Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2e kindjes minder snel zwanger

 • Auteur
  Berichten

 • Juf VDH
  Bijdrager
  #10517310

  Hoi allemaal. 

  Even een vraag uit nieuwsgierigheid.
  Andere ervaringen horen kan fijn zijn. 

  3,5 jaar geleden gingen mijn partner en ik voor een kindje.
  De eerste maand na het verwijderen van mijn spiraal werd ik zwanger. Die zwangerschap liep mis na 11 weken maar de maand daarop waren we al weer zwanger. Die zwangerschap verliep vlot en onze dochter werd geboren.

  Dit jaar, 2 jaar later, stopte ik in april met de pil. Nu zijn we inmiddels januari en zijn we nog niet zwanger. We vrijen om de 2-3 dagen en sinds 3 maanden gebruik ik ovulatietesten. 

  Het duurt ons nu wel wat te lang nu. Ik weet dat dit zeer normaal kan zijn. Maar bij onze eerste zwangerschap en die van onze dochter werden we de eerste maand direct zwanger.

  De maanden duren zo lang… 😞 

  Hebben jullie ook zo’n ervaringen? Kan je vruchtbaarheid of lichaam zo veranderen? Of hadden we 2 jaar geleden 2 keer echt heeeeel veel gelukkig? 


  Lewis
  Bijdrager
  #10517313 Quote

  Ik heb m andersom. Eerste bijna 4 jaar. 2e 3 maanden. Wel beiden met hulp uit het ziekenhuis. 

  Je kan altijd eens naar de huisarts gaan. Misschien is er wat veranderd voor jullie waardoor het moeizamer gaat. Maar protocol is wel dat je pas na een jaar doorverwezen wordt tenzij ze 35+ bent of er duidelijk vreemde dingen spelen behalve het uitblijven van een zwangerschap. 

  Ik hoop voor jullie dat het binnenkort toch mag lukken. Gebruik je al ovulatietesten?


  Galileo
  Bijdrager
  #10517316 Quote

  Niet helemaal hetzelfde, maar was bij eerste na verwijderen spiraal na 1 ‘menstruatie’ zwanger, dus na een maand ongeveer. Bij tweede duurde het maand of 4. Beide gevallen snel, maar tweede keer duurde het dus wel wat langer. Sterkte, maanden duren zo lang zo!

  #10517320 Quote

  Ik was bij de eerste ook heel snel zwanger. 2 maanden. En nu toch ook een half jaar bezig. Sinds deze maand toch maar gestart met ovulatie testen. Hopelijk lukt het zo wel. Succes. Vind het ook erg lang duren nu.

  #10517322 Quote

  Eerste meteen na de eerste poging zwanger, nummer 2 duurde ruim 8 maanden voor ik zwanger was en is nu net 5 weekjes oud 😊

  #10517359 Quote

  Bij de eerste meteen zwanger, na 17 jaar de pil te hebben geslikt. Ik was toen 34 jaar. Bij de tweede na 5 maanden zwanger, en ik ben nu 37. Het is normaal als zwanger worden 6 à 12 maanden duurt. Maar ik kan me voorstellen dat je nu wel wat ongeduldig wordt…vooral omdat het de eerste keren in één keer lukte. En anders gewoon even langs de huisarts, al is het alleen maar ter geruststelling. Succes!

  Lees ook: Ben ik onvruchtbaar?

  Ellytje
  Bijdrager
  #10517408 Quote

  Pff herkenbaar, ik was bij 1ste kindje na 1 serieuze poging zwanger. Nu al 5 maanden aan het proberen..


  Ellytje
  Bijdrager
  #10517409 Quote

  Ja herkenbaar, bij nr 1 meteen zwanger en nu 5 maanden bezig..


  Juf VDH
  Bijdrager
  #10517436 Quote

  @Lewis   Ja ik gebruik sinds 3 maanden de digitale ovulatietesten van Clearblue. En ik ben net 30. Dus nog even wachten voor we naar de huisarts gaan. 

  Blij dat ik niet de enige ben… 

  Ik duim voor jullie!! 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct