Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

295239 Rontgenfoto Gehad In Eerste Weken Zwangerschap

 • Auteur
  Berichten
 • #1301241

  Hallo!!

  Graag wil ik mij eerst even voorstellen aan jullie. Mijn naam houd ik nog even geheim omdat ik niet weet wie er allemaal meelezen en het nog even "ons" geheimpje is dat we zwanger zijn. Ik ben 29 jaar en heb een zoontje van 16 en een halve maand oud. Ben getrouwd en werk 2 dagen in de week.

  Gisteren en vandaag een test gedaan en jaaaa, we zijn zwanger!!! En dat al in de tweede ronde. Besef me maar al te goed wat een geluk we hebben!

  Nou maak ik mij alleen heel veel zorgen. Ik zou nu ongeveer 4 weken zwanger zijn (vanaf 1e dag laatste menstruatie). Twee weken geleden heb ik echter een rontgenfoto van mijn bekken laten maken. Toen wist ik dus niet dat ik zwanger  was en had het ook nog helemaal niet verwacht.  Eigenlijk was ik toen dus pas max. een paar dagen zwanger. Op internet lees ik tegenstrijdige berichten. Hoeveel kan dit kwaad? Heeft iemand dit ook meegemaakt?

  De verloskundige neem contact op met het RIVM omdat ze het ook niet zo goed weten.  Ik hoop dat jullie iets weten en mij een beetje gerust kunnen stellen.

  Alvast bedankt en hoop jullie hier vaker te gaan spreken.

  Groetjes C79

  #3164147 Quote

  beste c79,

  helaas kan ik je niet geruststellen. Ik was in 4 weken en 1 dag zwanger ( dus pas 1 dag overtijd) toen voor mij een mammografie gepland stond. De radioloog vertelde me toen dat hij geen rontgenfoto wilde maken door de straling van de borst naar de baarmoeder toe. Zeker in de eerste precaire weken waar alles in aanleg is van de baby, organen, hersenen is rontgenstraling slecht voor de foetus in wording. Dus een rontgen van je bekken lijkt me ook niet zo goed. Maar goed, dat is geweest, zaak is nu denk ik om zo snel mogelijk een uitgebreide echo te krijgen zodra het kan, zodat je zekerheid hebt dat binnen alles goed gaat.

  Succes ermee!!

  mama van marijn, thomas en veerle

  #3164155 Quote

  hoi hoi,

  ik zou me niet al teveel zorgen maken.

  Ik moest een röntgenonderzoek waarbij naar mijn klieren werd gekeken in mijn keel ook hiervoor moest er eerst een foto gemaakt worden.

  achteraf gezien bleek dit rond de bevruchting te zijn geweest. Tot nu toe is alles goed met ons kleintje, maandag heb ik de 20 weken echo en ga er gewoon vanuit dat alles goed is,

  de echo's tot nu toe wezen niks bijzonders uit. laatste echo was met 13 wk en toen zat zelfs het maagje al vol!!!

  Komt vast allemaal goed.

  Liefs Sylvia
  20wk4dg

  #3164166 Quote

  Hoi!

  Bedankt voor jullie reacties. Fijn om te horen dat je zwangerschap ondanks de rontgen goed gaat! ( Nu ik dit typ ben ik je naam kwijt, stom he)
  Op advies van de VK heb ik de specialist in het ziekenhuis gebeld en die heeft me heel erg gerust gesteld. Blijkbaar is bij zo'n foto de straling zo laag dat ik me geen zorgen hoef te maken. Stiekem blijf ik dat toch doen weet ik van mijzelf tot ik een hartje heb zien kloppen. Ik krijg gelukig wel al met 7 weken een echo, 16 juli. Even afwachten dus tot dan maar ben niet meer zo paniekerig als vanmorgen gelukkig.

  Liefs C

  #10167512 Quote

  Beste zwangeren en moeders!  
   

  Wij zijn Julia en Karin, twee derdejaars studenten aan de Verloskunde Academie in Groningen en doen in opdracht van de afdeling Midwifery Science (UMCG) onderzoek naar de voorlichting over röntgenstraling in de zwangerschap. Midwifery Science (UMCG) voert onderzoek uit met als doel het verbeteren van kwaliteit van zorg rondom zwangerschap en geboorte. Met ons onderzoek willen we bereiken dat het perspectief van de zwangere meegenomen wordt in het opstellen van een landelijke richtlijn over röntgenstraling tijdens de zwangerschap. 


  Ben jij op dit moment zwanger of ben je maximaal een jaar geleden bevallen en heb jij een röntgenfoto of CT-scan laten maken tijdens de zwangerschap? Dan zijn we op zoek naar jou!  
   


  Jouw 
  ervaringen over de manier waarop je bent voorgelicht over röntgenstraling in de zwangerschap staan in ons onderzoek centraal. Het onderzoek zal bestaan uit face-to-face interviews, jullie antwoorden zullen anoniem worden verwerkt en beveiligd worden opgeslagen.  


  Wil je meedoen of wil je meer informatie? Stuur dan uiterlijk 
  11 maart 2019 een mail naar scriptie.avag@gmail.com! 

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen