Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2e kindje proberen vanaf augustus

 • Auteur
  Berichten

 • Mamavan1J
  Bijdrager
  #5658393

  Hoi allemaal,

  Wij hebben een kleine jongeman van 13 maanden oud en willen heel graag voor een tweede gaan. Ik ben hierdoor alleen wel ontzettend gestrest, aangezien ik mijn eerste zwangerschap hyperemesis gravidarum had en ontzettend bang ben dat dit zich dit de tweede keer weer voor doet.

  Ik zou het heel leuk vinden om gewoon wat te kletsen op dit forum met mensen die ook zwanger proberen te raken vanaf ongeveer dezelfde tijd.

  Hopelijk binnenkort allemaal zwangerrr!


  Aikie
  Bijdrager
  #5658621 Quote

  Hoi!

  Ook wij gaan vanaf deze maand starten én hebben al een kindje van 13 maanden ☺️

  Vind het doodeng, maar niet om medische redenen. Deze beslissing voelt veel grootser dan bij eerste zwangerschap. Kan het niet zo goed uitleggen.

  Wat is hyperemesis gravidarum?


  Mamavan1J
  Bijdrager
  #5658663 Quote

  Hoi Aikie,

  Wat leuk, zelfde leeftijd hebben onze kindjes! Ik had het idee dat ik al een reactie had verzonden maar deze is blijkbaar weg?

  Ja nja het is ook niet niks.. 2 kinderen zal vast wel anders zijn als 1. Vroeger zei ik altijd 1 kind is meer dan genoeg. Maar het lijkt me ook voor mijn zoontje heel leuk dat hij straks een broertje of zusje heeft.

  HG is een zwangerschaps ziekte.

  Hyperemesis gravidarum (HG) is, in tegenstelling tot de ‘gewone’ zwangerschapsmisselijkheid die 60%-70% van de zwangeren ervaart, een ernstige zwangerschapsaandoening die gekenmerkt wordt door snel gewichtsverlies, ondervoeding en uitdroging als gevolg van niet aflatende misselijkheid en/of braken, met potentiële negatieve gevolgen voor de aankomende moeder en de pasgeborene(n). Indien niet tijdig en adequaat wordt ingegrepen, kan dit in het ergste geval sterfte van moeder en ongeboren kind tot gevolg hebben. Sinds 1955 is overlijden aan HG in de westerse wereld, dankzij verbeterde medische zorg een grote zeldzaamheid geworden.[1]

  Ff van internet geplukt. T houdt in dat ik gewoon niets kon behalve liggen. Eten en drinken lukte niet want ik hield niks binnen. Dus flink afvallen en aan het infuus.

  De kans is heel groot dat ik het weer krijg, dus ik ben nogal angstig. Daarom wil ik het zsm gehad hebben dat zwanger zijn en dus hoop ik adt ik snel zwanger raak zodat ik er minder lang om hoef te stressen.

  Hoe was jou vorige zwangerschap?

  groetjes

   


  Aikie
  Bijdrager
  #5658684 Quote

  Hoi!

  Je had idd gereageerd maar in ander topic 😉 super heftig zeg, kan me voorstellen dat je enorm tegen zwanger worden op ziet.

  Weer zwanger worden lijkt mij ook geen feestje, al heb ik weinig te klagen gehad. Beetje misselijk geweest, verder vooral last van m’n bekken gehad. Maar dat is niks vergeleken met wat jij hebt gehad.

  Van wanneer is jouw zoontje?


  Mamavan1J
  Bijdrager
  #5658730 Quote

  Haha ik zag het later idd!;) Nou fijn dat je niet te veel klachten heb gehad. Zwanger zijn is zowiezo al een ongemak maar zo idd al helemaal.

  9 Juli is hij geboren en jou dochter?

  Waar kom je eigenlijk vandaan?

  Groetjes


  Aikie
  Bijdrager
  #5658773 Quote

  Best beetje verwarrend twee topics 😉

  Mijn dochter is 1 dagje ouder ☺️Grappig zeg!

  Ik kom uit Gelderland, vind het lastig specifieker te zijn ivm openbaar forum. Je weet maar nooit 😉 en jij?

  Wij starten definitief deze maand nog niet, sept of okt wordt het.

  Wel teveel horror verhalen gelezen inmiddels over snel zwanger van 1e en dat het een eeuwigheid duurde voor zwanger van 2e. Ben daar best een beetje bang voor. Lastig zeg, keuzes 😉

  Lees ook: Vruchtbare dagen en ovulatie berekenen

  Mamavan1J
  Bijdrager
  #5659086 Quote

  Haha, we kunnen het ook bij de andere houden als je dat wilt?

  Och dat is echt heel grappig!

  Ja snap ik hoor, geen probleem! Ik kom zelf uit Overijssel.
  Ja die keuze is moeilijk, maar denk toch liever iets langer wachten dan dat je er nog niet klaar voor bent toch?


  Aikie
  Bijdrager
  #5659185 Quote

  Maakt me niet uit hoor, ik klets wel mee 🙂

  Wanneer is je NOD deze maand? Kan ik een beetje met je meeleven 😉

  Hier wordt het definitief niet eerder dan okt en dat voelt goed. In sept nog wat feestjes staan dus dat komt mooi uit haha.


  Mamavan1J
  Bijdrager
  #5659247 Quote

  Haha idd! Mooi genieten ervan! Ik denk dat mn NOD op 15 augustus is! 16 augustus ga ik testen op mn verjaardag. Maar ga er niet vanuit dat t in 1 x gelukt is.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct