er aan wilt inclusief groot feest dan zou ik het ook niet met 37 weken doen. Zo zonde als je er niet van kan genieten omdat je er te moe voor bent. Enne idd ik wordt ook echt niet blij van foto's van mezelf met 37 weken zwangerschap…….

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3163788 Quote

  ik zou de bruiloft wel iets vervroegen als dat mogelijk is, ik kwam er ook pas later achter dat ik weer zwanger ben en wij hebben de bruiloft een maand naar voren gezet, ik ga aankomende vrijdag trouwen en dan ben ik precies 7 maanden, hoewel ik wel merk dat ik minder energie heb is dit nog prima te doen en de jurk die ik heb is ook echt supermooi, zowel voor een zxwangere als geen zwangere bruid!

  In ieder geval nog gefeliciteerd met je zwangerschap en je aankomende huwelijk en denk er rustig over na wat je gaat doen!

  Groetjes Brechtje

  #3163797 Quote

  Hoi,

  Van harte gefeliciteerd met je zwangerschap, en jullie voorgenomen huwelijk. Leuke dingen staan voor de deur 🙂

  Ik ben getrouwd toen ik 30 weken zwanger was van onze dochter. We hebben het heel klein gehouden. Enkel ouders,grootouders broers en zussen en twee tantes. Bij elkaar een groepje van 20 man.
  Moet zeggen dat ik het als ik het nog een keer zou doen, eerder zou doen, of na bevalling,wanneer kindje wat groter is.
  Ik had vanaf 18 weken zwangerschap flink last van bekkeninstabiliteit. Moet zeggen, dat maakt de dag een stuk zwaarder.
  Neemt niet weg dat het een erg mooie dag was waar we beiden van hebben genoten. Maar waar ik nadien helemaal gebroken was en echt een week nodig heb gehad om dr weer van bij te komen. Wij hadden een brunch, daarna ff naar huis, en s avonds bij schoonouders gegeten.

  Dus persoonlijk zou ik het niet met 37 weken zwangerschap doen. Maar het is natuurlijk je eigen keuze. En idd, ik zou met 37 weken ook niet mooi meer op de foto hebben gestaan, althans, toch niet voor trouw foto's. Hihi. Maar ook dat is bij iedereen anders he 🙂

  Groetjes

  #3163802 Quote

  Hoi,
  Ik weet niet hoe groot je de bruiloft wilt gaan aanpakken. Wordt het echt een dag met alles erop en eraan dan zou ik er niet voor kiezen. Maar een intiem feestje zou ik best aandurven…. maar zoals hierboven al geschreven is, je weet nooit hoe je je voelt tijdens de laatste weken. Misschien moet je wel rustig aandoen van de verloskundige vanwege bekkenklachten of hoge bloeddruk. Ik hoop het niet, maar toch moet je je dat wel bedenken.
  Een kennis van  mij trouwde ook in de laatste weken van de zwangerschap en de ochtend na het feest belde ze op…. ze was bevallen van een gezonde zoon. Wel een goed moment, het was in ieder geval ná de bruiloft.
  Succes!
  Groetjes, Noor

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen