Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

2e Zwangerschap Bijna Geen Klachten

 • Auteur
  Berichten

 • Nuggy
  Bijdrager
  #10495652

  Hi!

  Ik ben zwanger van ons 2e kindje. Bij de 1e had ik een paar dagen na het doen van de test (ik zal toen een week of 5 zijn geweest) meteen veel klachten. Heel de dag misselijk, vaak plassen, extreem moe, heel de dag misselijk, slechte huid / acne.
  Nu ben ik (volgens eigen berekening) bijna 7 weken en heb ik eigenlijk nog maar amper klachten. Af en toe wat chagrijniger, een beetje moe af en toe (maar ook een peuter in huis dus daar kan het ook aan liggen). Ik ga daarom twijfelen of het allemaal wel goed is. De 1e echo is pas over een week.. ik hoop dat er hier vrouwen zijn met ervaring 🙂


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10495657 Quote

  Ik heb er helaas geen goede ervaring mee, bij mijn zoontje was ik ook in no-time kotsmisselijk en voelde ik vanalles. Bij de zwangerschap erna voelde ik me veel minder misselijk, wel duidelijk anders dan niet-zwanger, maar minder heftig dan bij mijn zoontje dus. Ik dacht dat het kwam omdat ik er (na de 3 misgelopen zwangerschappen voor mijn zoontje) wat meer op te durfde vertrouwen dat het goed zou komen omdat het bij mijn zoontje immers ook goed was gegaan en ik dus meer ontspannen was en bovendien minder tijd had om erbij stil te staan dan voor het eerste kindje. Maar dat vertrouwen bleek helaas onterecht, want het is wel een miskraam geworden toen. Overigens nu ook weer zwanger en ik voel wel vanalles, en vind met name mijn zoontje best sterk ruiken, maar misselijk nog niet echt (al kan dat natuurlijk ook nog komen). 

  Heel veel succes met afwachten, ik duim voor je dat je een goede echo hebt volgende week! <3


  MammavanJ
  Bijdrager
  #10495659 Quote

  Ik had bij mijn zwangerschap van m’n dochter in het begin bijna geen klachten. Bij de zwangerschap die uitliep op een mk wel. Dus het zegt niet per se iets geloof ik. Hoor wel vaker dat dames hele verschillende zwangerschappen hebben.


  RJKB
  Bijdrager
  #10495683 Quote

  Mijn klachten waren weg na 7 weken. Nu een gezonde dochter. Zegt dus niks. Maar snap je angst!!


  Fabiola
  Bijdrager
  #10495773 Quote

  Hoi,

  Herken wel wat je hier aangeeft, bij de eerste veel gevoeliger voor geuren, smaken, pijnlijke borsten en misselijk. Nu de 2e keer vooral moe en draaierig maar (bijna) niets van bovenstaande. Ondanks alles tot nu toe steeds goede echos gehad. Misschien toch waar wat ze zeggen, de ene zwangerschap is de andere niet. Hoop op goede resultaten voor je! 💕


  Hopsakee
  Bijdrager
  #10495797 Quote

  Mijn eerste zwangerschap überhaupt helemaal niks gehad. Zei altijd: tis dat ik wat zie op het scherm, maar anders had ik het niet gelooft. Kreeg ook pas beetje zwangerschapsgevoel na 20 weken, toen ik ging groeien en het ging voelen.

  Nu zwanger van de tweede, flinke tegenvaller. Alleen maar misselijk en spugen.

  Beide gezond en wel, alleen het geslacht is anders

  Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  AenJ
  Bijdrager
  #10495816 Quote

  Hi,
  Ben nu bijna 37 weken zwanger van de 2e en nog steeds geen klachten, beetje moe maar heb ook een bijna kleuter rond lopen. 1e zwangerschap ook nergens last van gehad.


  LennyvO
  Bijdrager
  #10495840 Quote

  Bij mij is het precies andersom. De eerste geen klachten en bij de tweede zo’n beetje alles. Zou er niet te veel van aantrekken. Uiteindelijk is het gewoon afwachten. Succes en geniet van de relatief relaxte zwangerschap


  Swlk
  Bijdrager
  #10495876 Quote

  Hoi,

  Ik snap je angst wel, ik was bij mijn zoontje vanaf 5 weken goed ziek. Nu dacht ik er doorheen te fietsen omdat ik me tot 7 weken heel goed voelde. Helaas werd ik daarna als nog ziek en nog heftiger dan bij mijn zoontje. Ik ben nu bijna 12 weken en nog steeds heel erg ziek. Het kan nog komen, of je hebt mazzel! Lekker genieten dan. 😊.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct