Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

295209 De Hik

 • Auteur
  Berichten
 • #1301211

  Hallo dames,

  even een vraagje :
  hebben jullie er ook zo'n last van dat de kleine de hik heeft ???   Eerst had hij het een enkele keer, nu is het bijna elke dag.
  Behalve dat het voor mij vervelend is vind ik het ook een beetje zielig voor de baby.
  Weet iemand of je de kleine ervan af kan helpen ?????

  Groetjes jeanine

  #3163933 Quote

  Nee, je kan hier helaas niks voor je beebje betekenen. Maar de kleine heeft er ook geen last van hoor. Het is zelfs juist goed, want met de hik oefenen ze het middenrif. Dus gewoon lekker van genieten en niet druk om maken…..

  Wat misschien wel handig is om te weten, is dat kindjes die in de buik vaak de hik hebben vaak gulzige drinkers worden (en nu al zijn). Misschien kun je daar na de geboorte rekening mee houden…..

  #3163943 Quote

  Mijn kleintje had er ook veel 'last' van. elke dag als het niet vaker was. ik heb er nooit aan gedacht dat het zielig was. Het is juist heel goed voor de ontwikkeling en het middenrif. Ik vond het altijd wel grappig. Dus maak je geen zorgen het is juist een teken dat alles zich goed ontwikkelt.
  Nu Loïs geboren is heeft ze nog vaak de hik… sommigen zeggen dan "wat zielig!" nou, ze speelt er rustig om verder hoor?? als je ze lekker neerlegd en ze de ruimte hebben hikken ze rustig door als ze spelen. wie heeft er dan het meeste last van? Je kindje niet hoor!

  #3163944 Quote

  Over gulzige drinkers: dat klopt, Loïs wil altijd wel drinken en het liefst nog veel ook. in het begin was ze onverzadigbaar. Dus als jouw kleintje er ook zo één is…. lekker veel aanleggen in het begin en niet op de klok kijken… en gaan tellen… anders wordt je echt helemaal gek van het voeden.

  Succes!

  #3163948 Quote

  Tijdens mijn zwangerschap had de kleine ook zo vaak de hik!
  Had er echt last van..
  Toen hij eenmaal geboren was en hij had weer de hik, was dat voor
  mij echt zo'n punt van herkenning.
  Hij heeft ook veel gespuugd trouwens, het duurde even voor het klepje van de slokdarm
  goed ontwikkeld was.
  Maar…het is goed gekomen hoor! Het is een gezonde knul van 6 🙂

  #3163951 Quote

  Als het een teken is dat het een gulzige drinker kan worden word het bij mij nog wat haha! Onze kleine heeft elke dag wel de hik, soms wel 2 x (gister zelfs 3 x) op een dag.

  Groetjes Eva
  39 + 4

  read more image Lees ook: Zwanger, en nu?
  #3163983 Quote

  Hallo meiden,

  bedankt voor jullie reacties.
  Ik weet dat het allemaal heel normaal is en dat ik me niet druk moet maken. EDn in het begin deed ik dat ook niet. Totdat ik de pasgeboren baby van mijn vriendin zag met de hik. Zijn hele lijfje kromp in elkaar tijdens de hik. Het zag er heel naar en pijnlijk uit voor dat kleine mannetje.
  Daarom vind ik het een beetje zielig dan mijn baby de hele tijd de hik heeft. Ik zie steeds de baby van mijn vriendin voor me. En ik wil niet dan mijn kleintje zich ongemakkelijk voel of pijn heeft.

  Ik zal er wel gewoon aan moeten wennen of zo.

  Toch bedankt voor jullie reacties.

  Groetjes Jeanine

  #3163996 Quote

  Hallo meiden,
  Ben nu zwanger bijna 22 weken van de 2e bij mijn eerste had ze af en toe de hik maar na haar geboorte als ze de slappelach had kreeg ze de hik ze is nu bijna 4 en heeft dat nog steeds.
  Bij deze voel ik het nu veel vaker maar het is zoo mooi om dat wezentje te voelen in buik.
  groetjes en allemaal veel succes

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen