Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

295233 Maar 1 Keer Ongesteld Geweest Na Borstvoeding

 • Auteur
  Berichten
 • #1301235

  Even een vraagje. Ik heb mn zoontje 8 maanden borstvoeding gegeven. In die tijd geen menstruatie gehad. Vlak nadat ik stopte heb ik 1x gemenstrueerd, maar sindsdien niet meer. Hebben jullie hier ervaring mee? Kan het zijn dat het weer wat langer duurt voor het weer een keer terugkomt?

  Staat wellicht bij verkeerde topic, maar kon niet vinden waar ik m t best kon plaatsen.

  #3164093 Quote

  Ik weet natuurlijk niet hoe lang je 'overtijd' bent cq. aan het wachten bent, maar bij mijn eerste werd ik vlak na stoppen BV voor het eerst weer ongesteld. De 2e menstruatie was 6 weken later, de 3e 4 weken daarna, toen was mijn cyclus weer normaal.

  Maar ik begrijp dat je cyclus na bevalling (zelfs zonder BV) maanden 'van slag' kan zijn, waarbij van alles mogelijk is, kort, lang, onregelmatig etc.

  Het is dus afwachten. Als er een mogelijkheid is dat je zwanger zou kunnen zijn zou ik 6-8 weken na je laatste menstruatie voor zekerheid een testje doen…

  #3164108 Quote

  Hallo,

  Ik heb mijn dochtertje 9 maanden BV gegeven  en ben toen ook niet ongesteld geweest. Toen ik gestopt was had ik na 2 weken mijn menstruatie. Toen ik na 4 weken niet ongesteld werd heb ik een test gedaan en jahoor 2 streepjes. Inmiddels  heb ik er  een dochtertje bij en ook nu geef ik weer BV. Dus ik hoop oorlopig nog geen ongesteldheid voor mij.

  Groetjes

  #3164124 Quote

  Hallo,

  Zowel bij de eerste als de tweede hield bij mij de borstvoeding jammer genoeg na 4 maanden opeens op. Bij de eerste heeft het ook 4 maanden geduurd voordat ik weer ongesteld was maar nu moet ik er wel bij vermelden dat ik een heel onregelmatige cyclus heb. Bij de tweede ben ik NIET ongesteld geweest, je kan nagaan hoe groot de schrok in eerste instantie was toen bleek dat ik weer in verwachting ben, als je twijfelt doe gewoon een test, dan heb je zekerheid.

  Succes!

  Brechtje

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen