Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2e Vaccinatie Nu Ik Pril Zwanger Ben

 • Auteur
  Berichten

 • Meibaby
  Bijdrager
  #10475907

  Hoi dames,

  Ik zit echt in dubio. De eerste prik voor mijn zwangerschap gehaald. Nu pril zwanger zo’n 4,5 week. Nu staat de 2e prik deze week gepland. Wat is wijsheid?? De 2e prik na het eerste trimester halen of pas na de zwangerschap of toch deze week. Je leest zoveel verschillende verhalen. Iemand die zich hier meer in heeft verdiept?


  FleurBo
  Bijdrager
  #10475914 Quote

  ja lastig is het hè? Ik heb met precies hetzelfde dilemma gezeten. Had mijn eerste vaccinatie gepland en kwam er een week voor de prik achter dat ik zwanger was. Ik heb er voor gekozen om te wachten tot na het eerste trimester. overigens zie ik op meerdere websites van ziekenhuizen staan dat het ook in het eerste trimester kan, maar de voorkeur uit gaat naar het tweede trimester. Ik ben zelf via het ziekenhuis zwanger geworden en daar gaven ze dan weer aan dat het eigenlijk niet uitmaakte. Voor mijn eigen geruststelling en omdat de besmettingen toen best laag waren heb ik dus gekozen om de prik af te bellen. 

  achteraf ben ik hier ontzettend blij mee. Met de 8 weken echo kwamen wij er achter dat het vruchtje was gestopt met groeien. Als ik het vaccin wel had genomen was ik mezelf altijd blijven afvragen of het door het vaccin was gekomen. Het is voor mij nu een stuk beter te accepteren dat het uit zichzelf mis is gegaan en dat ik daar helemaal niets aan kon doen.

   

   


  FleurBo
  Bijdrager
  #10475915 Quote

  Oh en natuurlijk gefeliciteerd met je zwangerschap 😊


  Roosvg
  Bijdrager
  #10475949 Quote

  Hi!

  Wij stonden op het punt om een feriliteits traject in te gaan en de artsen op het ziekenhuis hadden geadviseerd om hem voor het traject te halen óf pas in het tweede trimester.

  Het vaccin is veilig voor zwangere vrouwen maar omdat er nog niet genoeg bekend is wat het Voor je ongeboren baby kan doen in het eerste trimester wordt het afgeraden🤗
  In ieder geval in onze situatie dan!


  mama poekie
  Bijdrager
  #10475951 Quote

  ik kreeg ook mijn uitnodiging toen ik 5 weken was. heb gewacht tot het 1e trimester voorbij was. voelde fijner voor mij.
  maar jij hebt er al 1 gehad.. weet niet of het kwaad kan als je de 2e zoveel later pas neemt..? of het dan nog werkt


  mirtjemirtje
  Bijdrager
  #10475957 Quote

  Ik heb mijn tweede vaccinatie twee weken terug gehaald. Ik was toen 5 weken zwanger. Ik wist ook niet zo goed wat ik moest een heb me door diverse mensen laten adviseren; de huisarts, gynaecoloog en infectioloog van het Erasmus MC. Via die laatste heb ik artikelen gelezen over onderzoeken. Ik moet erbij zeggen dat op het moment dat ik informatie aan het inwinnen was het aantal besmettingen weer schrikbarend steeg. Inmiddels is de situatie weer iets anders gelukkig. 

  Wat mij verteld is is dat het risico om als zwangere vrouw ernstig ziek te worden van corona en dat er daardoor schade bij je kindje ontstaat veel groter is dan het risico op schade na vaccinatie. Je bent als zwangere vrouw veel vatbaarder voor dit virus en wordt er veel zieker van. Gezien mijn werk in het speciaal onderwijs met kinderen tussen 4 en 20 jaar was het risico op ziek worden veel te groot. Ik heb ervoor gekozen wel te laten vaccineren. 

  Ik vind dat iedereen vrij is om te kiezen, en heb respect voor ieders persoonlijke keuze. Wat ik je vooral mee wil geven is dat je je goed moet latex adviseren door mensen die er verstand van hebben. Volg daarna je eigen gevoel en doe wat voor jou goed is 

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  Meibaby
  Bijdrager
  #10476119 Quote

  @fleurbo lief, bedankt! Altijd spannend de eerste weken. Begrijp heel goed dat je hebt gewacht.

  Ik heb de afspraak voor deze week geannuleerd. Ik kreeg te horen dat er max. 180 dagen tussen de eerste en tweede vaccin mag zitten. Genoeg tijd dus om het eerste trimester even af te wachten.
  Stelt ons in ieder geval gerust.

  Bedankt voor jullie verhalen/ervaringen!


  Mmsm
  Bijdrager
  #10482529 Quote

  Ik ben zwanger geraakt tussen mijn 2 vaccin door. En ben gezond zwanger, nu 30weken 🥰
  Gewoon doen !
  Corona krijgen tijdens je zwangerschap is schadelijker / gevaarlijker dan je te laten vaccineren…


  LiekeIvaenSev
  Bijdrager
  #10482540 Quote

  Ik ben nu 32 weken zwanger en heb nog geen vaccinatie. Inmiddels kan ik ook niet voor mijn bevalling volledig gevaccineerd zijn dus ik maak direct na mijn bevalling de afspraken. Ik heb er bewust voor gekozen niet te vaccineren. En vooral mijn vriend was erop tegen omdat het gewoon niet duidelijk is wat het voor je kind kan doen. Nu niet maar ook op latere leeftijd vooral waren wij niet overtuigd. Nog ruim 8 weken goed opletten dus. En als ik de situatie niet vertrouw doe ik mondkapje op of verlaat ik de ruimte waar ik ben.
  Ik ben op de hoogte dat zwangeren heel ziek kunnen worden nunze niet gevaccineerd zijn. Maar ik ben dusdanig ver in mijn zwangerschap dat het kindje altijd eerder gehaald kan worden. En ga ervanuit dat ik met voorzichtig zijn niet zomaar besmet wordt. En ga dus ook niet met wildvreemde hutje op mutje staan. En kussen en hand schudden doe ik de hele zwangerschap al niet. Alleen met me vriend heb ik dus die lichamelijke contact. Hopelijk blijft het virus me ook de laatste weken bespaard. En kan ik gezond en wel bevallen van onze zoon in oktober. En daarna meteen de prikken halen!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct