Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2e Kindje Op Komst Tips

 • Auteur
  Berichten

 • Korrie0609
  Bijdrager
  #5727250

  Lieve medemoeders,

  Ik ben momenteel 22 weken zwanger, dus verwacht begin augustus dochter 2. Dochter 1 (september 2015) is dan nog net geen 2.
  Aangezien dochter 1 de eerste 4 maanden een onrustige baby was (veel huilen, erg snel overprikkeld) ben ik eigenlijk een beetje bang voor die eerste 4 maanden met dochter 2. Ik zoek dus praktische tips over:

  – Het zoeken naar een ritme met 2 kleine kindjes
  – Hoe lang moet ik papa reserveren om thuis te blijven? Ik ben nu van plan om hem in ieder geval te vragen thuis te zijn op de momenten dat beide kindjes thuis zijn
  – Hoe ga je in hemelsnaam met 2 kindjes op pad? Dochter 1 loopt als een kievit, maar als ik haar 2 seconden uit het oog laat loopt ze alle kanten op. Ik zie mezelf al sjouwen met een maxicosi in de ene arm, en een dreumes in de andere :’D
  – Voortbordurend op de vorige vraag: is een duowagen in dit geval handig? Een meerijdplankje krijg ik dochter 1 nooit op; die wil alles zelf doen.

  Ik ben met name zoekende naar een passend ritme; we zijn met dochter 1 redelijk lang ‘stuurloos’ geweest. Na het inpassen van een voorspelbaar dagritme/-volgorde, bij eerste vermoeidheidssignalen in (eigen) bed, etc, werd de onrust snel minder. Ze liet zich niet vasthouden / troosten / in de draagdoek / in de kinderwagen, dus het aan huis gekluisterd zijn met een brullend kind heeft me flink angst aangejaagd.

  Ik weet dat ik dit ga overleven; het is de vorige keer ook gelukt, maar ik wil het graag voor ons allemaal zo leuk mogelijk maken. En ik weet natuurlijk dat dochter 2 een compleet ander persoon is.

  Alvast bedankt voor het delen van jullie ervaringen en tips! (En je mag ook gewoon zeggen dat het heel pittig en behelpen is/was; ik hou wel van reële opmerkingen ;))


  karlijn123
  Bijdrager
  #5727678 Quote

  Hoi..

  Ik ben net 2 weken geleden bevallen van kindje 2en3 en het ging in mijn hoofd ook op hol.. hoe ga ik dit doen.. bij mij is kindje 1 3,5jaar dus kan en doet veel zelf en helpt mama waar nodig en kan!

  Ik snap dat je het nu niet weet maar praat veel net je 1e kindje qat er komen gaat! Ze moet leren wachten maar vergeet haar zeker niet en neem tijd voor haar als de baby slaapt! Dan pas zie je ze stiekem meer kan als jij denit en dat je schema druk is maar ach je moet je maar bedenken dat het makkelijker word!

  Mijn man is de week van geboorte thuus geweest want moesten 6dgn in ziekenhuis blijven dus hij sliep thuis met de oudste. Nu overdag allee met 3kids en het gaat beter dan verwacht.. soms ff rennen en springen maar hoort erbij!

  Succes met alles en probeer zo veel mogelijk te genieten


  Siep1986
  Bijdrager
  #5727760 Quote

  hier 5 mnd en 3 jaar. Uiteindelijk gaat het automatisch gelukkig maar ik had ook dezelfde gedachtes :-). Met hun op pad deed ik de eerste periode met een draagdoek. Dan had ik genoeg vrijheid om achter dr ander aan te sjouwen maar hij vindt de kinderwagen duwen fantastisch dus inmiddels gebruik ik nog weinig de draagdoek maar mag de oudste helpen de kinderwagen te duwen.

  wat ik hier ook merk dat de de baby heel rustig wordt van zijn broer dus heeft hij een regeldagje is het zijn broer die gelijk gaat kijken en dan verschijnt et alweer een lag op zijn gezicht haha.

   

  het is ook een vreselijk makkelijke baby dus mijn ervaring is wel anders dan jij met de eerste gewend bent want mijn eerste was ook erg makkelijk. Maar elk kind is anders dus ik hoop dat het meevalt en ja er zijn altijd momenten dat je zo moe bent dat je het even niet meer weet maar bedenk dan dan dat moment ook weer voorbij gaat 😉

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct